Concursul are loc pe data de 16 noiembrie 2019 in intervalul orar 14.00 - 16.00 in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor Iasi. Intrarea este libera. Concurentii vor avea varstele cuprinse intre 11 si 18 de ani. Se completeaza online formularul de inscriere in concurs pe care il gasiti mai jos si se trimite pana la data de 10 noiembrie 2019 impreuna cu piesa aleasa pentru interpretare.
Toti participantii la CONCURSUL DE CHITARA ELECTRICA trebuie sa citeasca si sa accepte urmatorul regulament si urmatoarele conditii inainte de a completa formularul de inscriere. Nerespectarea acestor reguli duce la descalificare.
Se poate adauga un link catre Youtube cu negativul piesei ori trimite in format mp3 la adresa petran.paveliuc@yahoo.com. Concurentii care nu au implinit inca 18 ani trebuie sa fie insotiti de un profesor coordonator, tutore legal sau parinte. In cazurile speciale, copiii pot participa si cu o cerere din partea parintilor sau a tutorelui legal care sa dovedeasca acordul acestora pentru participarea la concurs, act cu care se vor prezenta juriului/organizatorilor.
Echipa de jurizare pentru concursul de chitara electrica este fost formata din:
Dan Spinu - conferentiar universitar doctor (Univ.G.Enescu Iasi);
Petran Paveliuc – profesor chitara (Casa de Cultura a Studentilor Iasi);
Andrei Rosulescu – profesor de chitara (Cluj);
Nicu Patoi – profesor de chitara (Bucuresti)
Rares Totu - chitarist
Concurentii trebuie sa cunoasca notiuni de baza din tehnicile cele mai folosite de chitaristi:
1. alternate picking
2. sweep picking
3. legatto
4. bending
5. tapping
6. harmonics (flajeolete)
7. moduri & game
8. arpegii
9. acorduri & progresii
10. power riffs
11. fingerstyle
Concurentii sunt obligati sa fie prezenti pentru intrarea in concurs cu cel putin 20 de minute inainte de ora comunicata de organizatori.
Intrarea in concurs se va face prin tragere la sorti inainte de ora de incepere. In caz de intarziere din forta majora (asa cum este aceasta definita de lege) organizatorii vor face tot posibilul sa gaseasca un alt timp de intrare in concurs. Daca nu va fi posibil acest lucru, concurentul va fi descalificat.
Fiecare concurent va interpreta doua piese consecutive in limita a 10 minute, in ordinea ceruta de juriu:
1. o piesa de factura rock la libera alegere a concurentului: individual sau cu negativ (cd, mp3 sau link Youtube cu backing track).
2. o piesa de improvizatie in prima auditie pe o tema data de juriu (live).
Concurentii au la dispozitie o statie Marshall JCM 2000TSL 100Wcu cabinet 4X12, insa pot aduce procesorul sau/si statia proprie pentru a obtine sunetul pe care il doresc. Instalarea si cablarea lor nu trebuie sa depaseasca 5 minute. Concurentul care depaseste timpii alocati ar putea fi depunctat in clasament (in functie de decizia juriului). Juriul este format din artisti, muzicieni, membri ai unor formatii cunoscute si chitaristi consacrati. Juriul hotaraste ordinea concurentilor prin cumul de puncte de la 1 la 10, in baza urmatoarelor criterii:
1. Prezenta scenica
2. Interpretare (intonatia si acuratetea notelor)
3. Ritm (constanta ritmica si tempo)
4. Originalitate si inspiratie in improvizatie
5. Acordaj
In caz de departajare pentru concurentii cu acelasi punctaj sau cu punctaje foarte apropiate acestia vor prezenta la cererea examinatorului 4-8 masuri din tehnica respectiva, fiind punctati corespunzator nivelului tehnic cu note intre 1 si 10.
Premiile oferite de organizatori sunt:
Premiul I – Amplificator Handmade marca Viorel Firtat
Premiul II – 300 lei
Premiul III – 200 lei
. |