Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Jazz cu generozitate – Niko Leopold Quartet în concert la Bucureşti
(Muzică)
Star incontestabil al generatiei sale, pianistul Nikolaus Leopold soseste, in premiera, in Romania. „Niko Leopold Quartet featuring Bernie Galane” vor avea doua aparitii complet diferite ca stil si repertoriu, in cadrul unui concert la clubul de jazz Green Hours, pe 25 septembrie, ora 19:00, dar si la Gala „Pentru ca povestile triste sa aiba un final fericit!”, ce va avea loc pe 26 septembrie, ora 18:30, la Teatrul Odeon, la initiativa Organizatiei Umanitare Concordia.
Nikolaus (Niko) Leopold traieste intre Austria si Statele-Unite si este unul dintre cei mai premiati tineri jazzmen-i austrieci, cu o cariera internationala stralucita. Nascut in 1985, el si-a descoperit de timpuriu pasiunea pentru muzica. Primul instrument studiat a fost violoncelul la Universitatea de Muzica si Arte Performative din Viena, dar si la Universitatea de Arte din Graz. Talentul pentru pian s-a revelat mai tarziu, in timpul studiilor cu celebrul pianist austriac de jazz Reinhard Micko si, apoi, la Conservatorul pentru Arte Performative din Amsterdam, pe care l-a absolvit in 2011. Nikolaus scrie compozitii si aranjamente diverse, in care imbina influentele muzicii clasice cu elementele ritmice si de improvizatie ale jazz-ului. Compozitorii rusi, traditiile si folclorul din Spania, Europa de Est si regiunile balcanice au influentat major stilul lui Niko Leopold.

Cvartetul pe care il conduce s-a format in 2011, cu ocazia unui turneu european. Cei patru instrumentisti impartasesc aceeasi directie muzicala, totodata pastrandu-si si punandu-si in valoare personalitatea unica. Ansamblul este prezent pe scene din intreaga Austrie, cat si din toata Europa.

La Bucuresti, „Niko Leopold Quartet featuring Bernie Galane” invita publicul roman la o seara de jazz clasic si experimental pe 25 septembrie, ora 19.00, la Green Hours jazz & theater-café (Calea Victoriei 120).

Pe 26 septembrie, muzicienii condusi de Nikolaus Leopold vor figura printre protagonistii celei de-a 5-a editii a Concertului Caritabil „Pentru ca povestile triste sa aiba un final fericit!“, gazduit de Teatrul Odeon din Bucuresti, incepand cu ora 18:30. Evenimentul are ca scop strangerea de fonduri pentru sprijinul copiilor ocrotiti de Organizatia Umanitara Concordia.

Alaturi de Niko Leopold Quartet, vor mai evolua Luiza Zan & Jazzpar Trio, Irina Pacurariu, dar si copiii de care are grija Concordia.

Valoarea unui bilet este de 100 lei si include participarea la eveniment, precum si un cocktail unde veti avea ocazia sa intalniti persoane publice si personalitati din domeniul afacerilor si mass-media.

Companiile pot achizitiona unul dintre pachetele de sponsorizare Platinum, Gold, Silver si Bronze. Detalii despre pachete aici https://bit.ly/2J7mtI5

Niko Leopold Quartet - photo Maria Frodl


 
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate