Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Săptâmână cu spectacole de comedie, la Ateneul Național din Iași
(Teatru)
Dupa inca o etapa a Turneului National „Unire prin Cultura”, echipa de actori a Ateneului National din Iasi se intoarce pe scena institutiei iesene, cu spectacole de teatru pe alese. Spectatorii sunt asteptati marti seara la „Dineu cu prosti”, joi, 24 octombrie 2019, aflam povestea a trei negustori marunti de diferite etnii, in „Take, Ianke si Cadir”, urmand ca sambata „Sa facem haz de necaz”, impreuna cu protagonistul Iulian Ginju.
Duminica vor urca pe scena Erica Moldovan si Dumitru Florescu, in comedia spumoasa „Prima data”.
Personajul neastamparat, nascut din condeiul marelui scriitor I.L.Caragiale, vine la Ateneu National, in „Aventuri cu… Dl. Goe”, un spectacol special pentru cei mici, unde rasul si comedia sunt garantate. 
   
Program spectacole:
22 octombrie 2019, ora 19.00 - Dineu cu prosti (regia, traducerea si adaptarea Sebastian Badarau);
24 octombrie 2019, ora 19.00 - Take, Ianke si Cadir (regia Ion Sapdaru);
26 octombrie 2019, ora 11.00 - Aventuri cu… Dl. Goe (regia Iulian Ioan Sandu);
26 octombrie 209, ora 19.00 - Sa facem haz de necaz (regia si interpretarea Ionut Ginju);
27 octombrie 2019, ora 19.00 - Prima data (regia Erica Moldovan).

Dineu-cu-prosti-octombrie-

„Dineu cu prosti” (regia, traducerea si adaptarea Sebastian Badarau)

Pierre Brochant, un mare editor parizian, organizeaza in fiecare miercuri, impreuna cu prietenii lui, un „dineu cu prosti”. Conceptul e simplu: fiecare invitat aduce la cina un „prost”, fara ca acesta sa stie de ce este adus, si prostul este incurajat sa vorbeasca ore in sir despre viata lui. La sfarsitul cinei se decerneaza un trofeu castigatorului.
Pierre crede ca in seara asta a tras un tun, fiindca a gasit un specimen ca nimeni altul pana acum: Francois Pignon, colectionar de machete de chibrituri. Doar ca miercurea asta Pierre are o criza de sciatica si ajunge sa se bazeze pe Francois sa-i rezolve toate probleme de casnicie, afaceri si prieteni.

Actori: Andrei Ciobanu, Codrin Danila, Erica Moldovan, Daniel Onoae, Alexandra Paftala si Dumitru Florescu.
Costume: Alina Dinca – Puscasu
Pret bilet: 20 lei.

TIC-octombrie-

„Take, Ianke si Cadir” (regia Ion Sapdaru)

„Pentru mine, „Take, Ianke si Cadir” este o provocare. Am evitat de cateva ori s-o pun in scena din diverse motive. Ori cei care veneau cu propunerea nu ma convingeau, ori eu rataceam in alte zone ale teatrului contemporan. La teatrul ,,Ateneu” am gasit, in sfarsit, echipa.
Anul acesta, piesa implineste venerabila varsta de 87 de ani si se pare ca e cea mai jucata piesa romaneasca de la momentul scrierii. Nu cunosc un teatru in Romania, sau Moldova, unde aceasta piesa sa nu fi fost montata. In primul rand, pentru ca ofera actorilor partituri rar intalnite, dar si mesajul piesei este mereu actual. O simpla poveste a trei negustori marunti, de diferite etnii, care se confrunta, la un moment dat, cu o dilema mare. Dragostea copiilor sau oprobriul ,,mahalalei”, a cutumelor stramosesti si bariera religioasa. Personajele piesei parcurg un drum anevoios spre un final fericit in care solutia e una singura – dragostea. Exista in piesa un schimb de replici care m-a determinat sa fac acest spectacol:
Ianke: Dar ce faceti din copil? Un evreu, un crestin?
Ana: Un om, papa! Mai departe sa nu ne gandim!”, spune regizorul Ion Sapdaru.

Distributie: Dumitru Florescu (Take), Codrin Danila (Ianke), Daniel Onoae (Cadir), Alexandra Macovei (Ana), Gelu Ciobotaru (Ionel), Alexandra Paftala (Safta), Sorin Cimbru (Ilie).
Regie si coloana sonora: Ion Sapdaru
Decor: Catalin Tarziu
Costume: Alina Dinca – Puscasu
Asistent regie: Francisc Bucur
Video: Alexandru Amargheoalei
Pret bilet: 20 lei.

Goe-octombrie-1-1

„Aventuri cu… Dl. Goe” (regia Iulian Ioan Sandu)

Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastamparat, nascut din condeiul marelui scriitor I.L.Caragiale, vine la Ateneu!
„Un geniu al comicului, Caragiale reflecta in cel mai fidel mod, in contextul actual, realitati legate de incultura, caractere si educatie, desavarsind teatrul de satira sociala.
In an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoaca sa meditam asupra comicului, sa descoperim printre hototele de ras, tristetea eternelor probleme comportamentale si, mai mult, ne provoaca sa fim mai buni, oferind adevarate lectii de viata, atat de vii si de actuale.
Universul lui Caragiale este, de fapt, un spectacol etern, ce puncteaza cu umor defectele societatii noastre, cu scopul de a le indrepta, imaginatia fiind cheia ce deschide un univers nemaivazut.” - Iulian Sandu, regizor

Regia: Iulian Ioan Sandu
Adaptare text: Izabela Oancea
Muzica: Sorin Oancea
Distributie: Alexandra Macovei (Dl. Goe), Alexandra Paftala (Mamita), Ana Hegyi (Mam Mare), Dumitru Florescu (Georgescu/Profesorul), Cezara Fantu (?aca/Anibal), Daniel Onoae (Lefter Popescu/Otopeanu), Codrin Danila (Controlorul/ elevul).
Pret bilet: 15 lei.

Sa-facem-haz-de-necaz-

„Sa facem haz de necaz” (regia si interpretarea Ionut Ginju)
Spectacolul One Man Show - „Sa facem haz de necaz” se adreseaza persoanelor care au un dezvoltat simt al umorului. Vom rade impreuna, ne vom intrista uneori... asa e viata.. o lupta!
„Dragii mei, o sa ma joc cu voi de-a ceva ciudat. Jocul incepe incet…eu o sa rad si o sa tac. O sa stau chiar fara cuvant, asa e jocul. Îl joci in doi, in trei, il joci in cati vrei. Iubesc atat de mult acest popor, incat nu imi permit sa il mint.”, spune Ionut Ginju, protagonistul spectacolului.
Motto: „Menirea artistului pe lume este aceea de a spune adevarul.”

Regia  si interpretarea: Ionut Ginju
Pret bilet: 15 lei.

Prima-data-octombrie-

„Prima data” (regia Erica Moldovan)

Spectacolul „Prima Data”, adaptare dupa textul lui Michal Walckzak, este o comedie spumoasa despre doi tineri care incearca sa isi consume prima noapte de amor impreuna, dar nu reusesc niciodata sa ajunga la un consens.
Comedia trateaza divergentele de perceptie dintre cei doi tineri asupra acestui moment unic din viata lor. Magdalena este o tanara care si-a planuit, pana la cel mai mic detaliu, PRIMA seara de amor si nu ingaduie nicio abatere de la scenariu. Iar, un „oarecare” EL, Carol, devine dezarmat si neputincios in fata capriciilor, aproape cronicizate ale Magdalenei. 
Spectatorii vor asista la o comedie savuroasa compusa din mai multe tablouri care prezinta un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiu matematic si exact gandit de catre protagonista, dar menit sa starpeasca orice fantezie de-a lui Carol si esecul lamentabil si repetitiv al protagonistului de a-i satisface capriciile paroxiste ale tinerei domnisoare.
Povestea celor doi escaladeaza pana in punctul in care Carol preia initiativa si intreaga constructie amoroasa capata accente absurde si hilare.
Toate acestea se impletesc pe scena cu interventii muzicale live, asigurate de instrumentisti talentati. Spectatorii vor avea ocazia sa se regaseasca adesea in situatiile amuzante creionate de cei doi protagonisti si se vor delecta, pret de o ora, cu un joc actoricesc plin de savoare si adevar.

Distributie: Erica Moldovan si Dumitru Florescu
Regie: Erica Moldovan
Pret bilet: 20 lei.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate