Asumați-vă un risc: dacă veți reuși, veți fi fericiți; dacă nu reusiți, veți fi mai înțelepți | |
(Viață) |
In ultima vreme se vorbeste tot mai mult despre educatie. Se pare ca, usor, usor, romanii realizeaza importanta acestui pilon care sta la baza existentei unei societati civilizate. |
Ca sa-l citam pe Spiru Haret: “Cum arata astazi scoala, va arata maine tara.”.
Insa milioane de tineri se confrunta cu cele doua lumi paralele: online si offline. Asa ca nu e de mirare ca sunt usor dezorientati si nu stiu incotro sa o ia, deoarece la intrebarile lor, de multe ori, raspunsurile corecte nu vin nici macar din partea celor apropiati. O varianta ar fi sa stea de vorba cu persoane care au reusit sa-si indeplineasca visul iar aceste intalniri inspirationale sunt facilitate de 6 ani incoace de catre Conferintele BookLand Evolution. Conferintele le prezinta profesionisti consacrati care vin sa-i incurajeze si motiveze prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, accentuand importanta dezvoltarii personale prin studiu si practica.
Anual conferintele poposesc in 23 orase, reunind ~20,000 liceeni si studenti cu ~200 speakeri si oferindu-le o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere. In sesiunea de toamna-iarna Conferintele Bookand Evolution revin pe 26 Septembrie’19 la Pitesti, la Universitatea din Pitesti (Bd. Republicii 71 – Centrul de calcul, Sala CC1), in intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitati sa vorbeasca: Florentina Isabella Mandoc, Roxana Stamate, Moika de Salas, Cosmin Iordache, Camelia Dragomirescu, Robert Beloiu si Alexandru Popa.
Florentina Isabella Mandoc – Psihoterapeut: "Lumea se schimba atunci cand tinerilor le pasa: de ei insisi, de ceilalti, de societate, de natura. Ne dezvoltam doar atunci cand suntem activi: cand cautam, cercetam, ne punem intrebari, avem indoieli, gandim si actionam. Invatam cand reusim si invatam si cand gresim! Educatia este cea mai mare avere si cea mai buna investitie: o putem creste nelimitat, depinde doar de noi cat de mult, si nimeni nu ne-o poate lua niciodata. Daca viata este un labirint, atunci educatia, cunoasterea si cultura sunt firul rosu care ne ghideaza prin acesta. Nu exista niciun motiv suficient de bun ca sa ne oprim din invatare si dezvoltare pe toata durata vietii noastre, iar rasplata pentru acest efort este cel mai frumos si valoros castig din lume: cine suntem si ce devenim noi insine."
Roxana Stamate - Manager Departamentul Raportare si Buget Financiar Nuclearelectrica: "Educatia care raspunde nevoilor actuale si viitoare este aceea care asigura un mix dinamic intre stiinte exacte si stiinte umaniste. In felul acesta, un om in plina dezvoltare va beneficia de fascinatia teoriilor matematice, dar si de beneficiile cunoasterii de sine si a celor din jur. Asadar, trebuie insusit faptul ca educatia reprezinta nu numai cunostintele acumulate, ci orice interactiune si experienta prin care trecem si care ne modeleaza intr-un fel sau altul. Doua din atributele esentiale care pun bazele unei astfel de educatii completa si complexa sunt empatia si constientizarea - empatie fata de sine, fata de cei din jur, constientizarea propriei persoane, constientizarea lumii in care traim. Nimic nu este usor pana nu este greu, de aceea acceptarea faptului ca suntem intr-o proces continuu de invatare ne ajuta sa nu ne descurajam, sa nu ne oprim din a ne dezvolta, din a ne descoperi pe noi si lumea in care traim. Este ceea ce facem la SNN zi de zi si ne dorim sa avem langa noi tineri dinamici, educati care sa duca mai departe performanta Romaniei in industria nucleara. In cel mai firesc mod posibil, investim in educatie pentru ca am ales sa investim in viitorul nostru."
Moika de Salas - Project Manager Fundatia Compartir: "Cred ca toti, dar mai ales tinerii, au nevoie de modele, asa ca mi-a placut sa stiu ce au de spus cativa oameni care m-au inspirat. Einstein <Nu considerati niciodata studiul ca o obligatie, ci ca o oportunitate de a patrunde in lumea frumoasa si minunata a cunoasterii>. Aristotel a spus ca <Inteligenta consta nu numai in cunoastere, ci si in abilitatea (intelepciunea) aplicarii cunostintelor in practica>. Iar Solomon, omul considerat cel mai intelept vreodata, a spus: <Intelepciunea este mai buna decat pietrele pretioase; Si tot ce se poate dori nu se compara cu acesta. Eu, intelepciunea o traiesc cu sfintenie si descopar stiinta sfaturilor. Inteleptii se tem si se indeparteaza de rau.> Asadar, imi place sa spun tinerilor: Asumati-va un risc: daca veti reusi, veti fi fericiti; daca nu reusiti, veti fi mai intelepti. Fii persoana care vrei sa fii!"
Cosmin Iordache - Owner vacantereduse.ro: "Viata este o calatorie in care, pana ajungi la destinatia finala, trebuie sa te bucuri de ce intalnesti in cale. Cand suntem tineri suntem convinsi ca putem sa mutam muntii din loc...si asa si este! Insa putini reusesc. O fac cei care au cunostintele necesare si curajul aferent. Da, fericirea si implinirea vin numai daca beneficiaza de 'ajutorul' educatiei si atitudinii potrivite. Asadar nu va fie teama sa aveti aspiratii, dar aveti grija sa le si 'hraniti' cu ingredientele necesare implinirii lor!"
Camelia Dragomirescu - Psiholog clinician, Ppsihoterapeut: "Eu sunt dintr-o generatie in care schimbarea era greu de realizat si nu era dorita de societate, dintr-un timp in care telefonul era fix, televizorul era o decoratiune in sufragerie si calculatorul nu exista. Nu exista nici posibilitatea de a gandi critic. Acum este esentiala cunoasterea de sine si gandirea critica si e nevoie sa incepem asta inca din copilarie si sa o desavarsim in adolescenta. <Nimic nu ne apartine, doar timpul este al nostru> spunea Seneca, asa ca hai sa dam timp adevarat vietii noastre."
Robert Beloiu - Presedinte Fundatia Compartir, Cadru didactic Universitatea din Pitesti: "A te darui cunoasterii este cea mai buna alegere pentru care o poti face. Pentru ca viitorul tau depinde de ce stii. Il creionezi in mintea ta zi de zi pana prinde o forma concreta, iar tu esti unicul costructor. Caramizile pe care le asezi zilnic una peste alta sunt de fapt rodul curiozitatii tale, cea care te face mereu sa iti pui intrebari. Raspunsul e la tine! "
Alexandru Popa - Psiholog clinician: "Nu cred ca poti vorbi oamenilor despre alta dezvoltare personala decat a ta, iar a mea consider ca a inceput cu prima carte citita. In jurul varstei de 5 ani, dupa masa de pranz mama imi lasa doar doua optiuni, sa dorm sau sa citesc. Iar copil fiind, uram sa dorm. Cand cresti ramai tot cu doua optiuni, sa te dezvolti sau sa ramai in ceata. Cartile au, dupa parerea mea, rolul unei pastile-minune care-ti risipeste ceata din ganduri."
Intrarea este LIBERA!
https://book-land.ro/pitesti/
www.book-land.ro/conferinte ,
Sponsori: Nuclearelectrica, Wipro, Deutsche Leasing, Asevi, Caroli Foods, Mediapost Hit Mail, Touch Antibacterial, Sana, Qplaster, Stand for Development, STILL Material Handling, Metron Group, IntegralEdu, Di Bas, Kiwi Finance, Genco 93, Ipso Agricultura, Ivatherm, Lugera - The People Republic, Lampart, Dagmar, Licurici Impex, Antalis, Gradinariu, Kirchhoff Automotive, Paflora, Tractor Proiect Comert, Maleo, Loncolor, Stabilus, Murnic TRPC, RAP Development, Synergy Group, Filip Spedition, Nedeias, Alpha Pompe, R-Proserv, Optiserv, All Cio, VLG RO, Perfect Care Distribution, Soft Media CTS, Orild Com, Octagram Creative, Voestalpine, Midanif, IFMA, Sartorom, Advertising & Design Partner, Sagrod, Ulma Packaging, CET-Central European Translations, Asociatia EDUC, Terra Dinamic, Romania Travel Plus, Heidi Chocolate, Cumpana
BookLand a luat nastere in 2011, ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile care a vizitat anual peste 40 orase. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinte BookLand Evolution si platforma www.inPractica.ro completeaza abordarea social-educationala asumata. In cele 6 editii Conferintele BookLand Evolution s-au intalnit cu peste 100,000 tineri carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul celor 7 editii ale Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!” peste 1,200 tineri au fost incurajati prin workshop-urile si lectura zilnica sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre distractie si educatie.
. | |
|
|