Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
„Din cap până în picioare”, o nouă apariţie bilingvă în colecţia Eric Carle
(Literatură)
Gata? Pune-te-n miscare din cap pana in picioare! Editura Cartea Copiilor lanseaza „Din cap pana in picioare”, carte scrisa si ilustrata de Eric Carle. Acest titlu clasic din literatura universala pentru copii („From Head to Toe”) a fost publicat pentru prima data in 1997 si este foarte apreciat de copii, parinti si educatori deopotriva.
„Din cap pana in picioare”, in editie romano-engleza, este o carte plina de culoare si energie, care ii indeamna pe copii sa-si miste capul, mainile sau picioarele, ori sa sara, sa se aplece, sa se rasuceasca - la fel cum face, pe fiecare pagina, cate un animal des intalnit in universul lui Eric Carle: pisica, maimuta, crocodilul, gorila, elefantul si multe altele.

Pornind de la faptul ca tuturor copiilor mici le place sa imite si sa-si miste corpul in moduri neobisuite si amuzante, cartea este un prilej perfect de joaca la gradinita, in parc cu prietenii sau acasa cu parintii.

Arta maestrului Eric Carle este distincta si usor de recunoscut. Ca tehnica, Eric Carle foloseste colajul din hartie pictata cu diverse modele si texturi, pe care o decupeaza si apoi combina fragmentele pentru a forma acele imagini de neuitat, in culori stralucitoare, care-l fac unic.

Secretul succesului lui Eric Carle provine din respectul si intelegerea sa intuitiva fata de copii, care-l simt ca pe cineva care le impartaseste cele mai profunde ganduri si emotii. Cartile sale sunt inspirate in primul rand din natura, pe care o iubeste precum cei mai multi dintre copii. Pe langa ilustratiile spectaculoase si subiectele amuzante, cartile lui Eric Carle ofera copiilor sansa sa invete mereu lucruri noi despre lumea care-i inconjoara.
 
Preocuparea lui Eric Carle pentru binele copiilor, pentru sentimentele si curiozitatea lor, pentru creativitatea si dezvoltarea lor intelectuala face din lectura cartilor sale o experienta mereu stimulanta si atractiva.

Eric Carle (n. 1929, New York) este un autor si ilustrator apreciat in intreaga lume pentru originalitatea ilustratiilor si designul inovator al cartilor sale. A ilustrat peste 70 de carti, multe dintre ele devenind bestseller-uri internationale. Acum in varsta de 90 de ani, artistul se bucura de numeroase distinctii si premii, printre care premiul I la categoria „Carti ilustrate" in cadrul „International Children's Book Fair" din Bologna, Italia (1970), „Silver Medal” - din partea orasului Milano (1989), „Regina Medal” - din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de „Remarcabilul prieten al copiilor”, oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999).

Din cap pana in picioare - pagini

Cartea bilingva „Din cap pana in picioare” este recomandata copiilor de pana la 5 ani si este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici”, o antologie de basme cu si despre cai.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezenta de 12 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii. De la inceput, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizatoare de drum prin initiativa curajoasa de a publica pentru prima data in limba romana unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universala pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, in premiera, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís si multi altii. De altfel, Cartea Copiilor isi propune sa traduca cat mai multe titluri din literaturi mai putin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeza, finlandeza sau japoneza.

Prin alegerea cu grija a titlurilor, autorilor si ilustratorilor, Cartea Copiilor incurajeaza lectura de la o varsta frageda, educarea gustului literar si construirea unei culturi vizuale complexe, alaturi de stimularea creativitatii si a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Din cap pana in picioare - coperta
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate