Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Lansarea volumului ilustrat și a aplicațiilor Iași Multicultural
(Viață)
Luni, 25 noiembrie 2019, la ora 12.00, libraria Art + Design (Carol I 4) a gazduit conferinta de presa prilejuita de lansarea volumului ilustrat trilingv „Iasi multicultural”, a hartilor cu 10 trasee tematice in romana, engleza si franceza si a aplicatiilor pentru telefoane inteligente (iOS si Android) denumite „Iasi multicultural App”.
Lansarea a fost insotita de o demonstratie a modului de folosire a aplicatiei.

Iasul Multicultural App” este un proiect conceput de Asociatia Culturala AltIasi si implementat cu ajutorul unor finantari AFCN si Primaria Municipiului Iasi. Proiectul se vrea o formula foarte la indemana tinerilor (datorita tehnologiei cu care ei sunt atat de familiarizati) de a lua contact cu un trecut pe care nu-l pot cunoaste decat prin intermediul specialistilor care fac cercetare istorica fundamentala, din cauza ca arhitectura si urmele vizibile ale acestui trecut sunt putine sau nebatatoare la ochi, ceea ce genereaza intrebari firesti si, ca atare, informarea. Cum realitatea istorica a minoritatilor Iasului este de multe ori „tainica”, s-a impus contributia istoricilor si colectionarilor de artefacte si documente, care sa scoata la lumina date si povesti reale ale unor oameni de cultura, politicieni, personaje devenite legende urbane sau ale unor obiecte, opere de arta, cladiri si ziduri, amanuntele unor evenimente tragice sau exemplare.

Scopul proiectului este reafirmarea Iasului ca oras cu traditie multiculturala. In acest sens, Asociatia Culturala AltIasi are in vedere continuarea misiunii educationale si de formare de noi publicuri prin dezvoltarea acestui ghid multimedia (site si aplicatie pentru telefoane inteligente) care sa insoteasca, atat pe cei care viziteaza Iasul pentru prima data, cat si membrii comunitatii dornici sa (re)descopere orasul in care locuiesc, intr-un tur al celor mai importante contributii culturale ale minoritatilor la istoria si identitatea capitalei Moldovei. Informatiile sunt traduse in engleza si franceza, pentru marirea accesibilitatii si promovarea proiectului si catre cetatenii straini interesati de Iasi.

iasi multicultural app

Asociatia Culturala AltIasi a aparut in anul 2011 ca o modalitate formala de recunoastere si validare a unui proiect cultural sustinut exclusiv prin voluntariat din Iasi: site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din orasul Iasi, lansat pe 20 octombrie 2008. In decembrie 2015, Asociatia Culturala AltIasi a sustinut deschiderea spatiului de arta contemporana Borderline Art Space. Avand in continuare sprijinul AFCN si al Primariei Municipiului Iasi, in anul 2016, Asociatia Culturala AltIasi a organizat prima editie a Noptii Albe a Galeriilor din Iasi.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

afis lansare iasi multicultural

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate