Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor de inspirație tradițională de dimensiuni record la Festivalul Vinului Moldovei
(Viață)
”Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care Wine of Moldova invita publicul din Romania sa descopere vinurile, muzica si gastronomia din Republica Moldova in cadrul Festivalului Vinului Moldovei care va avea loc pe 14 si 15 septembrie la Lagoo-Snagov. Este cea de-a doua editie a evenimentului, anul acesta noutatea constand in prezentarea pentru prima data in Romania a unui covor realizat cu aceleasi elemente de inspiratie traditionala care au inspirat si identitatea grafica a evenimentului, o creatie de dimensiuni grandioase, peste 100 de metri de tesatura manuala.
Pe scena de la Lagoo vor urca, in fiecare seara, artisti de renume din cele doua tari: Irina Rimes, The Motans, Robin and the Backstabbers, Alex Calancea & Lupii, Timpuri Noi, Mihail, FiRMA si Dara, iar gazda evenimentului va fi Cosmin Tudoran, binecunoscut blogger de vin, somelier, degustator autorizat si fost solist al trupei Cassa Loco. Festivalul isi va deschide portile la ora 12:00, iar in prima parte a programului Cosmin Tudoran va modera cateva sesiuni de Wine Talks si Wine Stories, episoade de informare si educatie oenologica dedicate celor interesati sa afle mai multe amanunte despre unele dintre cele mai premiate vinuri din lume. La eveniment vor fi peste 200 de vinuri diferite care vor fi prezentate la Snagov de peste 32 de crame: Asconi, Agrici, Atu Winery, Bardar, Barza Alba, Basavin, Bostavan, Castel Mimi, Chateau Vartely, Cricova, Carlevana Winery, Chateau Cristi, Doina Vin, Fautor, Gitana Winery, Imperial Vin, Kazayak Vin, Maurt, Milestii Mici, Asociatia Micilor Producatori, Carpe Diem, Purcari, Radacini Wines, Salcuta, Suvorov Vin, Timbrus, Vinaria Hincesti, Vinuri de Comrat, Vinaria din Vale, Vinia Traian, Vinaria Dac, Tomai Vinex, Equinox etc.

Participantii la Festivalul Vinului Moldovei se vor putea delecta cu preparate traditionale de peste Prut, dar si din bucataria internationala. in incinta festivalului se regasesc spatii de relaxare special create in apropierea padurii, pe malul lacului Snagov, iar pentru cei mici au fost pregatite zone speciale de joaca si animatori specializati.

Un covor unic in lume si o dovada a creativitatii in promovarea Wine of Moldova

Una dintre surprizele acestei editii va fi expunerea in cadrul festivalului de la Snagov a unui covor brodat manual, decorat cu ornamente de inspiratie traditionala. Aceasta creatie a fost realizata cu ocazia unuia dintre cele mai importante targuri de profil din lume – ProWein. La crearea lui au lucrat 12 artisti moldoveni timp de peste 2.500 de ore, s-au folosit 500 de ace, sute de mii de cusaturi si peste 50 de kg de lana, impactul celor 230 de metri de tesatura impresionand publicul de la Dusseldorf. Modelele traditionale de covoare moldovenesti au fost incluse de UNESCO in Patrimoniul Cultural Imaterial si sunt parte integranta a identitatii vizuale si promovarii Republicii Moldova in lume.

Photo: www.themoment.ro | Geo Curnic

Singurul festival de vinuri digitalizat din Romania

Festivalul Vinului Moldovei este primul si singurul festival de vinuri digitalizat din Romania care, prin utilizarea tehnologiei dedicate, isi propune sa faciliteze informarea publicului si accesul rapid la toate detaliile si activitatile festivalului. Accesul la eveniment se face printr-o bratara idendificabila prin cod unic, care va fi scanata la fiecare degustare, vizitatorii avand astfel posibilitatea de a oferi vinului degustat un rating pe o scara de la 1 la 5, prin intermediul unei interfete digitale.

Transport gratuit pe ruta Bucuresti - Snagov

Biletele la festival pot fi achizitionate online de pe www.vinulmoldoveifest.ro pana pe data de 13 septembrie (inclusiv), la pretul de 40 de lei, iar pe 14 si 15 septembrie vor putea fi cumparate direct de la Lagoo-Snagov, la pretul de 50 de lei. In costul biletului sunt incluse 10 degustari a cate 50 de ml, acces in ambele zile de festival si participarea la cele 8 concerte ale artistilor invitati. Numarul de degustari poate fi suplimentat, prin reincarcarea bratarii, cu 5 sau 10 degustari suplimentare (la pretul de 15, respectiv 30 de lei). Transportul intre Bucuresti si Snagov (tur - retur) este gratuit pe toata durata festivalului. Autobuzele dedicate functioneaza in datele de 14 si 15 septembrie, incepand cu ora 11:30, din 20 in 20 de minute, cu plecare de pe Bulevardul Ion Mihalache nr. 4, din statia STB Muzeul taranului Roman. Linia speciala va functiona pana la orele 23:00, in ambele zile ale festivalului.

Photo: www.themoment.ro | Geo Curnic

Programul Festivalului Vinului Moldovei:

SAMBATA, 14 SEPTEMBRIE
12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories
17:30 – 18:15 – Concert MIHAIL
18:30 – 19:15 – Concert TIMPURI NOI
19:30 – 20:15 – Concert FiRMA
20:30 – 21:15 – Concert IRINA RIMES

DUMINICA, 15 SEPTEMBRIE:
12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories
17:30 – 18:15 – Concert DARA
18:30 – 19:15 – Concert ROBIN AND THE BACKSTABBERS
19:30 – 20:15 – Concert ALEX CALANCEA & LUPII
20:30 – 21:15 – Concert THE MOTANS
 
Detalii si bilete pe www.vinulmoldoveifest.ro.

Photo: www.themoment.ro | Geo Curnic
---------------------------------------------------------------------------------
Vinul Moldovei. O legenda vie este brandul de tara care reuneste toti producatorii de vinuri din Republica Moldova si este marca inregistrata sustinuta de Oficiul National al Viei si Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticola din aceasta tara catre calitate si excelenta, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbarii si al transformarilor, dar si o promisiune si un angajament fata de consumatori.
Un eveniment Vinul Moldovei – O legenda vie
Recomandat de: Europa FM

VIZUAL FVM 2019

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate