Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
„Lectură de Joi” în Grădina de citit. A cincea ediție
(Literatură)
Joi, 11 Septembrie 2014, de la orele 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor lectura pentru public Augustin Cupsa, Ana Sandulescu si Marius Gabor.
Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30. 

Agentia AdLittera va invita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti la un nou eveniment de lectura publica. Dupa primele doua editii superbe, in care publicul a asistat la o experienta inedita alaturi de scriitori consacrati si debutanti, reamintind ca le primele editii au avut au fost invitati Doina Rusti, Sorin Lucaci, Dana Nedelecu, Nora Iuga, T.S. Khasis, Diana Badica, Filip Florian, Veronica D. Niculescu. Daniel Coman, Razvan tupa, Teodora Gheorghe si Dan Mihut. 

Ana Sandulescu s-a nascut in Barlad, la 25 mai 1989. A absolvit masteratul economic Managemenul Organizatiilor, in cadrul universitatii Alexandru I. Cuza, Iasi. Fragmente de proza din primul manuscris, Anamneza, au aparut in revistele literare: Acolada, Lykeion, Revista Noua, Hyperion, Absolut Cultural, Tiuk!, Zona Literara. A fost membra a cenaclului Salonul de Literatura Zero+ din Iasi. In prezent, duce viata de corporatista, dedicandu-se jobului si buticului, iar, in timpul liber, joaca tenis, sah si scrie la al doilea manuscris, Ultimul Trip.

Marius Gabor s-a nascut la 18 August 1972, in Suceava si este absolvent al Facultatii de Drept. Desemnat castigator al concursului de debut literar Incubatorul de Condeie, editia 2013 (sectiunea Proza scurta), Marius debuteaza in 2014 cu volumul Amor de dragul ploii la Editura Karth.

Augustin Cupsa (n. 1980) a publicat in 2006 romanul Perforatorii in urma castigarii concursurilor pentru manuscrise organizate in paralel de USR si Cartea Romaneasca si a primit ulterior mai multe premii si nominalizari. Dupa ce a castigat premiul HBO pentru scenariu de scurt metraj („Trenul catre Bucuresti pleaca de la linia 3”) si a intrat in finala concursului de scenarii de lung metraj al Festivalului International de Film Anonimul („Oh, Johnny, oh!”), a inceput sa colaboreze ca scenarist cu diverse televiziuni si case de productie – TVR, HBO, MediaPro Pictures, Film Factor. A sustinut lecturi in tara, la colocviile anuale ale tinerilor scriitori si in Berlin, Istanbul, Beirut si a primit bursa European Alliance for Television and Culture. In 2011, a revenit la literatura cu Profesorul Bumb si Macii Suedezi pentru care a fost nominalizat la gala Tanarul Prozator al Anului, iar in 2013 a beneficiat de o rezidenta de autor in Austria. Prozele sale au fost incluse in antologii si traduse in germana, slovena, suedeza, franceza si turca. Marile bucurii si marile tristeti este cel mai recent volum al sau, aparut la editura Trei.

Moderatorul acestei editii este Andrei Zbirnea, (n. 1986). Absolvent al Masterului de Probatiune din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala (Universitatea din Bucuresti), Andrei  este redactor-sef al revistei culturale SemneBune.ro si manager de proiect al Concursului de debut literar Incubatorul de Condeie (IDC). Publica poezie in mai multe reviste literare (Zona Noua, Tribuna, Conta, Zona Literara, Tiuk! Etc.) si volumul de poeme Rock in Praga (2011, Herg Benet). Pregateste pentru toamna lui 2014 o noua carte: #kazim - contemporani cu primavara araba.

Lectura de joi” este un program cultural organizat de Agentia culturala AdLittera printr-o serie de 6 intalniri, intr-un cadru colocvial si informal, pentru publicul rezident bucurestean cu scriitorii consacrati si debutanti. 

Scopul acestui program este, in primul rand, de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie identificata cu o nisa a elitelor, scriitura fiind intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil. 

Asadar, va invitam de la 18:30 la „Lectura de Joi”, 11 Sept., care are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4. 

affiche#5


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate