Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Spectacol de flamenco pe scena Teatrului Odeon, de Ziua Naţională a Spaniei
(Arte vizuale)
Ambasada Spaniei si Instituto Cervantes din Bucuresti organizeaza, in colaborare cu Teatrul Odeon din capitala, marti, 8 octombrie, orele 19.00, la Sala Majestic a Teatrului, spectacolul de muzica si dans flamenco „Fluye” sustinut de chitaristul José María Gallardo del Rey si dansatoarea Ana Morales.
Acest spectacol, organizat cu ocazia Zilei Nationale a Spaniei (care se sarbatoreste la 12 octombrie), imbina armonios piese de origine flamenco, precum bolero, fandango si soleá cu cateva dintre cele mai cunoscute lucrari de muzica clasica spaniola precum Sevilla de Isaac Albéniz, Farruca de Manuel de Falla sau Cantecele populare ale lui Federico García Lorca, printre altele. 

Biletele pot fi achizitionate online: www.teatrul-odeon.ro sau de la Agentia de Bilete a Teatrului Odeon din Bucuresti (Calea Victoriei, 40-42), luni-duminica, orele 11:30-19:00, cu pauza intre 14:30-15:00.

Chitaristul José María Gallardo del Rey si dansatoarea Ana Morales isi unesc arta si talentul intr-un spectacol de flamenco de maxima acuratete si eleganta. Recitalul este un omagiu adus unei perioade de glorie a muzicii spaniole, a doua jumatate a secolului al XIX-lea, in care se produceau cu absoluta normalitate schimburi si imprumuturi de cunostinte intre stilurile clasic si flamenco.

Ana MOrales.®Paco Lobato

JOSÉ MARÍA GALLARDO DEL REY

Artist cu o pregatire si cunostinte muzicale neobisnuite in lumea chitarei, este unul dintre solistii cei mai solicitati de catre orchestrele din lumea intreaga, fiind recunoscut la nivel mondial pentru interpretarile stralucite si tehnica impecabila. Pregatirea sa de chitarist clasic a fost imbogatita de legatura intensa pe care o are cu genul flamenco. Vasta sa pregatire in domeniul muzical i-a permis sa dezvolte multiple fatete precum cea de compozitor, director si consultant artistic.
In 1990 a realizat orchestratia piesei “Concierto de Aranjuez”, a compozitorului Joaquín Rodrigo, interpretata la Osaka (Japonia) de Telemann Chamber Orchestra, cu un solist de exceptie: Paco de Lucía. A colaborat cu profesionisti de talia lui Plácido Domingo, Elina Garança si Teresa Berganza.
Compozitor de prestigiu, lucrarile sale sunt interpretate in cadrul celor mai importante festivaluri de muzica si coregrafiate de nume celebre din lumea dansului, precum María Pagés, Víctor Ullate sau Lola Greco. A sustinut concerte in prestigioase institutii muzicale, precum Carnegie Hall, Opera din Tokio, Konzerthaus din Viena si Opera din Paris, printre multe altele.

image004

ANA MORALES

Se naste la Barcelona si inca de la o varsta frageda, incepe sa manifeste interes pentru dans, o pasiune care o va transforma pe Ana Morales intr-unul dintre reperele dansului flamenco ale momentului. Este o artista cu o vasta cunoastere si stapanire a acestui limbaj, in care experimenteaza in permanenta. Si-a inceput pregatirea la Conservatorul din orasul sau natal in dans clasic si flamenco, o dualitate ce i-a permis sa dobandeasca o versatilitate pe care o pune in practica si o dezvolta fara limite in creatiile sale.
Pasii i-au fost indrumati de maestri precum Rafael Campallo, Alejandro Granados, Juana Amaya, Eva la Hierbabuena, Isabel Bayón si Andrés Marín, printre altii.
Traiectoria sa a fost recunoscuta prin numeroase premii, printre care se remarca Trofeul “Giraldillo” la Bienala de Dans de la Sevilla (2019), cele trei distinctii obtinute in cadrul Premiilor Lorca (2019) pentru cea mai buna coregrafie, interpretare feminina si spectacol flamenco, Premiul “Desplante” la Festivalul International Cante de las Minas (2009) sau Premiul pentru dans liber la Concursul National de Dans Flamenco La Perla de Cádiz (2004), pentru a mentiona doar cateva dintre acestea.

image002

Organizatori: Ambasada Spaniei si Instituto Cervantes din Bucuresti
Partener: Teatrul Odeon din Bucuresti
Sponsori: FCC, GARANTIBANK, ACCIONA, EPTISA, INDRA.

poster teatro odeon

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate