Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
„Gon, puiul de vulpe”, o capodoperă a literaturii japoneze pentru copii
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza „Gon, puiul de vulpe”, o carte semnata de scriitorul clasic japonez Niimi Nankichi si ilustrata de Kuroi Ken. Niimi Nankichi a fost unul dintre cei mai importanti autori japonezi de literatura pentru copii, recunoscut drept Hans Christian Andersen al Japoniei.
Abilitatea sa literara era remarcabila inca de la o varsta frageda, astfel ca, la 18 ani, scrie „Gon, puiul de vulpe”, inspirandu-se dintr-o intamplare de demult pe care a auzit-o in satul in care a crescut. Începand cu anul 1956, aceasta poveste este inclusa in manualele de limba si literatura japoneza pentru scoala primara.

Gon este un pui de vulpe orfan caruia ii place sa faca tot felul de boacane. Pentru el, un taran care pescuieste la rau este doar un prilej de joaca, asa ca ii fura pestii. Gon afla mai tarziu ca acesta ii pescuise pentru mama lui bolnava. Peste cateva zile, mama lui Hyoju se stinge, iar Gon, cuprins de remuscari, cauta sa-si repare greseala si sa-l ajute pe Hyoju, acum singur si el.

Povestea lui Gon, puiul de vulpe orfan, da nastere unor emotii intense in sufletul copiilor, dar si unor intrebari esentiale despre viata. Cat de bine ii intelegem pe ceilalti? Cat de bine ne inteleg ceilalti pe noi? Putem gresi fara sa vrem? Ne putem repara intotdeauna greselile? Ce inseamna sa fii bun?

Gon puiul de vulpe - coperta

Niimi Nankichi (1913–1943) s-a nascut in orasul Handa, prefectura Aichi, din mijlocul arhipelagului japonez. A scris povesti si povestiri, poezii, cantece si piese de teatru, cele mai multe fiind publicate dupa moartea lui prematura, la doar 29 de ani. Povestea „Gon, puiul de vulpe” a marcat debutul sau si a fost publicata in revista de literatura pentru copii Akai Tori (Pasarea rosie) in anul 1932.

Niimi Nankichi
Niimi Nankichi

Kuroi Ken (n. 1947) este un ilustrator japonez contemporan, recunoscut pentru delicatetea, blandetea si tonul cald al ilustratiilor sale. Ken si-a inceput cariera in 1976, lucrand la peste 150 de carti ilustrate si colectii de ilustratii.

Cartea „Gon, puiul de vulpe” este recomandata copiilor intre 3 si 9 ani si este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Doi frati si un oras”, de Chris Smith, cu ilustratii de Aurélia Fronty.

Gon puiul de vulpe - detaliu 1


Cartea Copiilor, prezenta de 12 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii. De la inceput, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizatoare de drum prin initiativa curajoasa de a publica pentru prima data in limba romana unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universala pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, in premiera, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís si multi altii. De altfel, Cartea Copiilor isi propune sa traduca cat mai multe titluri din literaturi mai putin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeza, finlandeza sau japoneza.

Prin alegerea cu grija a titlurilor, autorilor si ilustratorilor, Cartea Copiilor incurajeaza lectura de la o varsta frageda, educarea gustului literar si construirea unei culturi vizuale complexe, alaturi de stimularea creativitatii si a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate