Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 octombrie 2021
Recomandări
Dincolo de clișee și mituri: "Cântec de leagăn. O poveste (adevărată) despre Maria Tănase", duminică la Godot Cafe Teatru
(Teatru)
Povestea Mariei Tanase, fetita crescuta in mahalaua Caramidarilor si devenita, peste ani, cea mai cunoscuta cantareata de muzica populara a Romaniei, s-a spus deja de multe ori. Duminica seara, povestea se spune din nou, insa altfel: fara clisee, fara mituri si dezvaluie un adevar mai degraba tragic despre omul din spatele artistului.
Pentru o ora, actrita Mirela Pana si regizoarea Carmen Lidia Vidu o extrag pe Maria Tanase din patrimoniul universal, de pe rafturi de muzee si din arhive prafuite, si ne-o ofera vie, frusta, intr-o confesiune-concert. "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" se joaca duminica, 14 septembrie, la ora 21:30, la Godot Cafe Teatru (strada Blanari nr. 14 din Centrul Vechi). 

"Era o diva. Isi construia cu minutiozitate acest personaj, adica banii aceia pe care ii avea, multi uneori, ii folosea pentru a isi face cele mai extravagante rochii, intotdeauna era informata dupa ultima moda din Paris, avea croitoreasa proprie, tinea foarte mult la felul in care se prezenta in fata publicului. Dar, in acelasi timp, avea, dincolo de scena, o singuratate si o saracie crunta. Am descoperit un personaj foarte singur, un personaj care exista doar pe scena si atat, care nu avea bani de chirie, un personaj care se imprumuta in mod constant si era mutata dintr-o locuinta in alta, un personaj care se incalzea la resou sau cara apa de la subsol ca sa aiba cu ce sa se spele. Aceasta pasare maiastra m-a socat prin aceste informatii care erau scrise de ea in scrisorile ei catre ministrul Culturii sau diverse personalitati. Sa traiesti din plin umilinta si celebritate, cred ca eu n-as rezista." - Carmen Lidia Vidu, regizor (sursa: Digi 24)

"Sora mea a avut o colaborare cu Carmen acum multi ani si eu povestindu-i ca n-as vrea un spectacol care sa vorbeasca despre pasarea maiastra, la modul superlativ, n-as vrea sa fiu pleonastica in tot ce se intampla, ca as vrea o nebunie, ca as vrea ceva multimedia, as vrea sa se intample lucruri, si ea mi-a spus: este una singura care poate sa faca chestia asta - Carmen Lidia Vidu. Carmen este o nebuna frumoasa. A conceput spectacolul in asa fel incat omul sa n-aiba timp decat sa simta." - Mirela Pana, actrita (sursa: Digi 24)

Cantec de leagan 1


"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase", cu Mirela Pana si pianistul George Calin, un spectacol semnat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, a avut premiera in Bucuresti pe 20 iunie, la Godot Cafe Teatru. In mai putin de trei luni de la premiera, "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" s-a jucat cu casa inchisa la fiecare reprezentatie si s-a impus ca unul dintre cele mai mediatizate spectacole de teatru din Bucuresti. 

"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase"
Cu: Mirela Pana
La pian: George Calin
Regia: Carmen Lidia Vidu
Pret bilet: 30 de lei ( Rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244 / rezervari@godotcafeteatru.ro)

Cantec de leagan 4


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate