Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Marin Cazacu şi Violoncellissimo încheie turneul naţional „Clasic la puterea a treia”
(Muzică)
Turneul national „Clasic la puterea a treia. Violoncellissimo” s-a incheiat pe 11 octombrie la Bistrita.
Violoncelistul Marin Cazacu declara dupa primele concerte: "Ne apropiem de finalul turneului national extraordinar Violoncellissimo si alaturi de fostii mei studenti si actuali tineri colegi pot spune ca am petrecut deja o saptamana “de foc". In acest turneu am strabatut efectiv tara de la est la vest si de la sud la nord, iar publicul pe care l-am intalnit a fost pe cat de diferit, pe atat de plin de caldura. Parca am trait intr-un fel de road movie, a carui coloana sonora am cantat-o in mai multe versiuni."
   
Turneul national „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” si-a propus o incursiune sonora in lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers si spectaculos, de la clasic la contemporan. Turneul national a trecut prin 6 orase ale tarii – Tulcea, Pitesti, Alba Iulia, Arad, Bucuresti si Bistrita si i-a avut in prim plan pe violoncelistul si profesorul Marin Cazacu si discipolii sai, pe scurt Violoncellissimo, intr-un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

In 2019, Clasic la puterea a treia a insemnat o familie… profesionala. O familie compusa din muzicieni - elevii si studentii maestrului Cazacu - familie cu un numar de membri in permanenta modificare, o familie ce poarta numele VIOLONCELLISSIMO si poate aduce pe scena de la 4 la 100 de violoncelisti. In aceasta formula flexibila si mereu surprinzatoare, familia “extinsa” Cazacu a cucerit scenele de la noi si din afara – cu recente aparitii notabile la Luxemburg, Bruxelles si Washington, dar si intr-o aparitie surprinzatoare in finala de la… Romanii au talent.    
   
De mult timp asteptam ca Violoncellissimo sa intreprinda un turneu national. Nu doar pentru faptul ca de la concertele lor publicul pleaca entuziasmat, ci poate mai ales pentru faptul ca sunt exemplul viu al succesului dat de combinatia dintre profesionalism, prietenie, dialog intre generatii si multa veselie… o combinatie devenita rarisima in Romania! Publicul din Romania a avut ocazia de a aplauda nu doar pe opt dintre cei mai buni violoncelisti din Romania, cat rezultatele extraordinare la care duce excelenta relatie dintre Maestru si Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul si profesorul celorlalti sapte membri ai minunatului Violoncellissimo a intemeiat aceasta formatie, care poate avea un numar variabil de instrumentisti, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut de asemenea mari succese in tara si peste hotare.
   
Ceea ce a putut fi ascultat si vazut in turneul national Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo, a fost o stralucitoare pledoarie pentru posibilitatile nebanuite de expresie muzicala ale violoncelului, prin intermediul unor calitati de virtuozitate nu de putine ori uluitoare, printr-un program incursiune nu doar in istoria muzicii clasice, ci a mai multor genuri, intr-un buchet muzical plin de culoare, savoare si bucurie de a trai.

ITINERAR VIOLONCELLISSIMO
3 octombrie, ora 19  – Tulcea, Casa Avramide
4 octombrie, ora 19  – Pitesti, Sala Filarmonicii
6 octombrie, ora 19  – Alba Iulia, Muzeul Principia (Piata Cetatii)
7 octombrie, ora 19  – Arad, Palatul Cultural
9 octombrie, ora 19  – Bucuresti, Sala Radio
11 octombrie, ora 19  – Bistrita, Sinagoga

IMG_0352

IMG_0353

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National

Producator: Fundatia Marconi pentru Comunicare, Relatii Publice si Educatie
Parteneri: Pro Contemporania, The Culture Hub
Coproducatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania Regional
Partener principal: BRD Groupe Société Générale.
Cu sprijinul: JTI, Borsec, Senia Music, Mercure Hotels

IMG_0354

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio Romania, Casa Avramide, Teatrul „Jean Bart” Tulcea, Primaria din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Filarmonica din Pitesti, Municipiul Alba Iulia, Centrul Municipal pentru Cultura Arad, Filarmonica Arad, Centrul judetean pentru cultura Bistrita, Sinagoga din Bistrita.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Mediatrust, Romania TV, Liternet,  Agentia de carte, Observator cultural, The Culture Club, Miscarea de rezistenta, Smart FM, MKlasika, Viewfinder Solutions, The Culture Club, Accent TV..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate