Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Pentru prima oară în România: Messa di Gloria de Rossini, la Sala Radio
(Muzică)
ROSSINI, un geniu al operei italiene, a semnat nu mai putin de 39 de creatii lirice – ca Barbierul din Sevilla sau Cenusareasa - la 12 ani compunea prima sa opera si la 18 ani asista la prima reprezentatie a unei creatii semnate de el. Pe langa operele care l-au facut celebru, Rossini a creat si cateva partituri de muzica sacra.
Miercuri, 13 noiembrie  (19.00), la Sala Radio, Orchestra de Camera Radio prezinta, pentru prima oara in Romania, Messa di Gloria de Rossini, sub bagheta dirijorului de origine libaneza TOUFIC MAATOUK, apreciat pentru abordarea repertoriului monumental de acest gen.

In 2015, acesta a debutat ca dirijor intr-una dintre cele mai cunoscute sali de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (in 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

Compusa de Rossini in perioada cand se bucura de un mare succes gratie operelor sale,  Messa di Gloria a fost interpretata pentru prima oara in 1820, in biserica San Ferdinando din Napoli. Concertul de la Sala Radio cuprinde si uverturi si arii celebre semnate de genialul MOZART, din opere ca Nunta lui Figaro sau Cosi fan tutte.

Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio, dirijat de Ciprian Tutu. Invitati speciali ai serii vor fi si solistii vocali ELENA MONTI (soprana), ANTONELA BARNAT (mezzosoprana), JUAN DE DIOS MATEOS (tenor), STEFAN von KORCH (tenor) si CATALIN TOROPOC (bas).

Toufic Maatouk

TOUFIC MAATOUK este dirijor al Orchestrei Filarmonicii Libaneze, precum si Director Artistic al Festivalului International ”Beirut Chants” si al stagiunii de muzica de camera prezentate de Universitatea ”Antonine” din Liban. Se afla la conducerea departamentului vocal al Conservatorului National din Liban, fiind, de asemenea, director si lector la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii ”Antonine”. Este Doctor in Muzicologie, titlu obtinut de la Istituto Pontificio di Musica Sacra din Roma.
A colaborat cu numeroase orchestre precum: Lebanese Philharmonic Orchestra (Liban), Orchestra di San Carlo (Napoli), Orchestra Giovanile Mediterranea (Palermo), Orchestra Roma Sinfonietta (Roma), Orchestra de Camera Radio (Bucuresti), New England Symphonic Ensemble (New York), Orchestra Los Angeles Sinfonietta (Los Angeles), Saint Petersburg Symphony Orchestra (Rusia), Kiev Symphony Orchestra (Ucraina).

05. Orchestra de Camera Radio - Foto. Alexandru Dolea

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate