Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Muzică tibetană, momente de teatru și proiecții de film în concertul inedit „Csoma – opéra cinematique” de la ArCub
(Muzică)
Pentru prima data la Bucuresti, proiectul inedit „CSOMA – Opéra Cinematique” va putea fi urmarit live duminica, 10 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Capitalei - ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90.
Evenimentul este organizat  de Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti cu sprijinul Fondului National Cultural Maghiar si al Primariei Municipiului Bucuresti, prin ARCUB.

Spectacolul face parte din cea de-a 13-a editie a Saptamanii Filmului Maghiar  organizat de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti.

CSOMA – Opéra Cinematique” este un spectacol omagiu adus memoriei lui Korösi Csoma Sándor, considerat parinte al tibetologiei. Conceput ca un concert cinematografic, proiectul itinerant comemoreaza 200 de ani de la expeditia legendara a lui Csoma in Tibet, o calatorie in urma careia exploratorul si filologul transilvanean a publicat primul dictionar tibetan-englez.

Proiectul este o adaptare pentru scena a filmului de succes „Az élet vendége. Csoma legendárium” („Invitatul vietii. Legenda lui Csoma”) din 2006, o productie cinematografica multi-premiata, care continua sa participe la importante festivaluri internationale de film.

Concertul este o experienta vizuala si muzicala speciala, regizata si compusa de Szemzo Tibor, dupa opera scrisa de orientalistul Sári László. Conceptul de „opera cinematografica” propune publicului muzica interpretata live, ce reda auditiv elementele vizuale proiectate pe ecran in timpul concertului. Un fir al operei prezinta povestile despre Korösi Csoma Sándor, nascute din imaginatia poporului, iar celalalt fir evoca scrieri tibetane, precum si gandurile si sentimentele personajului, legate de aceste scrieri; totul se bazeaza pe texte originale tibetane si alte surse literare.  
Pe scena vor urca regizorul si compozitorul operei, Szemzo Tibor (in calitate de narator), muzicianul si profesorul de jazz Goz László (care va interpreta la trompeta bas, trombon si scoici de mare) si solistul Kéringer László, specialist in arta baroca si contemporana.

Naratiunea va fi subtitrata pe pelicula in limba romana.

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe www.arcub.ro sau de la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani, nr. 84-90).
Pretul unui bilet este de 25 lei.

poster_Csoma CineconcertARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate