Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Imperial Divas pe 19 octombrie în recital la București
(Muzică)
Sambata, 19 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti un concert extraordinar, organizat in colaborare cu Centrul Rus de Stiinta si Cultura.
Evenimentul, intitulat IMPERIAL DIVAS, va fi sustinut in colaborare cu Mariinsky Theatre Academy of Young Singers si va fi moderat de pianista Larisa Gergieva (directorul Academiei) si de academicianul Octavian Lazar Cosma, muzicolog, cei doi povestind despre cariera si personalitatea marii soprane Lidia Lipkovskaia, solista a Majestatii Sale Imperiale Tarul Rusiei in prima parte a secolului XX, artista nascuta in Basarabia si afirmata apoi stralucit pe plan mondial, la Sankt Petersburg si in alte centre majore ale lumii operei, inclusiv la Bucuresti.

In capitala Romaniei, Lidia Lipkovskaia a avut si o activitate pedagogica, fiind mentorul celebrei cantarete de mai tarziu Virginia Zeani, pe cand aceasta facea primii pasi in lumea belcanto-ului.

In concertul IMPERIAL DIVAS de la Bucuresti vor fi interpretate arii celebre din repertoriul Lidiei Lipkovskaia, de la Verdi la Ceaikovski si de la Rimski-Korsakov la Puccini, in prim plan aflandu-se invitati de la Teatrul Mariinski si absolventi ai programului de pregatire de excelenta pentru artele spectacolului SUCCES organizat de Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti prin programul FDI 2019.

A. Vesenina
Antonina Vessenina

Protagonista serii va fi Antonina Vessenina, membra a Academiei Mariinski si solista a Teatrului Academic de Opera si Balet Mariinski din Sankt Petersburg, multipla laureata la importante concursuri internationale precum cel de la Toulouse, cel de la Krasnodar sau Concursul Ceaikovski, Concursul Pavel Lisitsian, Concursurile Elena Obraztsova si Leonid Sobinov etc. etc. Tanara soprana a cantat roluri principale pe scenele Bolsoi Teatr, Staatsoper Hamburg, Deutsche Oper am Rhein, Komische Oper Berlin, Semperoper Dresden, Théatre du Capitole Toulouse, si se afla la prima vizita in Romania. O va seconda la pian Elena Fedorenko, maestru acompaniator al Academiei Mariinski, multipla laureata a premiului pentru cel mai bun pianist in competitii vocale, participanta la numeroase turnee, in Rusia si in multe alte tari europene. Recent, Elena Fedorenko a fost invitata sa participe in calitate de maestru formator pentru pianisti acompaniatori la Programului de pregatire SUCCES al UNMB, directorul proiectului fiind prof.univ.dr. Mihai Cosma.

Elena Fedorenko
Elena Fedorenko

Deoarece in cariera sa Lidia Lipkovskaia a cantat si in Romania, pe scena UNMB vor urca in acest concert nu numai artisti rusi, ci si romani, tineri care s-au remarcat in cadrul Programului de pregatire SUCCES si in cadrul Concursului International Grand Prix of Romania: foarte tanara soprana Aida Pascu (20 de ani)  si baritonul Silviu-Alexandru Mihaila, castigatorul Premiul I la Concursul de lied din cadrul Programului SUCCES. Ii va acompania pianista Ana Silvestru, laureata cu Premiul pentru cel mai bun maestru acompaniator la acelasi concurs, tanar muzician cu o spectaculoasa cariera solistica si camerala in Europa.

Concertul va putea fi urmarit si de ascultatorii din Rusia prin intermediul postului de radio de muzica Orpheu, care a trimis un corespondent special la Bucuresti, pentru acest eveniment.

Afis Imperial Divas

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate