Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 iulie 2022
Recomandări
De Ziua Națională a României, creații de George Enescu interpretate în premieră absolută la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
(Istorie)
Primaria Municipiului Bucuresti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” va invita duminica 1 Decembrie 2019, intre orele 18:00 – 21:30, la Evenimentele extraordinare organizate pentru a sarbatori impreuna Ziua Nationala a Romaniei. La 1 Decembrie 1918, cele mai profunde aspiratii ale natiunii romane au fost implinite prin realizarea Romaniei Mari.
Pentru a marca 101 ani de la acest moment de referinta in istoria tarii noastre, Centrul de excelenta Casa Artelor „Dinu Lipatti” va invita la un Regal de muzica romaneasca sustinut de artisti romani valorosi, recunoscuti atat pe plan national cat si international.

Violonistul Sherban Lupu, intors de curand din strainatate, a acceptat invitatia Casei Lipatti de a sustine, in premiera, un Recital extraordinar de Ziua Nationala a Romaniei. Cu  aceasta ocazie speciala, in program au fost incluse doua creatii enesciene ce vor fi interpretate in premiera - „Regrets”, in  premiera mondiala si „Impresii in stil romanesc”, in prima auditie in Romania.

De asemenea, oaspetii nostri se vor putea bucura, incepand cu orele 18:00, de Expozitia „1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei”, precum si de Expozitiile permanente dedicate marelui pianist si compozitor roman Dinu Lipatti: „Dinu Lipatti - viata si opera” si „Familia Lipatti si prietenii”. Totodata, se vor desfasura ateliere de creatie cu teme traditional romanesti realizate de artistii de la „Art Time Atelier”, iar publicul va avea ocazia sa asculte piese inregistrate in interpretarea marelui pianist roman Dinu Lipatti, neegalate in perfectiune.

De la ora 19:00, in Salonul de muzica va avea loc Recitalul extraordinar de lied romanesc sustinut de mezzosoprana Claudia Codreanu si de pianista Inna Oncescu. Cele doua artiste promoveaza intens creatia romaneasca clasica si contemporana, mezzosoprana Claudia Codreanu si pianista Inna Oncescu fiind cadre didactice la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. Programul recitalului contine creatii ale marilor compozitori romani: George Enescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu, Mihail Jora, Tiberiu Brediceanu, Tache Popescu, George Cavadia, Felicia Donceanu si nu numai.

Evenimentul va continua de la orele 20:00 cu Recitalul extraordinar „George Enescu” pe care il va sustine violonistul Sherban Lupu acompaniat de pianista Viorela Ciucur. Violonistul si profesorul Sherban Lupu, recunoscut in intreaga lume pentru cercetarile efectuate in arhivele muzicale care au pus in valoare creatia enesciana, prin descoperirea unor manuscrise inedite, concerteaza in premiera la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Sherban Lupu este fondatorul „Ansamblului Enescu” din cadrul Universitatii „Illinois Champagne” unde a fost profesor timp de mai multe decenii.
Pe pianista Viorela Ciucur o regasim adesea in diverse ansambluri camerale fiind partener devotat numerosilor artisti. Activitatea sa cuprinde recitaluri de pian solo si muzica de camera desfasurate la Ateneul Roman, Sala Radio, Muzeul National de Arta, dar si concerte cu orchestra, in Bucuresti si in multe orase din tara.
Va asteptam cu drag la Casa Artelor „Dinu Lipatti” sa sarbatorim impreuna Ziua Nationala a Romaniei, o zi istorica, intr-o Casa incarcata de cultura, arta si istorie.
Conceptul evenimentului apartine pianistei si regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Afis program 1 dec 2019-page-001

Pentru mai multe detalii despre program si desfasurarea acestuia va invitam sa vizitati pagina de Facebook: https://www.facebook.com/casadinulipatti sau ne puteti contacta la numarul de telefon 031 425 25 63, in intervalul orar 12:00-16:00.
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Afis 1 dec 2019-page-001 (1)

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate