Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Festivalul Superscrieri: un nou format, aceeași misiune pentru cuvintele care schimbă lumea
(Literatură)
Au inceput inscrierile pentru premiile editiei #9. Dupa 8 editii in care a creat o traditie din sustinerea jurnalismului narativ si a scrierii creative de non-fictiune in Romania, prin peste 100 de autori premiati, 30 ateliere si talkuri sustinute, Superscrieri se intoarce intr-un nou format, dar cu aceeasi misiune - de a crea o punte intre scriitor si cititori.
In 2020, Festivalul Superscrieri va include doua zile de evenimente si va premia, ca in fiecare an, cele mai bune materiale jurnalistice din 2019, in cadrul competitiei la care autorii sunt invitati sa se inscrie pana pe 10 ianuarie.

Editia din 2020 a Festivalului Superscrieri, o initiativa a Fundatiei Friends for Friends (FFFF.ro), este dedicata temei „De ce citim?” – o sarbatoare a scrisului, o celebrare a cititului, fiindca fara super-cititori nu exista super-scriitori.

De fiecare data cand vrem sa scriem un lucru esential, cautam sa citim cat mai multe lucruri despre acel subiect. Nu poti spune povesti fara a citi povesti, tot asa cum nu poti fi un bun scriitor fara sa fii un atent cititor. Si fiindca in 2019 unii scriu cu pixul, altii cu pixeli sau cu sunete, si tu, cititorule, ajungi sa citesti imagini si sunete, nu intotdeauna cuvinte. Si privitul sau ascultatul e citit, cateodata.
Desfasurat pe parcursul a doua zile la finalul lunii martie 2020, programul festivalului va cuprinde ateliere, masterclass-uri, expozitii, proiectii de film, un Cerc al Donatorilor si alte activitati dedicate publicului interesat de felul in care functioneaza jurnalismul de calitate si ce poate aduce valoros in vietile lor de cititori.

Festivalul se va incheia la Teatrul National Bucuresti, cu Gala de Premiere a Superscrierilor de anul acesta. Pentru a participa la competitie, autorii isi pot inscrie lucrarile la cele 6 categorii (Reportaj, Investigatie, Portret, Opinie, TV&video-jurnalism si Fotojurnalism/Fotografie de news si Fotografie documentara), pana pe 10 ianuarie, prin completarea formularului de pe site-ul www.ffff.ro/superscrieri.

Materialele vor fi evaluate de un juriu reprezentat de: Emilia Sercan (presedintele juriului), Mona Dirtu, Irina Pacurariu, Paul Radu, Catalin Tolontan, Vlad Stoicescu, Florin Negrutiu, Dan Duca, Oana Giurgiu, Marius Comper, Robert Schwartz, Paula Herlo, Georgiana Ilie, Ioana Moldovan, Ioana Cirlig si Marko Risovic.

Despre festival - Sorin Tranca, presedintele FFFF si initiatorul competitiei

„La ultimele editii, Superscrieri a crescut deja in spirit de festival. Tot ce facem acum este sa mergem mai departe cu misiunea asumata inca de la inceput, de a ne adresa atat autorilor, dar si cititorilor, de a-i pune in relatie directa si de a crea si co-crea un context in care acestia pot interactiona si de a face astfel evenimentul chiar si mai inclusiv pentru cei din urma.”

Despre premii – Emilia Sercan, Presedinta juriului
Premiile Superscrieri este, incontestabil, cel mai important eveniment anual pentru presa din Romania. Dincolo de aprecierea cititorilor, pe care o primesc dupa fiecare subiect publicat, jurnalistii au nevoie de evaluare, de recunoastere si de validare din partea breslei, iar Premiile Superscrieri ofera apreciere pentru cele mai bune materiale de presa, pentru efortul de documentare din spatele lor si pentru modul in care servesc interesul public”.

Competitia din cadrul Festivalului Superscrieri isi propune sa scoata in fata acele povesti puternice, materiale scrise, video sau foto de calitate care informeaza corect, emotioneaza si ajung sa schimbe perceptii. In cadrul editiei de anul acesta se vor oferi peste 30 de premii, dintre care: premii I de categorie in valoare de 800 de euro, sustinute de FAN Courier, Kaufland, ERSTE Asset Management, Enel Romania, premii speciale sustinute de Romanian Bussiness Leaders (premiul cel mare, Superscrierea Anului, 1.500 euro), Orange Romania si Bitdefender, precum si premii onorifice, cu participarea publicului.

Pe parcursul celor 8 editii precedente, competitia a adunat peste 500 de participanti unici, cu aproximativ 2000 de lucrari inscrise si a premiat peste 100 de castigatori, cu premii in valoare totala de 40.000 de euro.

BRD-Groupe Société Générale este de 6 ani partenerul strategic de baza, partener in oferirea celor 15 Burse Superscrieri pe tema educatiei si in publicarea celor doua volume „Superscrieri”; FAN Courier si Kaufland, parteneri de crestere, investesc in extinderea proiectului; sponsori de categorie si sustinatori de baza ai premiilor: Friends\TBWA, Medlife, Romanian Business Leaders, ENEL Romania, ERSTE Asset Management, Orange Romania, Bitdefender si Conan PR.

vizual Festivalul Superscrieri #9.jpg

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate