Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Spectacol inedit pus în scenă la Costinești de peste 400 de elevi, sub egida Proedus & Cantus Mundi
(Viață)
In perioada 3 - 8 septembrie, peste 400 de liceeni din capitala s-au aflat intr-un periplu educational inedit cu destinatia Costinesti - o tabara organizata de Corul National de Camera „Madrigal. Marin Constantin” si Programul National Cantus Mundi, in parteneriat cu PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive, din cadrul Primariei Bucuresti.
Timp de sase zile, elevii au beneficiat de un program intensiv de initiere si formare in artele spectacolului, la finalul caruia au pus in scena o reprezentatie artistica pe care au creat-o alaturi de mentorii lor.

Cinci spectacole originale, realizate de catre liceeni si mentorii Cantus Mundi, au umplut de energie si poveste scena Teatrului de Vara Costinesti. Alaturi de 22 de formatori, adolescentii au invatat prin ateliere zilnice care este intregul proces de realizare a unui spectacol: de la stabilirea tematicii, repetitii, comunicarea si promovarea evenimentului catre public si pana la controlul emotiei in prestatia live, pe scena, in fata publicului.

Participantii taberei au fost repartizati in grupe de maximum 80 de persoane, fiecare fiind coordonata de o echipa de profesionisti din lumea muzicii si domenii conexe productiei de spectacol. Cu suportul constant al unui regizor, un coregraf si a unui dirijor, adolescentii din fiecare grupa au beneficiat de un sistem educational interactiv si complex, parcurs alaturi de formatorii lor, care le-au coordonat pasii necesari in realizarea unui spectacol.

Initiativa face parte din proiectul „Tabara Elevilor Activi si Merituosi - TEAM 2019”, dedicat elevilor bucuresteni, cu rezultate scolare si extrascolare deosebite, precum si elevilor implicati in activitati de voluntariat, activitati sportive sau cultural-artistice organizate de PROEDUS sau in parteneriat cu acesta.

Tabara de la Costinesti a continuat proiecul Cantus Mundi Camp, care s-a desfasurat in perioada 1 – 27 august, in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului si Regia Autonoma „Administratia Patrimoniului Protocolului De Stat”. Au fost organizate 5 serii de tabere in Sinaia si Neptun, reunite generic sub denumirea „Cantus Mundi Camp”, proiect adresat copiilor care provin din medii sociale defavorizate si celor cu deficiente. Peste 130 de copii au beneficiat gratuit de „Cantus Mundi Camp” si de atelierele educationale coordonate de formatorii Cantus Mundi. Taberele au oferit si un program recreativ, stimuland interactivitatea participantilor si dezvoltarea culturala prin excursii in zone de interes turistic si istoric.

Parte din acelasi amplu demers educational desfasurat de Programul National Cantus Mundi la nivel national a fost si replicarea Atelierului de Muzica Cantus Mundi in 13 tabere din judetele Neamt si Tulcea, in cadrul programului „ARC”, organizat de Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului. Cu ajutorul a 10 formatori Cantus Mundi, peste 1.000 de elevi si tineri romani din tarile aflate in jurul granitelor si Balcani, precum si din diaspora, au invatat sa-si dezvolte abilitatile de comunicare si relationare prin muzica.

CM_Camp1

CM_Camp2

CM_Camp3

CM_Costinesti1

CM_Costinesti2

Despre Cantus Mundi
Programul Cantus Mundi Bucuresti (instituit prin Hotararea nr. 51/ 31.01.2019 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti) se desfasoara pentru dezvoltarea miscarii corale din Capitala, astfel incat, in perioada urmatoare, 300 de noi coruri sa reuneasca peste 9.000 de copii si tineri bucuresteni, motivati sa fie parte a unei miscari culturale prestigioase si incluzive. Cantus Mundi Bucuresti este implementat in cadrul Programului National Cantus Mundi si se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.
Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat in 2011 de reputatul dirijor Ion Marin si derulat alaturi de membri ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Despre „Tabara Elevilor Activi si Merituosi - TEAM 2019”
Proiectul "Tabara Elevilor Activi si Merituosi - TEAM 2019" isi propune mai mult decat recompensarea elevilor bucuresteni. Pe termen mediu si lung se urmareste motivarea tinerilor in vederea continuarii implicarii active in actiuni ce conduc atat la dezvoltarea personala a indivizilor, cat si la consolidarea unui mediu social si educativ sanatos si performant, care sa serveasca drept baza pentru urmatoarele generatii de tineri bucuresteni

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate