Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
”Peisaj de iarnă”: concert de Crăciun prezentat de Corul de Copii Radio
(Muzică)
Atmosfera Craciunului cu miros de brad si cozonac, cantecul de stea si asteptarea Mosului este recreata  in fiecare an, la Sala Radio, prin concertele de colinde devenite o traditie. ”Startul” seriei de evenimente dedicate Craciunului este dat duminica, 8 decembrie (19:00), de catre CORUL DE COPII RADIO care va invita, cu mic, cu mare, la concertul sugestiv intitulat ”PEISAJ DE IARNA”.
Un adevarat ambasador cultural al Romaniei peste hotare si o ”pepiniera” de talente pentru scenele muzicale din Romania, Corul de Copii Radio va aniversa 75 de ani de existenta in 2020.
Repertoriul serii, atent selectionat de dirijorul ansamblului, RAZVAN RADOS, reuneste colinde traditionale romanesti ca Trei pastori, Dupa datini colindam, Sus boieri, Astazi s-a nascut Hristos, Am plecat sa colindam s.a., alaturi de cantece de Craciun internationale ca Shchedryk (cunoscut colind ucrainean), fragmente din A Ceremony Of Carols, creatie dedicata Craciunului semnata de compozitorul britanic BENJAMIN BRITTEN si colinde traditionale din Spania sau Grecia. Evenimentul se va derula cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR (care semneaza si o parte dintre aranjamentele muzicale) si va fi prezentat de actrita DELIA NARTEA.
    
La finalul concertului, Editura Casa Radio organizeaza, in foaierul central al Salii Radio, o sesiune de autografe acordate de dirijorii Voicu Popescu si Razvan Rados pe cea de-a doua editie a compact-discului „Colinde”. CD-ul contine colinde romanesti si de pretutindeni, cantece traditionale de Craciun, interpretate de glasurile cristaline ce compun Corul de Copii Radio, maiestrit condus de dirijorii Voicu Popescu si Razvan Rados, intr-o inregistrare Radio Romania din 2018.
      
Corul de Copii - Colinde - digipack
    
Albumul „Colinde” este disponibil, la pret de producator, la libraria Editurii Casa Radio din str. Temisana nr. 31 sau prin comanda online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achizitionat de la partenerii de distributie, incluzand librariile Humanitas si Carturesti.

In 2015, Corul de Copii Radio a aniversat 70 de ani de existenta, moment marcat prin participarea in Grecia, la Volos, in concertul de deschidere al Festivalului International de Muzica Evmelia, prin concertul aniversar “70 DE PRIMAVERI” sustinut pe 25 aprilie 2015 (Sala Radio) si prin participarea la Festivalul “George Enescu” 2015. În acelasi an, Corul de Copii Radio s-a calificat - alaturi de alte 8 ansambluri din intreaga lume - in finala de la Munchen a uneia dintre cele mai prestigioase competitii corale internationale: LET THE PEOPLES SING. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union).
Creat in 1945, Corul de Copii Radio e fost si este o adevarata scoala de educatie prin muzica a tinerelor generatii si o ”pepiniera” de talente pentru scena muzicala romaneasca. Aici au facut primii pasi in cariera artistica Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu si multi altii. Fondatorul corului, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicica, Eugenia Vacarescu Necula si Voicu Popescu, au contribuit decisiv la parcursul artistic al ansamblului.
Cele peste 50 de participari la festivaluri, turnee artistice si concursuri internationale in aproape toate statele Europei, Japonia, SUA si Canada, au adus ansamblului Radio Romania pretioase distinctii si premii. Mai mult, in 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de ”AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de catre Federatia Corurilor din Uniunea Europeana.

Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio. Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

Corul de Copii Radio_8 dec 2019
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate