Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Marin Cazacu și Violoncellissimo încep turneul național „Clasic la puterea a treia”
(Muzică)
Turneul national extraordinar „Clasic la puterea a treia”, realizat de violoncelistul si profesorul Marin Cazacu cu octetul Violoncellissimo isi propune intre 3 si 11 octombrie o incursiune sonora unica in lumea violoncelului, prin intermediul unui repertoriu divers si spectaculos, de la clasic la contemporan. Turneul va trece prin 6 orase ale tarii – Tulcea, Pitesti, Alba Iulia, Arad, Bucuresti si Bistrita si ii va avea in prim plan pe violoncelistul si profesorul Marin Cazacu si discipolii sai, pe scurt Violoncellissimo, intr-un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
In 2019, turneul Clasic la puterea a treia inseamna povestea unei familii profesionale. O familie compusa din muzicieni – elevii si studentii maestrului Cazacu – familie cu un numar de membri in permanenta modificare, o familie ce poarta numele VIOLONCELLISSIMO si poate aduce pe scena de la 4 la 100 de violoncelisti.

In aceasta formula flexibila si mereu surprinzatoare, familia “extinsa” Cazacu a cucerit scenele de la noi si din afara – cu recente aparitii notabile la Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing si Washington, dar si intr-o aparitie surprinzatoare in finala de la… Romanii au talent.

Marin Cazacu declara inainte de a incepe acest turneu: ”Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo intentioneaza sa transmita acea imbinare intre dragostea si caldura familiala si dragostea pentru muzica clasica. Noi traim muzica in atmosfera dintr-o familie fericita, care doreste sa impartaseasca si altora dragostea pentru arta sunetelor, in general, pentru ca programul muzical ales include lucrari foarte diverse, pentru ca ne-am dorit sa prezentam acum cat mai multe dintre posibilitatile de expresie ale violoncelului. De aceea am inclus in program piese celebre de muzica clasica, dar si lucrari romanesti sau transcriptii din repertoriul de divertisment, jazz sau chiar rock. Vom strabate tara la prpriu de la Est la Vest si de la Sud la Nord. La Tulcea am mai fost si ne face o mare bucurie sa ne intoarcem, la Pitesti si Bistrita vom fi pentru prima data, la Alba Iulia si Arad vom fi incantati sa cantam in orasele unora dintre colegii nostri, membri ai ansamblului, cu un plus de emotie. Chiar daca la Bucuresti am mai cantat, pe scena Salii Radio vom aparea pentru prima data.
       
In acest turneu national in premiera, VIOLONCELLISSIMO va aduce in fata publicului, alaturi de Marin Cazacu o parte dintre cei mai buni tineri violoncelisti din Romania, artisti care au deja la activ numeroase prezente nationale si internationale de mare succes, formula de turneu fiind Ella Bokor, Stefan Cazacu, Mircea Marian, Radu Sinaci, Octavian Lup, Horatiu Ludusan, Adrian Precup si Marin Cazacu.

Deseori muzicienii isi indreapta copiii spre studiul artei sunetelor, dar nu intotdeauna acestia mostenesc talentul parintilor. Uneori, atunci cand aceasta mostenire exista, se intampla ca tinerii sa isi depaseasca parintii, in virtutea unor legi nescrise. Acelasi fenomen se intampla cu profesorii care isi indruma elevii in lumea artei. Uneori elevii devin mai celebri decat profesorii. Dar, intotdeauna, se bucura sa se adune duminica, in jurul mesei, alaturi de mentorul lor si sa cante. O duminica simbolica, in 2019 purtand numele de Turneul national extraordinar Violoncellissimo, sub genericul Clasic la puterea a treia.

IMG_0330.jpg

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate