Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Teatrul Evreiesc de Stat: Concert Sergiu Cioiu - omagiu lui Alexandru Mandy
(Teatru)
Duminica, 29 septembrie, de la ora 19.00, Sergiu Cioiu va sustine un eveniment de o mare anvergura artistica, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat – OMAGIU LUI ALEXANDRU MANDY.
Omul-spectacol Sergiu Cioiu, cu o lunga experienta de actor-cantaret, stabilit de peste 35 de ani in Canada, revine in tara pentru acest spectacol. Pe lista de invitati se numara Maia Morgenstern, Maria Gheorghiu, Magda Catone, Doina Spataru si Mariana Pachis (sand artist), Lyuba Gordievsky (pian si baian), Vlad Cretu (chitara),  Adrian Flautistu (contrabass), Dan Incrosnatu (percutie).

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzica usoara din anii '60-'70, care a lansat mari piese de succes precum „Cantecul vantului", „Glasul tau", „Pentru cine?", „Mersi, Becaud", „Poarta sarutului", „Masa tacerii",  „Coloana fara sfarsit", „Primul loc de pe pamant", „Dintr-un milion" sau „Cine a gasit tineretea mea...".
Albumele discografice, aparute intre 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi gasite in foaierul teatrului, pentru publicul amator.
Sergiu Cioiu este absolvent al Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Arta Actorului, promotia 1964.
In perioada 1964-1967, este angajat al Teatrului de Revista „Constantin Tanase” din Bucuresti. In august 1965, selectionat de Bruno Coquatrix, este remarcat pe scena Teatrului Olympia din Paris. In cunoscuta revista „Le Figaro”, a fost comparat cu Yves Montand (din perioada tineretii) si cu Marcel Mouloudji. Din anul 1966, imbratiseaza o cariera de artist independent, performand pe diferite scene din Romania, Europa (Franta, URSS, Polonia, Belgia, Olanda) si Israel. Intre 1972 si 1975, este actor al Teatrului de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti. In perioada 1975 - 1982, este  profesor de actorie pentru invatamantul artistic la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, la catedrele de actorie si canto. In aceasta perioada, infiinteaza „Teatrul de hartie”, un teatru-studiu bazat pe dramatizari din poezia romaneasca. Spectacolele de poezie si muzica, realizate de Sergiu Cioiu, au fost premiate in cadrul unor festivaluri nationale. In anul 1982, paraseste tara impreuna cu familia si se stabileste mai intai in Franta,apoi in Canada, la Ottawa. In Canada, ofera ateliere de Arta Actorului la University of Ottawa, colaboreaza cu Teatrul Municipal din Hull (Théatre de l'Île), continua o activitate de actor, interpret de cantec si poezie.
Din 2016, revine anual in Romania cu recitaluri de poezie si muzica, pe scenele unor teatre din Bucuresti, Brasov, Caracal, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Slatina, Targu Jiu, Ramnicu Valcea. Tot in 2016, lanseaza, prin Casa de Discuri Eurostar, trei albume discografice. In primavara anului 2016, lanseaza un volum de memorii, intitulat „Nu stim aproape nimic – Pusa Roth in dialog cu Sergiu Cioiu” (Editura Ars Longa), alcatuit de autoarea Pusa Roth. Volumul este insotit de un audiobook - o trecere in revista a acelei epoci, in care s-au lansat cantece esentiale din repertoriul artistului.
   
Biletele pentru evenimentul de duminica, 29 septembrie sunt disponibile in reteaua Bilete.ro.

Afis Sergiu Cioiu.jpg

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate