Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
PERCUSSIONescu și Radu VÂLCU Quartet reinventează sonoritățile clasice pe scena Teatrelli în două concerte speciale
(Muzică)
La final de octombrie si la inceputul lunii noiembrie la Teatrelli sunt programate doua concerte din seria evenimentelor muzicale ce ofera in acelasi spatiu-cafenea o experienta culturala completa. PERCUSSIONescu, singurul ansamblu cameral de percutie din Romania, aduce publicului concertul intitulat „Vibraimba”, pe 26 octombrie, iar chitaristul Radu Valcu si ansamblul sau propun un amestec de clasic si modern intr-un eveniment programat pe 3 noiembrie.
Ambele concerte se desfasoara sub egida speciala a parteneriatului ConnectArts.ro@Teatrelli.

Pentru concertul din 26 octombrie, de la ora 19.00, duo-ul PERCUSSIONescu pregateste un program inedit in spatiul romanesc, „Vibraimba”,  un concept-hibrid in care marimba si vibrafonul  imbina intr-un mod dinamic stilurile jazz, clasic, contemporan si latinoamerican. Concertul include si lucrarea de la care provine titlul, fiind vorba despre prima compozitie dedicata duo-ului semnata de compozitorul Andrei Petrache. In program mai sunt de asemenea lucrari de Bogdan Pintilie, Emmanuel Sejourne, Jesus Salvador Chappi, Csaba Zoltán si Michael Taylor.

Percutia este un stat in stat”, explica printr-o metafora cei de la PERCUSSIONescu, singurul ansamblu cameral de percutie din Romania. „Este o forma de organizare de sine statatoare printre ceilalti membri ai familiei instrumentelor muzicale. Percutia are nenumarate ramificatii, participa in orice gen si stil muzical si indeplineste pe rand toate rolurile muzicale posibile: ritmic, armonic, atmosferic, coloristic, solistic, cameral etc. Este, asadar, o lume perfect functionala, in continua descoperire si dezvoltare, in care creativitatea  este la ordinea zilei”.

Vizualul concertului Percussionescu

Pe 3 noiembrie, tot de la ora 19 chitara clasica va fi in centrul atentiei. Concertul sustinut de Radu VALCU Quartet vine cu un limbaj muzical ce cuprinde influente de world music, jazz, folclor, muzica contemporana – toate reinterpretate in maniera proprie. Cvartetul are un repertoriu inedit, pe care chitaristul Radu Valcu si l-a imaginat in aceasta formula, alaturi de Mihai Balabas (vioara), Andrei Petrache (pian) si Razvan Florescu (percutie). Pe langa repertoriul deja existent, cei patru obisnuiesc sa creeze piese impreuna, pe care le includ una cate una in concertele lor; unul dintre muzicieni propune o tema, ea este preluata si transformata de ceilalti trei si este dezvoltata pana devine o experienta comuna. La Teatrelli, Radu Valcu, Mihai Balabas si Andrei Petrache vor canta alaturi de Alexandru Badea, care este invitatul special al concertului.

Vizualul concertului Radu Valcu Quartet

Bilete pentru concertele PERCUSSIONescu si Radu VALCU Quartet sunt disponibile la casa de bilete Teatrelli (Piata Lahovari, Nr.7) si online, pe site-ul bilete.ro, la pretul 28,35 RON.
Cele doua concerte se desfasoara sub egida unui parteneriat special ConnectArts@Teatrelli. ConnectArts.ro este un proiect al Asociatiei culturale ISVOR, un hub cultural online/platforma educationala non-formala ce ofera artistilor instrumente de dezvoltare personala si profesionala specifice. „Actiunile noastre au avut si continua sa aiba impact – materialele realizate in cadrul ConnectArts sunt o adevarata carte de vizita pentru artisti. Asa cum am anticipat, muzicienii/formatiile muzicale participante folosesc materialele – audio, video, foto, text – in relatia cu institutii de invatamant, festivaluri, spatii de evenimente, media/publicatii, organizatii profesionale nationale si internationale.”, au declarat Oana si Daniel Ivascu de la Asociatia culturala ISVOR.
 
PERCUSSIONescu

Despre PERCUSSIONescu

Versatilitatea, sensibilitatea, virtuozitatea si interesul permanent pentru inovatie sunt elementele care definesc PERCUSSIONescu, singura formatie camerala de percutie din Romania, infiintata in anul 2016 de muzicienii Irina Radulescu si Razvan Florescu. Initiativa celor doi are ca fundament pasiunea comuna pentru muzica de camera si, deopotriva, pentru muzica noua, precum si afinititatea pentru instrumentele melodice, respectiv vibrafonul si marimba, doua dintre cele mai sofisticate si spectaculoase instrumente de percutie. Muzica lor se afla la granita intre trei stiluri distincte: clasic, jazz si clasic-contemporan. Printre realizarile recente ale duo-ului PERCUSSIONescu se numara seria de concerte in cadrul proiectului  “Transilvania Live” si concertul “Vibraimba”, sustinut la Paris in urma obtinerii marelui premiu al concursului “Festivalul muzicii maghiare”.
 
RVQ

Despre Radu VALCU Quartet

Din mai 2018, de cand s-a format ansamblul, si pana in prezent, cei patru muzicieni au participat la festivaluri de renume international precum: Festivalul George Enescu, Harmonia Cordis International Guitar Festival sau 3Sound Festival, cucerind de fiecare data publicul prin diversitatea si energia lor. “Radu Valcu Quartet, un proiect magnific, de ascultat si trait iar si iar, din ale carui note traspar, deopotriva, nostalgie si forta, modern si clasic, fuziune si particular. Muzicienii grupului, artisti completi (si complecsi) sunt capabili sa te poarte in cateva clipe catre taramuri interioare nebanuite, acolo unde nu e loc pentru subterfugii sau false valori.” (Adelina Sanduleac)
 
Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiect al Primariei Capitalei, prin creart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, precum si concerte acustice, dezbateri si artist-talk-uri.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate