Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
UrbanEye Film Festival are loc între 6 și 10 noiembrie 2019. Focus ediția a șasea - Natura și orașul
(Cinema)
Anul acesta cea de-a sasea editie UrbanEye Film Festival se desfasoara intre 6 si 10 noiembrie la Cinema Elvire Popesco si ArCub, cu sprijinul Expo Arte. In prim plan sunt filme si evenimente care aduc in discutie relatia dintre oras si natura.
Cum influenteaza natura mediul construit? Cum transforma oamenii natura si peisajul? Cum traiesc oamenii in conditii extreme si cum aducem natura in mediile urbane? Sunt cateva din intrebarile ridicate prin filmele documentare si evenimentele conexe din cadrul festivalului.

Majoritatea filmelor selectionate vor fi prezentate in premiera nationala, abordand diferite fatete ale felului in care mediul urban si natura sunt influentate reciproc. Spectatorii sunt invitati sa mediteze asupra felului in care omul a modelat natura (in “Anthropocene: The Human Epoch”  si “Zhalanash - Empty Shore”), sa vada cum sunt definite conceptele de locuire si acasa in diverse parti ale lumii (in “The Human Shelter”) si sa calatoreasca din cel mai poluat oras al Rusiei (in “Melting Souls”) la viata in conditii severe in Himalaya, unde accesul la educatie presupune sacrificii enorme pentru micile comunitati (in “The Children of the Snow Land”). 

O sectiune speciala in cadrul festivalului, prezenta in fiecare an, este Portrete de arhitecti. Anul acesta vor putea fi urmarite documentarele: “60 Elephants” despre Yona Friedman, “Renzo Piano, The Architect of Light” si “Renzo Piano, The Power of the Archive”, si in plus “City Dreamers”, un film canadian despre patru arhitecte remarcabile. Documentarul “City Dreamers”cuprinde interviuri cu acestea si povestile lor, inceputul carierei, dificultatile intampinate si mai ales motivatia de a inova in domeniu, prin proiecte indraznete, dar si prin militarea pentru o planificare urbana responsabila.

In cadrul festivalului vor putea fi vizionate si documentare despre modul in care schimbarile de regim politic se reflecta in arhitectura, oras si viata oamenilor. Spectatorii pot urmari “Palace for the People”, care spune povestea a cinci cladiri reprezentative pentru epoca socialista, “Timebox”,  o arhiva personala filmata pe pelicula in orasul Iasi, de-a lungul a 40 de ani, si “Warsaw: A City Divided”, despre constructia ghetoului din Varsovia, vazuta din ambele parti ale zidului si mostenirea pe care a lasat-o.

In premiera, UrbanEye propune proiectii comune impreuna cu fARAD, Festivalul de Film Documentar, derulat recent la Arad. Reunite sub tema Harta si Teritoriile, cateva dintre titlurile fARAD 6 vor fi prezentate in cadrul acestei editii UrbanEye Film Festival. Filmele vor fi completate de o dezbatere despre oras ca subiect cinematografic, impreuna cu Revista de arhitectura Zeppelin si Centrul Cultural Expo Arte.

Pentru mai multe detalii vizitati urbaneye.ro si pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociatiei ARTA in dialog, proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si de Ordinul Arhitectilor din Romania, din timbrul arhitecturii.

Parteneri: Institut Français de Bucarest, Velux, Institutul Polonez din Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte.

UEFF 2019

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate