Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Concert de Crăciun - „Iarna”: Naista Andrea Chira şi Ansamblul Kahlo, la Sala Radio
(Muzică)
Puritatea naiului intalneste rafinamentul muzicii de camera. Naista romanca Andreea Chira si Ansamblul austriac de coarde Kahlo prezinta lucrari celebre de Craciun, in cadrul concertului „Iarna”, ce va avea loc miercuri, 11 decembrie, ora 19:00, la Sala Radio (Strada General Berthelot, 60-64).
Evenimentul este organizat de Ambasada Austriei la Bucuresti, Forumul Cultural Austriac Bucuresti si Radio Romania Muzical, cu sprijinul Orchestrelor si Corurilor Radio.

Pentru acest concert, creatii binecunoscute din repertoriile baroc, austriac si romanesc au fost retranscrise special pentru nai. Vor putea fi ascultate, intr-o interpretare originala, piese de Georg F. Händel, Antonio Vivaldi, Johann S. Bach, Joseph Haydn, Jules Massenet, Antonin Dvorák si multi altii. Muzicienii au pregatit si o surpriza – „Mica suita de colinde din Transilvania” de Constantin Arvinte, lucrare mai putin cunoscuta, dar si un nou aranjament pentru faimoasa „Hora Staccato” de Grigoras Dinicu.

Radio Romania Muzical va difuza selectiuni din acest concert duminica, 22 decembrie, de la ora 13.00.

Andreea Chira este originara din Bucuresti, unde a invatat sa cante la nai la Liceul Dinu Lipatti, castigand inca din scoala mai multe concursuri si participand la numeroase turnee internationale (Coreea de Sud, Franta, Portugalia,..). In 2012, s-a stabilit la Viena si a inceput sa cante pentru Live Music Now, organizatia Lordului Yehudi Menuhin. In aceasta perioada si-a dezvoltat repertoriul in directia muzicii clasice. Andreea Chira a sustinut prima reprezentatie la Wiener Konzerthaus (foarte bine primita de public) in cadrul concertului de gala cu ocazia aniversarii a 20 de ani de Live Music Now Austria, din octombrie 2017. Imediat dupa aceea a fost invitata de regretatul Claudio Scimone sa cante impreuna cu I Solisti Veneti in cadrul Concertului de Craciun de la Padova. Datorita succesului repurtat si al aprecierii reciproce, colaborarea cu aceasta orchestra mai continua si astazi. Totodata, Andreea Chira canta frecvent cu orchestre de camera din Polonia, Cehia si Romania. La inceputul lunii iulie 2019, ea a sustinut un concert la Wuxi, China, iar in septembrie a realizat un turneu in Coreea de Sud.

Ansamblul de coarde KAHLO a fost infiintat in 2013. Numele sau a fost inspirat de cel al Fridei Kahlo, marea artista plastica mexicana, care a infruntat cu o forta neobisnuita numeroasele greutati pe care viata i le-a pus inainte, dar si care a impletit in creatia sa elemente traditionale cu tehnici si teme contemporane. Primele succese notabile ale ansamblului au fost consemnate odata cu publicarea, in 2016, a albumului cu cvintetul de pian al lui Bruno Walter si cu concertul aferent de la Wiener Musikverein. Membrii ansamblului fac parte si din alte orchestre prestigioase, precum cea a Operei de Stat din Viena, Tonkünstler-Orchester din Austria Inferioara, Vereinigte Bühnen Wien, sau Webern Kammerphilharmonie.

Ansamblul Kahlo inseamna –

Julia BRUNNER, vioara I

Maria Ivanova BONEVA, vioara II

Sybille HÄUSLER, viola

Stephanie HUBER, violoncel

Davide SALOMONI, contrabas


Un Craciun stralucitor cu un cadou muzical romano-austriac - Concertul de Craciun „Iarna”, cu Andreea Chira si Ansamblul vienez Kahlo!

Afis Concert Iarna

Biletele se gasesc in reteaua www.bilete.ro - https://bit.ly/35veTjR
   
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate