„Ruta aleasa in aceasta etapa nu este deloc intamplatoare si ne bucura faptul ca toti reprezentantii institutiilor pe care i-am contactat au raspuns prompt la propunerea noastra si ne-au creat toate conditiile necesare realizarii acestor deplasari.
Inainte de a a avea autostrazi, porturi sau aeroporturi, cele mai importante sunt aceste drumuri cultural-educationale pe care le putem realiza repede, foarte bine si cu rezultate pe termen mediu si lung, in ceea ce priveste relatiile inter-institutionale pe care le creionam, in domeniile cultura, arta, educatie”, precizeaza managerul institutiei, Andrei Apreotesei.
Traseul pentru Turneul National „Unire prin Cultura”, propus in „Stagiunea celor 100 de ani”, de catre Ateneul National din Iasi, nu a fost deloc usor de parcurs, insa dupa aproape un an cu deplasari realizate in decursul a mai multor etape, echipa Ateneului iesean a reusit sa duca cele mai apreciate piese de teatru, pe care le-a creat in decursul ultimilor ani, in aproape toate judetele tarii.
Turneul a insemnat, pana in prezent, parcurgerea a peste 15.000 de kilometri, cu popasuri si reprezentatii teatrale in peste 120 de localitati din Romania, Bucovina de Nord si Basarabia, prilej cu care peste 50.000 de spectatori s-au bucurat de spectacolele Ateneului.
In luna decembrie, echipa Ateneului va ajunge in Dambovita, Vrancea si Suceava, conturand, astfel, ultima etapa din Turneul National „Unire prin Cultura”.
. |