Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Daniel Dorobanțu & Dora Gaitanovici - Concert de Basm
(Muzică)
Un basm fara cuvinte, al carui limbaj il stii dintotdeauna. Pentru ca vine de acolo de unde vii si tu.
O experienta care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere catre mirare. Ca si cum ai sta pe malul unei ape curgatoare si ai privi in adancurile tale.

Duminica, 13 octombrie 2019, de la ora 20,00 in Biserica Millenium din Timisoara va avea loc cel de-al 12-lea eveniment din seria Concertelor De Basm sustinute de Daniel Dorobantu. Acesta va performa alaturi de Dora Gaitanovici.

In noi se regasesc toate melodiile care au fost create de la inceputul lumii. Fie ca facem muzica sau doar o ascultam, impartasim acelasi mister. Acest mister si starea de mirare pe care acesta o trezeste in noi sunt sursele de inspiratie pentru fiecare Concert de Basm – un concept de concert cinematic care ii apartine muzicianului si artistului vizual timisorean Daniel Dorobantu.

Daniel Dorobantu - Millennium Live - foto Mihai Surdea
Daniel Dorobantu - foto Mihai Surdea

Concertele de Basm prezinta o muzica ce se afla la intersectia dintre electronic ambient si modern classical. Vizual, Concertele de Basm imbina elemente arhaice, primordiale, de mitologie si folclor romanesc cu cele mai recente tehnici de productie audio-vizuala.

Fluide de la un capat la altul, Concertele de Basm ofera o muzica imersiva si invaluitoare, emotionala si totodata detasata, lucrata in linistie, translucida si incantatoare. O calatorie atemporala intre lumi, in deplina siguranta, care duce mereu spre inalt. Cufundat in muzica, publicul traiste o stare de liniste interioara, de netulburare, de bucurie.

***


Daniel Dorobantu - foto Georgiana Feidi
Daniel Dorobantu - foto Georgiana Feidi

De la debutul sau in 1995, Daniel Dorobantu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrari de arta video, instalatii, spectacole live si experimente multimedia. Arta sa este o marturie a unei viziuni dense despre explorare si cautare in sfera nedefinitului.
Il motiveaza un interes de lunga durata si o cercetare continua asupra naturii inspiratiei insasi si asupra aspectelor contemplative si meditative ale procesului artistic.
Lucrarile sale au fost comandate si promovate de Institutul Cultural Roman, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timisoara, Romanian Design Week si mentionate in The New York Times si The Guardian.
Ca si fondator al ansamblului de arta sincretica Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient in Romania.

Dora Gaitanovici 1

Nascuta in Buzau, Dora Gaitanovici a inceput sa studieze pianul la varsta de 4 ani iar ulterior a studiat canto la Scoala de Muzica a Crinei Mardare. A compus prima data la 8 ani, iar la 11 ani a scris primele versuri pentru o melodie. In 2015 a castigat trofeul la sectiunea Creatie a Festivalului ”Mamaia Copiilor” cu piesa “Doar eu”. Trei ani mai tarziu s-a remarcat in fata publicului larg prin participarea la Eurovision, Cerbul De Aur si ca finalista la Vocea Romaniei. In 13 octombrie 2019 Dora intra in lumea basmului.

Concertul de Basm, ocazionat de sarbatorirea a 118 ani de la consacrarea Bisericii Millenium, este organizat de Asociatia Culturala traditionala Negura si face parte din proiectul "Explorari contemporane ale traditiei", proiect finantat de Consiliul Judetean Timis.

Daniel Dorobantu - Millennium Live - foto Mihai Surdea
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate