Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Imagine Chopin, recital susținut de pianista Sînziana Mircea și invitatele ei
(Muzică)
Una dintre cele mai indragite pianiste romane din tanara generatie, pianista Sinziana Mircea, sustine pe 14 noiembrie, la Sala Radio, recitalul Imagine Chopin: un concept inedit care impleteste lucrari ale binecunoscutului compozitor polonez cu transcriptii pentru pian, chitara si soprana realizate chiar de solistele concertului, alaturi de proiectii video si videomapping. Alaturi de Sinziana Mircea, pe scena Salii Radio vor urca chitarista Raisa Mihai si soprana Amalia Lazarciuc; cele trei tinere muziciene sunt profesoare la MuseArt Academy, asociatia MuseArt fiind organizatoare a intregului proiect “Imagine Chopin” care a constat si in alte patru recitaluri sustinute in luna octombrie la Londra, Bistrita, Targu-Mures si Sfantu Gheorghe.
Recitalul Imagine Chopin de la Bucuresti, din 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Radio, este organizat sub semnul proiectului “Mostenitorii Romaniei muzicale” impreuna cu Radio Romania Muzical si Rotary Club Pipera.

Cu ocazia acestui recital, este pentru prima data prezentat publicului si un nou album aparut la Editura Casa Radio, aparut sub semnul proiectului “Mostenitorii Romaniei muzicale”: este vorba despre un dublu CD pe care se regasesc selectiuni din recitalurile pianistilor Florian Mitrea, Adela Liculescu si Axia Marinescu, sustinute in octombrie 2018 si iunie 2019 in cadrul proiectului “Mostenitorii Romaniei muzicale”. Albumul face parte din colectia Radio Romania Muzical de la Editura Casa Radio, in cadrul careia au aparut in 2019 discurile “Iarna magica” si “Vara magica”, urmand ca in perioada urmatoare sa fie disponibil si discul “Asculta 5 minute de muzica clasica”.
Proiectul “Mostenitorii Romaniei muzicale” organizat de Radio Romania Muzical si Rotary Club Pipera, isi propune sa-i aduca pe una dintre cele mai prestigioase scene din Romania, cea a Salii Radio, pe tinerii si exceptionalii muzicieni ai Romaniei. Recitalurile din acest proiect se adreseaza unui public larg, cu un repertoriu accesibil si cu o durata de o ora, fara pauza.

Biletele pentru recitalul din 14 noiembrie sunt disponibile in reteaua www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la casa de bilete a Salii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64.
Cu sprijinul CEC BANK, Authentic Plaza, MOL Romania, Aeroview.

KV_Mostenitorii_romaniei_muzicale_Noi12_960x540_WEB

SINZIANA MIRCEA

Pianista Sinziana Mircea isi desfasoara cariera solistica pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. La numai 20 de ani a debutat la Tokyo Metropolitan Theater si la St Martin-in-the-Fields din Londra. Recitalul sau de debut la Carnegie Hall din New York a avut loc la numai 24 de ani cu casa inchisa, fiind rasplatita de publicul american cu ovatii in picioare minute in sir. Aceasta cariera solistica a inceput, de altfel, foarte devreme. Prima aparitie publica pe scena Ateneului Roman a avut loc la numai sapte ani, urmata fiind de numeroase concerte in Romania si Europa si chiar in America - unde a debutat la varsta de 11 ani. Au urmat apoi primele turnee in SUA (14 ani), Japonia (20 ani) si China (24 de ani). 

In anul 2019, muziciana romana a debutat ca solista a Orchestrei de Camera Radio pe scena Salii Radio din Bucuresti intr-un concert „sold out” si a sustinut un amplu turneu de 9 concerte in Japonia, intampinat cu entuziasm de public si presa de specialitate. Astfel, ziarul Tokachi-Mainichi nota in data de 18 iunie 2019: „Sinziana Mircea a vrajit publicul cu minunata sa arta pianistica”, Obihiro, Japonia.

Anul 2019 i-a adus Sinzianei Premiul I la „Golden Classical Music Awards” International Competition, ceea ce o va readuce pe pianista romana pe prestigioasa scena americana de la Carnegie Hall in noiembrie 2019. De asemenea, in acelasi an a castigat doua Premii I - „Salzburg” si  „Amsterdam" la Grand Prize Virtuoso Competition.
Aceste premii completeaza portofoliul distinctiilor castigate inca de la varste fragede. In anul 2017, Sinziana a fost distinsa cu titlul Young Steinway Artist ca urmare a unei selectii extrem de riguroase la nivel mondial in care sunt alesi cei mai promitatori tineri pianisti din lume. In anul 2016 a castigat premiul Academiei Internationale de Pian de la Miami, iar in 2014 a devenit primul pianist roman care a obtinut o bursa de la Fundasia Van Cliburn si TCU School of Music la PianoTexas Festival & Academy.

Cariera Sinzianei Mircea este marcata de aparitii alaturi de orchestre filarmonice din Romania (Arad, Pitesti, Craiova), precum si in festivaluri prestigioase dintre care amintim Festivalul George Enescu, alaturi de Alexandru Tomescu si Omar Massa, Festivalul „Palermo Classica”, „MusicaRiva Festival” ca solista a Washington DC Youth Orchestra. In plan solistic, a colaborat cu dirijori precum Mitsuyoshi Oikawa, Mikhail Jurowski, Gianluigi Zampieri, Cristian Neagu, Walter Attanasi, Amaury du Closel. In plan cameral, pianista concerteaza in mod constant alaturi de Alexandru Tomescu, cel mai important violonist roman, in cadrul a numeroase turnee, dintre care pot fi mentionate „Turneul Stradivarius” si „West meets East”.

Activitatea sa discografica include doua CD-uri: discul “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio), clasat pe locul al treilea la concursul national pentru cel mai bun CD de muzica clasica din Romania in 2016, organizat de Radio Romania Muzical, precum si cel de-al doilea CD lansat de casa italiana Sheva Collection, in 2017,  “Unending Love – Iubire nemuritoare”, CD distribuit in intreaga lume de NAXOS.  Inregistrarile concertelor sale au fost difuzate de BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia, Radio Romania Muzical si alte canale principale de radio pentru muzica clasica din intreaga Europa (cum ar fi Suedia, Norvegia, Polonia).

Sinziana Mircea s-a format sub indrumarea unor mari personalitati ale lumii muzicale, precum Aldo Ciccolini, Ronan O’Hora, Pascal Roge, Boris Petrushansky, Verona Maier. Pianista romana si-a inceput studiile la Bucuresti sub indrumarea profesorilor Elena Dumitrescu, Olga Szel, Stela Dragulin. Ulterior, a obtinut diploma de licenta cu calificari maxime la Hochschule für Musik und Tanz Koln (Germania) si diploma de masterat la Guildhall School of Music and Drama Londra (Marea Britanie), cu o bursa generoasa oferita de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia).

Pe langa studiile muzicale, in decembrie 2018 Sinziana a obtinut diploma de master in Managementul Artelor la Universitatea de Economie Bocconi din Milano. In acelasi an a fondat la Bucuresti MuseArt Academy, o scoala de muzica in care colaboreaza alaturi de alti tineri muzicieni romani. Echipa MuseArt Academy sustine cursuri, concerte si evenimente educationale pentru copii si adulti pasionati de muzica.

RAISA MIHAI
Raisa Mihai este studenta in anul III la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A castigat numeroase premii la concursuri nationale si internationale de chitara, printre care Premiul II la Transilvania International Guitar Festival, Premiul I la Montenegro International Guitar Competition, categoria Duo si Premiul II la Concursul Eduard Pamfil, categoria solo. A sustinut numeroase concerte in Romania, Muntenegru, Italia, Bulgaria, Marea Britanie.

AMALIA LAZARCIUC
Soprana Amalia Lazarciuc este masteranda in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. De-a lungul anilor, a concertat ca solista pe scene precum Ateneul Roman, Filarmonica Sibiu sau Opera de Stat din Stara Zagora din Bulgaria. De asemenea, a sustinut numeroase concerte ca membra a Corului Canticum Bucuresti. Amalia Lazarciuc a participat la masterclass-uri cu mari personalitati precum Sylvia Greenberg, David Malis sau Kristen Buhl Moller.

mostenitorii CD
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate