Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Cornel Ilie lansează prima carte autobiografică DEJA VU. 25 de ani de VUNK
(Literatură)
„Concertul a fost oprit si lumea evacuata. Pentru noi, asa ceva era de neimaginat.
In sensul cel mai bun! Sa iasa cu bataie, cu scandal, cu evacuarea salii... era cel mai punk lucru care se putea intampla. A fost botezul nostru, prima zi a urmatorilor cel putin 25 de ani.”...

Asa incepe povestea VUNK, spusa de Cornel Ilie in cartea Deja Vu. 25 de ani de VUNK, publicata de Curtea Veche Publishing, care va putea fi citita incepand din 16 octombrie, odata cu lansarea noului album, Domnul Portocaliu si masina timpului, si a concertului ce poarta acelasi nume ca volumul. Acesta va avea loc la Sala Polivalenta cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la prima aparitie publica a trupei.

„Este asa o mare bucurie sa pot sa spun in gura mare ca in viata asta pot sa traiesc momentul de avea o carte scrisa de mine, iar subiectul sa fie cariera noastra de 25 de ani. Faptul ca se intampla la aniversarea a 25 de ani de la primul concert, in acelasi timp cu lansarea unui album nou, face ca toamna asta sa fie una dintre cele mai frumoase din viata mea. Cartea Deja Vu. 25 de ani de VUNK este istoria trupei noastre, asa cum a inceput ea, in 1988, de la grupul muzical al scolii, dar care atunci avea alt nume, trece prin toata perioada de cand s-a nascut VANK, cum s-a schimbat in VUNK si pana in ziua de azi”,
declara Cornel Ilie.

credit_foto_Razvan_Lupica_cornel_ilie2

DEJA VU. 25 de ani de VUNK nu este doar o cronologie a uneia dintre cele mai longevive trupe romanesti, este si o radiografie a nasterii si dezvoltarii industriei muzicale romanesti.

„Este povestea oricarui artist din Romania, a oricarui om care are un vis si face orice sa si-l implineasca. Sunt povesti ale pieselor, sunt povesti despre alegeri in momente cheie, despre tradare, despre prietenie, despre <<sex and rock’n’roll>> in Romania si despre curaj. Am scris cartea asta pentru a ne spune povestea si pentru a le da curaj si speranta altora ca noi. Pentru ca, desi este o carte despre VUNK, este povestea oricarui om care ar face orice sa traiasca din pasiunea vietii lui. Am scris-o pentru cel care isi cauta inca Visul sau pentru cel care are nevoie de mai multa incredere pentru a si-l implini”,
mai spune Cornel Ilie.

Cartea_Vunk

Dupa ce a lansat primul documentar despre istoria unei trupe din Romania, VUNK isi spune istoria si-n paginile cartii DEJA VU. 25 de ani de VUNK.

De 25 de ani pe scena din Romania, VUNK este trupa inovatiei in rock-ul romanesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afis exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum Pleaca (Hit Gold), Vreau o tara ca afara (hit popular, devenit slogan national), Asa si sau Numai la doi au ocupat primul loc in topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe saptamani. In 2018, formatia VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist roman – Jur sa spun adevarul. Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase si cantecele cu mesaj profund, VUNK isi continua viziunea de a conecta oamenii si de a le aduce bucurie, incredere si speranta.

Volumul DEJA VU. 25 de ani de VUNK va putea fi achizitionat in cadrul concertului aniversar sau de pe www.curteaveche.ro si in librariile din tara incepand cu 16 octombrie.

Partener monitorizare presa: Klarmedia

Deja_vu_mockup_lateral

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate