Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Cele mai bune filme pentru publicul tânăr, în premieră la Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția a XI-a
(Cinema)
Cea de-a XI-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar va avea loc la Bucuresti, intre 8 si 13 noiembrie. 2 competitii internationale de lungmetraje si 5 competitii de scurtmetraje – pentru copii intre 3 si 14 ani si pentru tineri de peste 15 ani.
Timp de zece ani, KINOdiseea a adus in atentia publicului bucurestean filme in premiera in Europa de Sud-Est sau Romania, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri internationale precum Berlin sau Sundance, productii cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua de distributie clasica.

Anul acesta, vor avea loc 2 competitii de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria si Cinema Eforie, 8 filme dedicate copiilor intre 3 si 14 ani, parintilor si profesorilor.
In selectia oficiala a competitiei KINOdiseea Youth sunt incluse 4 titluri pentru tinerii de peste 15 ani si cinefili, care vor fi proiectate la Teatrul Apollo 111 pe 9 si 10 noiembrie.

Festivalul include si 5 competitii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de varsta, care vor putea fi urmarite la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul VARA MEA EXTRAORDINARA CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea in 2016, impreuna cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinara cu Tess a primit Mentiunea Speciala a Juriului la Berlinale 2019, sectiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin si este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.

Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului vor fi disponibile in curand pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si pe www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea 2019.jpg

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania. Proiect cultural finantat de Primaria Sectorului 3, realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Despre KINOdiseea
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. In cele 10 editii precedente, festivalul a avut peste 112.000 de participanti..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate