Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Coruri celebre din opere, la Sala Radio
(Muzică)
Opera este un intreg univers. Daca astazi opera ii sperie uneori pe tinerii spectatori, care se tem, nejustificat, de un gen desuet, opera a fost - la vremea in care compuneau Verdi sau Puccini - la fel de moderna ca pop-ul sau hip-hop-ul astazi! Era de departe cea mai ”la moda” deprindere de a petrece timpul liber.
S-au scris carti intregi despre comportamentul social la opera. Teatrul liric era cel mai important loc din oras unde trebuia sa fi vazut si unde, adesea, ”spectacolul” din foaiere si din loji era mai important chiar decat spectacolul de pe scena!

Creatiile scrise de cei mai mari compozitori (Verdi, Puccini, Wagner, Donizetti, Mozart, Rossini, Bizet s.a.), ”scena” sociala creata de genul liric secole de-a randul  si, nu in ultimul rand, cladirile teatrelor de opera care sunt, peste tot in lume, niste ”bijuterii” in sine creeaza o lume cel putin fascinanta. Voci impresionante, decoruri grandioase, costume stralucitoare, o muzica plina de emotie si o poveste bazata pe dragoste/crime/tradari - toate acestea compun ”universul” OPEREI.

Dupa 4 evolutii apreciate pe scenele Festivalului International ”George Enescu”, joi, 31 octombrie, Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului sau, Ciprian Tutu, prezinta la Sala Radio ”CORURI CELEBRE DIN OPERE”.

Concertul este o ocazie de a asculta cele mai cunoscute partituri corale din Nabucco, Aida, La Traviata – Verdi, Tosca si Turandot – Puccini, Cneazul Igor – Borodin, Don Pasquale si Lucia di Lammemoor – Donizetti, Lohengrin – Wagner, Faust – Gounod s.a.

Evenimentul se deruleaza cu participarea artistilor: Olga Murariu-Caia (soprana), Claudia Caia (mezzosoprana), Marius Olteanu (tenor), Elena Dinca-Velica (soprana), Emanuela Salajan (mezzosoprana), Mihnea Stanescu (tenor), Cristian Ruja (bariton), ?tefan Voicu (bas), Simona Sandulescu (orga), Liviu Ofiteru si Bogdan Popa (percutie), Carmen Sandulescu si Dan Stoenescu (pian) si a Corului de Copii Radio (dirijor: Razvan Rados).

In 2020, Corul Academic Radio implineste 80 de ani de cand da viata pe scena si in programele Radio Romania unor frumoase partituri corale.

AFIS Coruri din opere 31 oct 2019 mic

Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate