Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Laureata în 2019 a celui mai dificil concurs de vioară din lume: Ioana Cristina Goicea, recital la Sala Radio și lansare de disc
(Muzică)
Pe 12 octombrie, de la ora 19.00, violonista Ioana Cristina Goicea urmeaza sa sustina un recital la Sala Radio, in cadrul proiectului “Mostenitorii Romaniei muzicale”, organizat de Radio Romania Muzical si Rotary Club Pipera.
Este prima aparitie pe o scena bucuresteana a acestei violoniste considerate una dintre stelele noii generatii de violonisti, la nivel international, dupa reusita ei, din mai 2019, de la concursul Regina Elisabetha de la Bruxelles. Aceasta competitie este cunoscuta drept cea mai grea din lume pentru violonisti. De asemenea, este o ocazie rara de a asculta un recital sustinut de Ioana Cristina Goicea, si de a aprecia pe parcursul a 60 minute, talentul si virtuozitatea acestei violoniste, printre cele mai bune din lume.

Alaturi de partenerul sau de recital, pianistul Andrei Banciu, Ioana Cristina Goicea propune in cadrul recitalului din 12 octombrie, de la ora 19.00, lucrari de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel si Camille Saint-Saëns, un program muzical ce reuneste virtuozitatea si lirismul. Recitalul este prezentat de Andreea Chiselev, realizator Radio Romania Muzical.

La finalul recitalului, este programata si lansarea albumului “Romantic exuberance”, semnat de Ioana Cristina Goicea si Andrei Banciu, aparut in septembrie 2019 la casa germana Genuin. Realizarea acestui disc este parte a premiului primit in 2018, la Bonn, de Ioana Cristina Goicea la concursul Deutscher Musikwettbewerb. Un album cu muzica romantica tarzie, admirabil interpretata, pe care se regasesc lucrari de Richard Strauss si Erich Wolfgang Korngold, alaturi de o sonata a compozitorului roman Stan Golestan, pentru prima data inregistrata pe disc: Sonata in Mi bemol major pentru vioara si pian.

Este o ocazie de a obtine autografe din partea artistilor pe acest album care poate fi achizitionat de la standul Librariilor Humanitas din foayerul Salii Radio.

ioana cristina goicea

Ioana Cristina Goicea (26 ani) este absolventa a Universitatii de muzica din Hanovra. Presa internationala o numeste „o noua stea in ascensiune pe firmamentul violonisticii mondiale”. Premii foarte importante jaloneaza cariera deja impresionanta a violonistei romane: premiul I in 2017 la concursul Michael Hill din Noua Zeelanda, premiul I la concursul de la Bonn, premiul al V-lea la reputatul concurs de la Indianapolis, premiul al VI-lea in 2019 la concursul Regina Elisabetha de la Bruxelles.
A concertat in calitate de solista pe importante scene internationale din Europa, America, Australia, alaturi de orchestre reputate. In egala masura, este interesata si de repertoriul dedicat muzicii de camera, pe care-l abordeaza alaturi de pianistul Andrei Banciu. Cei doi au participat in 2015 la o importanta competitie de profil din Italia, unde au obtinut premiul al doilea.

andrei_banciu

Andrei Banciu (34 ani) este originar din Timisoara; absolvent al Universitatii de arte din Berlin, desfasoara o interesanta cariera pe trei planuri: de pianist concertist, de interpret specializat in muzica de camera si de profesor la importante universitati de muzica din Germania. Este fondator al trio-ului Jacques Thibaud. A aparut pe scene dintre cele mai importante, atat in calitate de solist, cat si de membru in ansambluri de camera.

Proiectul “Mostenitorii Romaniei muzicale” organizat de Radio Romania Muzical si Rotary Club Pipera isi propune sa-i aduca pe una dintre cele mai prestigioase scene din Romania, cea a Salii Radio, pe tinerii si exceptionalii muzicieni ai Romaniei, artisti care desfasoara o importanta activitate in strainatate, dar pe care publicul romanesc are sansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adreseaza unui public larg, cu un repertoriu accesibil si cu o durata de o ora, fara pauza.
De mai bine de 110 ani, Rotary, cu cei peste 1,2 milioane de membrii profesionisti din toate vocatiile, este o retea globala de lideri care actioneaza pentru a contribui la comunitatile din intreaga lume si a inspira oamenii de pretutindeni pentru o societate sustenabila. Rotary Club Pipera asigura sustenabilitatea financiara a proiectului si promoveaza activ concertele, ca o expresie a preocuparii de a servi comunitatea pe latura culturala, educationala si inspirationala. Toate fondurile stranse de Rotary Club Pipera pentru acest proiect servesc exclusiv pentru achitarea onorariului artistilor si a unei parti din costurile de promovare a recitalurilor. Publicul se poate implica activ in sustinerea proiectului, prin donatii in contul Rotary Club Pipera. Amanunte despre posibilitatile active de implicare pot fi accesate pe contul facebook/rotaryclubpipera/
Precedentele evenimente organizate in cadrul proiectului “Mostenitorii Romaniei muzicale” s-au bucurat de un remarcabil succes de public si de critica. Protagonisti au fost pianistii Florian Mitrea (16 octombrie 2018), Adela Liculescu (17 octombrie 2018), Mara Dobrescu (18 octombrie 2018), violoncelistul Andrei Ionita, acompaniat de pianista Naoko Sonoda (15 aprilie 2019) si pianista Axia Marinescu (6 iunie 2019).
Urmatoarele evenimente din cadrul proiectului “Mostenitorii Romaniei muzicale” vor avea loc la Sala Radio pe 3 noiembrie – Romanian Chamber Orchestra, concertmaestru Alexandru Tomescu, dirijor Cristian Macelaru si pe 14 noiembrie 2019, cu pianista Sinziana Mircea in prim plan.

Biletele pentru recitalul din 12 octombrie sunt disponibile in reteaua www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la casa de bilete a Salii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64. Abonamentele pentru stagiunea muzicala de la Sala Radio nu sunt valabile.

Cu sprijinul Hotel Epoque.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate