Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Zilele Casei de Cultură a Studenților: cifre și realizări. Spectacole sold out, evenimente speciale și invitați de marcă
(Viață)
Editia de anul acesta a Zilelor Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, ce s-a desfasurat in perioada 2-6 noiembrie a atras peste 1.500 de spectatori la cele patru mari evenimente dedicate in exclusivitate tinerilor.
In cele patru zile, Casa de Cultura a Studentilor a premiat peste 110 de studenti din Iasi.

Zilele Casei de Cultura a Studentilor din Iasi au fost deschise pe 2 noiembrie cu Festivalul „Hora celor 7 coline” organizat de Ansamblul Folcloric Studentesc „Doina Carpatilor“ Iasi, unde au participat 500 de spectatori si au evoluat pe scena peste 170 de artisti din domeniul folcloric.

In cadrul evenimentului au participat ansambluri folclorice studentesti care isi sustin activitatea la Casele de Cultura a Studentilor din tara.

Repertoriul muzical si coregrafic al Ansamblului Folcloric Studentesc «Doina Carpatilor» Iasi cuprinde melodii si jocuri populare din toate zonele folclorice mari ale Romaniei: Oas, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. In prezent, ansamblul este condus de dirijorul Marinica Botea si de coregraful Mihaela Cojocaru.

Tot in cadrul Zilelor Casei de Cultura a Studentilor a avut loc pe 4 noiembrie spectacolul „Made in Romania”, regia Adrian Stefan, spectacol sincretic ce cuprinde momente artistice realizate de trupele Casei de Cultura a Studentilor si a partenerilor.

Cei 80 de artisti ce au evoluat pe scena Casei de Cultura a Studentilor in spectacolul „Made in Romania” de Adrian Stefan, au readus in fata publicului prin artele spectacolului ( dans, muzica, teatru , poezie, folk, etc.) cele mai importante obiceiuri romanesti, transpuse sincretic intr-un spectacol unitar cu influente moderniste. Spectacolul a urmarit omul in evolutia sa prin viata raportata la principalele etape ale vietii dar si la traditiile strabune.

Gala Studentului Iesean 2019, eveniment organizat impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului si universitatile iesene a avut loc pe 5 noiembrie.

Casa de Cultura a Studentilor din Iasi a premiat excelenta in educatie, arta si implicarea in comunitate. In cadrul galei dedicate in intregime studentilor au fost premiati studentii cu rezultate remarcabile obtinute in domeniul in care studiaza, membrii care exceleaza la cluburile artistice de la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, organizatiile studentesti care au obtinut finantare pentru proiectele pe care le-au derulat in ultimii 3 ani si tinerii care au evouat pe scena in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului Artei si Creatiei Studentesti „Gaudeamus“.

La Gala Studentului Iesean 2019 au fost premiati 15 studenti de la universitatile din Iasi, 8 organizatii studentesti si 17 tineri care s-au evidentiat in cadrul cluburilor artistice de la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi.

76601332_782442122200201_2367474879378227200_n

In a patra zi, Casa de Cultura a Studentilor a organizat Ziua portilor deschise, un eveniment ce a oferit posibilitatea tinerilor sa afle de activitatile pe care Casa de Cultura a Studentilor din Iasi le pregateste pentru anul universitar 2019-2020.

Turul ghidat  a ramas si in acest an  activitatea centrala a Zilei Portilor Deschise, vizitatorii au putut afla cum isi desfasoara activitatea fiecare referent din cadrul Casei de Cultura a Studentilor. Pentru pasionatii de dans, coregrafii nostri de la trupele «The Sky», «Doina Carpatilor» si «HomeTown» le-au pregatit cateva reprezentatii de dans specific fiecarui club in parte.

Totodata, trupa de teatru «Ludic» a sustinut momente umoristice, iar cluburile «Richard Oscanitzky» si «Chitara clasica si electrica» au sutinut ateliere de muzica.
Ziua Portilor Deschise a atras peste 200 de tineri care au interactionat cu referentii de specialitate de la fiecare club in parte.

73262879_1372401716253182_5927525644140281856_n
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate