Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Alexandru Tomescu cântă Mendelssohn, în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio
(Muzică)
Miercuri, 16 octombrie (ora 19.00), Orchestra de Camera Radio isi va deschide noua stagiune la Sala Radio, cu doi artisti de marca: dirijorul LADISLAU HORVATH - concertmaestru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, ansamblu recent aplaudat in cadrul Festivalului International ”George Enescu” si violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care interpreteaza pe celebra vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu.
Veti asculta la Sala Radio Idila lui Siegfried, creatie a lui Wagner, dedicata sotiei sale, dupa nasterea fiului lor. Parte din muzica lucrarii a fost ulterior inclusa de Wagner in celebra sa opera Siegfried, una dintre creatiile tetralogiei sale, Inelul Nibelungilor.
 
Il veti aplauda pe Alexandru Tomescu interpretand Concertul in mi minor pentru vioara si orchestra de Mendelssohn. In partea a doua a serii va veti bucura de o alta creatie a sa: Simfonia nr. 4 – Italiana. Palatele renascentiste ale Florentei, procesiunile religioase derulate la Roma, in perioada Saptamanii Patimilor, dar si Italia rurala cu dansuri populare pline de viata, au fost surprinse de celebrul compozitor german Felix Mendelssohn intr-o calatorie in peninsula.  populara simfonie

LADISLAU HORVATH (3)

Muzician cu o bogata cariera internationala, LADISLAU HORVATH colaboreaza de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta, in cadrul apreciatei orchestre italiene din Florenta: Maggio Musicale Fiorentino. In anul 2006 a fost numit si dirijor principal si concert-maestru al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creata de cunoscutul dirijor italian Riccardo MUTI), cu care a sustinut numeroase concerte.
Artist plurivalent : dirijor, solist, muzician de camera, concert-maestru si pedagog, LADISLAU HORVATH reprezinta a 5-a generatie de muzicieni in familia sa. In calitate de concert-maestru a colaborat cu institutii de prestigiu, precum Accademia di Santa Cecilia - Roma, Teatro Massimo - Palermo, Teatro Carlo Felice - Genova, Orchestra Simfonica de Tenerife, Orchestra Simfonica di Barcelona e Catalunya, Orchestra “GULBENKIAN”- Lisabona s.a. Ca muzician de camera, a creat orchestra de camera “MUSICI MUNDI” si  formatia “CONSONANZA”, cu care a participat la festivaluri internationale (Japonia, Grecia, Portugalia, Italia, Kenya).

Alexandru Tomescu_credit foto IOANA HAMEEDA

ALEXANDRU TOMESCU este solist concertist al Orchestrelor Radio Romania, din anul 2002. A obtinut burse de studii in SUA si Elvetia. Printre numeroasele competitii nationale si internationale castigate se numara : Concursul „Paganini“ (Genova, 1995), Concursul „Marguerite Long – Jacques Thibaud“ (Paris, 1999) si Concursul „George Enescu“ (1999).
A concertat sub bagheta unor dirijori importanti, intre care Kurt Masur si Valery Gergiev, Vasilii Petrenko, alaturi de pianisti precum Valentina Lisitsa si Eduard Kunz,  in sali celebre ca Berliner Philharmoniker, Carnegie Hall, Concertgebouw, Théatre des Champs-Élysées. Alexandru TOMESCU a castigat – in noiembrie 2018 - pentru a treia oara, in urma concursului national, dreptul de a canta pe vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu pentru urmatorii 5 ani, pana in 2023. Vioara a fost folosita timp de patru decenii de catre marele violonist Ion Voicu. Turneul International Stradivarius este unul dintre proiectele sale de succes, cu sute de concerte, in zeci de localitati din tara si strainatate, cu programe care au cuprins cateva integrale-eveniment pentru viata muzicala romaneasca.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
    
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio. Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate