Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Gáspár György, Oana Moraru și Sergiu Penciu– speakeri la evenimentul de educație financiară pentru părinți – Educare -Liber la educație financiară
(Viață)
Pe 16 noiembrie, intre orele 10 – 14, are loc prima editie la Iasi a evenimentului Educare - Liber la educatie sau educatie la liber?, care are ca tema educatia financiara pentru parinti si copii. Ce si cand le spunem copiilor despre bani? Cum ii pregatim sa devina adulti responsabili financiar? Cum sa ne resetam chiar noi, ca adulti, relatia cu banii? - sunt cateva dintre subiectele care vor fi abordate in cadrul evenimentului de catre 3 invitati de top: Gáspár György, Oana Moraru si Sergiu Penciu.
Parintii sunt cele mai influente modele in vietile copiilor, iar acest fapt este valabil si atunci cand vine vorba despre puterea psihologica a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica si nelinistea sunt trairi puternic impletite cu povestea banilor si ar putea reprezenta adevarate obstacole in calea succesului nostru personal si profesional. Aruncand o privire constienta asupra povestii pe care ne-o spunem despre bani si recunoscand credintele limitative referitoare la cati bani „meritam“, ne putem (re)castiga stima de sine si increderea in fortele proprii. Vom deveni astfel modele sanatoase atat pentru copiii nostri, cat si pentru generatiile viitoare” - spune Gáspár György, psiholog, autor si custode de povesti de viata, omul care a pornit #RevolutiaRelationalaInRomania, invitat special al evenimentului Educare - Liber la educatie sau educatie la liber?.

"Relatia copiilor cu banii este echivalenta cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” - este de parere Oana Moraru - consultant educational si fondatoarea scolii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educatia financiara ca mijloc de a dezvolta acasa, in familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea si prioritizarea si despre modul in care ii putem ajuta pe copiii nostri sa fie constienti de nevoile lor.

De multe ori credem ca doar copiii si tinerii trebuie sa acumuleze cunostinte financiare si sa-si cultive o relatie corecta cu banii. Insa experienta noastra in cel mai extins program de educatie financiara din Romania ne-a aratat ca si adultii au nevoie, in egala masura, sa inteleaga ca planificarea bugetului personal necesita timp, perseverenta si disciplina de a respecta ceea ce am planificat.” - spune Nicoleta Deliu, initiatoarea proiectului Scoala de Bani - cel mai extins program de educatie financiara pentru toate categoriile de varsta din Romania.

Romania este pe ultimul loc la alfabetizare financiara din Europa - doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunostinte financiare. Felul in care parintii nostri s-au raportat la bani, modul in care i-am auzit vorbind despre ei, ingrijorarile pe care ni le-au transmis s-au impregnat in subconstientul nostru si ne-au setat atitudinea fata de bani si castig.
Cand le vorbim copiilor nostri despre bani ne limitam de obicei la a le spune cat de important este sa faca economii. Sau le oferim bani sa isi cumpere jucaria preferata pe post de ”recompensa” pentru 5 minute de liniste. Educatia financiara a copiilor nu tine insa doar de bani, ci mai degraba are legatura cu formarea de convingeri si valori pentru viata.

Inscrieri la eveniment
Inscrierea la evenimentul Educare - Liber la educatie sau educatie la liber? - Iasi 2019 se poate face pe link-ul http://bit.ly/2nMB7Oi.

Pretul unui bilet este de 150 lei.

cover Liber la educatie financiara Iasi

Powered by BCR

Parteneri:
Boiron Romania, Mobila Moll

Evenimentul este organizat de Mozaic Media in colaborare cu ParentIS si este sustinut de Scoala de bani by BCR.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate