Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Actorii Mihai Călin și Richard Bovnoczki revin la ArCuB în excelenta producție teatrală „Schneider și Schuster”
(Teatru)
De la scena unui teatru din Lodz, la un lagar de concentrare din Rusia, la conditiile dure ale Siberiei si apoi intr-o societate libera, actorii Mihai Calin si Richard Bovnoczki vor jongla intre drama si umor intr-o noua reprezentatie a spectacolului de teatru „SCHNEIDER SI SCHUSTER”, regizat de Lucian Pavel, pe 9 decembrie, de la ora 20:00 la Sala Mare – ARCUB (strada Lipscani nr. 84-90).
Scrisa in anul 1993 de marele dramaturg evreu Joshua Sobol si jucata cu succes in teatre din Elvetia, Germania sau Suedia, comedia amara in doua personaje „SCHNEIDER SI SCHUSTER”, prezinta povestea a doi actori evrei ce decid sa infiinteze, la Lodz, in Polonia, un teatru care isi doreste sa atinga, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natura sociala, umana si artistica ale timpului lor, nestiind ca acest plan ii va conduce usor catre capcana lagarelor de concentrare. Cei doi evrei isi traiesc o buna parte din viata inchisi, urmand ca apoi sa fie deportati in Siberia iar dupa Perestroika-Glasnost, se trezesc in salbatica lume capitalista de astazi.

„O calatorie in timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei si ale varstei personajelor, toata intesata cu un umor nebun. E despre umor. Si mai ales despre hazul cu care te privesti in fiecare zi, chiar daca festele pe care ti le joaca viata, istoria, pot fi fatale. Daca iti lipseste acel umor sau il ratacesti, esti pierdut.”, marturiseste regizorul Lucian Pavel.

3N0A2546

Textul lui Joshua Sobol, in traducerea Adei Maria Ichim, exploateaza intens talentul, experienta si disponibiliatea artistica a doi actori, aflati intr-un punct inalt al maturitatii artistice si al fortei creative, care isi utilizeaza toate mijloacele artistice de care dispun: Mihai Calin si Richard Bovnoczki. Costumele si decorurile sunt realizate de scenograful Mihai Pacurar, iar miscarea scenica poarta semnatura coregrafei Silvia Calin.

„Mihai Calin si Richard Bovnoczki se privesc in ochi, danseaza, canta, plang, tipa, rad, intr-o captivanta tragicomedie, poate una dintre cele mai reusite dintre cele pe care le-am vazut montate pana acum. Un spectacol inteligent, original si foarte alert despre viata ca un carusel, despre iubire si prietenie, despre dezamagire, despre arta actorului, despre teatru, despre Holocaust si efectele sale, creat fara prea mari efecte regizorale, in beneficiul interpretarii celor doi talentati si expresivi artisti”.
ileanaandrei.ro

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe https://arcub.ro, bilet.ro  sau de la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la casa de bilete cu legitimatiile, pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II), in limita locurilor disponibile.

poster Schneider si Schuster_9_decembrie

SCHNEIDER SI SCHUSTER

Autor: JOSHUA SOBOL

Traducator: ADA MARIA ICHIM

Actori: MIHAI CALIN, RICHARD BOVNOCZKI

Regie, ilustratie muzicala: LUCIAN PAVEL

Scenografie:  MIHAI PACURAR

Coregrafia: SILVIA CALIN

Durata spectacolului: 75 minute


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate