Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
A venit toamna la BMB. A patra „Lectură de Joi” în Grădina de citit
(Literatură)

Joi, 4 septembrie 2014, de la orele 19:00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor lectura pentru public poetii Razvan Tupa, Teodora Gheorghe si Dan Mihut. Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30.
 
Agentia AdLittera va invita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti la un nou eveniment de lectura publica. Dupa primele doua editii superbe, in care publicul a asistat la o experienta inedita alaturi de scriitori consacrati si debutanti, reamintind ca le primele editii au avut au fost invitati Doina Rusti, Sorin Lucaci, Dana Nedelecu, Nora Iuga, T.S. Khasis, Diana Badica, Filip Florian, Veronica D. Niculescu si Daniel Coman

Teodora Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Engleza-Hindi si Masteratul de traducere a textului literar contemporan, in cadrul Universitatii Bucuresti. A urmat un curs de scenaristica in cadrul UNATC. A publicat poezii, povestiri, recenzii, cronici de teatru si de eveniment in mai multe reviste: Egophobia, Gazeta SF, Revista de povestiri, Revista de suspans, revista Semne Bune si in Ziarul Metropolis. In 2012 a castigat premiul “Best of IDC” la concursul national Incubatorul de condeie, sectiunea Poezie, urmat de publicarea primului volum de poezie, „Moartea era un iepure schiop”.

Dan Mihut (n. 1973, Drobeta-Turnu Severin) a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii „Spiru Haret“, Bucuresti (2001)fiind licentiat al Facultatii de Litere, Universitatea „Ovidius“, Constanta (2003). 
Intre 2001 si 2008 a lucrat ca profesor de limba si literatura romana si de limba si literatura engleza la Colegiul Agricol „Poarta Alba“, Grupul Scolar „Dimitrie Leonida“, Constanta si la Colegiul National „Mihai Eminescu“, Constanta. Din 2007 a fost redactor apoi redactor-sef  al revistei Tomis din Constanta.
In 2006 a debutat in revista Tomis, unde a continuat sa publice frecvent articole, proza si poezie. Debut editorial cu volumul AutoDaFé la Editura Pontica din Constanta in 2008, volum nominalizat la Premiile Euridice. A mai aparut in antologia Taberei de creatie de la Savarsin, Poate ne vedem, Editura Mirador, Arad, 2010 si in volumul antologic Miez – opt scriitori la Sebes, Editura Altip, Sebes, 2012. 

Razvan Tupa s-a nascut la Braila in 1975. Primul sau volum publicat, „fetis” (2001), a fost distins cu Premiul national pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botosani, in ianuarie 2002. In 2003, „fetis – o carte romaneasca a placerii” a facut obiectul unei a doua editii revazute si adaugite la Editura Vinea. In 2005 a publicat volumul „corpuri romanesti” la editura Cartea Romaneasca. Iar in 2011 a lansat „poetic. cerul din delft si alte corpuri romanesti” la Casa de Editura Max Blecher. 
A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum pe care a condus-o ca redactor sef din 2005 pana in 2007. Din 2006 pana in 2008 a fost redactor sef al revistei Cuvantul.
Pana acum a participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Buzau, Targoviste, Chisinau si in strainatate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Poznan, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv).
Intre 2005 si 2010 a organizat intalnirile „Poeticile cotidianului”, iar din septembrie 2010 a lansat „Atelierelationale”, un proiect de incurajare a interactiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetica relationala. In prezent pregateste intalnirea de poezie Sexul Brancusi pentru data de 27 septembrie 2014 la Tramvai 26 din Bucuresti in cadrul evenimentului global 100 Thousand Poets for Change care se va desfasura simultan in peste 550 de orase ale lumii. „In ultimii 5-6 ani, poetul roman Razvan Tupa a avut un rol hotarator in promovarea poeticilor relationale in Europa” nota australianul Ian Irvine (Hobson). Razvan Tupa scrie pe www.poetic.ro

Moderatorul acestei editii este Absolvent al Facultatii de Litere ( sectia LUC), promotia 2012 si al masteratului de Teoria Literaturii/Literatura Comparata (TL/LC), promotia 2014, ambele in cadrul Universitatii Bucuresti, organizator al evenimentului ”Scrie-ti Povestea in Iasi”, eveniment literar interactiv, in cadrul FILIT Iasi (Oct. 2013), publicat cu o povestire in volumul colectiv „Fictiuni reale”, Humanitas, 2013, Valentin e pasionat de rock, fotografie si poezie. 


Lectura de joi” este un program cultural organizat de Agentia culturala AdLittera printr-o serie de 6 intalniri, intr-un cadru colocvial si informal, pentru publicul rezident bucurestean cu scriitorii consacrati si debutanti. 

Scopul acestui program este, in primul rand, de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie identificata cu o nisa a elitelor, scriitura fiind intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil. 

Asadar, va invitam de la 18:30 la „Lectura de Joi”, 4 septemebrie, care are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4. 

affiche#4

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate