Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Muzicieni și artiști plastici din noua generație pot candida pentru bursa Tinere Talente
(Muzică)
Fundatia Regala Margareta a Romaniei lanseaza o noua selectie pentru programul national Tinere Talente – editia 2020, oferind 30 de burse tinerilor muzicieni si artisti vizuali, proveniti din familii cu venituri reduse. Candidatii trebuie sa aiba varste cuprinse intre 14 si 24 de ani, sa studieze la licee sau universitati de arte plastice si muzica din Romania.
Inscrierea in procesul de selectie se face prin e-mail sau prin posta, pana la data de 18 decembrie 2019, iar detalii pot fi accesate pe www.tineretalente.org.

Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic si permit tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in tara si in strainatate. Candidatii sunt evaluati in fiecare an in baza talentului si a potentialului artistic, de catre un prestigios juriu, din care fac parte dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincai, prof.univ.dr. Verona Maier si artistii vizuali Ileana Marinescu si Virgil Scripcariu. Incepand din februarie 2020, bursierii si participantii vor beneficia de un program complex pentru dezvoltarea lor artistica, care include sesiuni de mentorat, masterclass-uri si workshop-uri ghidate de personalitati de cultura, dar si promovarea operei lor prin concerte, expozitii, evenimente si proiecte multidisciplinare inedite.

Multi copii talentati provin din familii ale caror posibilitati financiare nu le permit sa-si urmeze talentul. Astfel, Romania pierde in fiecare an zeci de tineri talentati, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca raspuns la aceasta problema, Fundatia Regala Margareta a Romaniei a creat un program national pentru a sprijini si promova acesti tineri artisti talentati, care provin din familii modeste si care au nevoie de sprijin financiar pentru a-si atinge adevaratul potential si a-si exprima talentul, acordand peste 300 de burse in cele 11 editii ale proiectului.

Pentru a ajunge la performanta e nevoie de multa munca si perseverenta, dar si de acces la sanse egale. Kaufland Romania crede cu tarie ca talentul trebuie valorificat si sustinut, asa ca suntem alaturi de tinerii romani pentru ca acestia sa-si desavarseasca potentialul artistic” - Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania, partener care sustine bursele Tinere Talente de peste 10 ani. 

Nu putem concepe un viitor in care artistii nostri sunt mai putin reprezentati pe scena internationala, in care talentul nu poate fi pus in valoare din lipsa de resurse financiare. De aceea, vedem contributia noastra pentru Tinere Talente ca pe o datorie, un imbold menit sa ingrijeasca suflul vital al comunitatii culturale romanesti” - Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundatiei Globalworth, partener care s-a alaturat programului Tinere Talente in 2019.

Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun program de arta si cultura la Gala Societatii Civile si apreciat de specialisti ca un program care asigura viitorul cultural al Romaniei. Pentru multi tineri talentati programul a reprezentat o treapta esentiala in evolutia lor, un salt spre o performanta pe care le-ar fi fost aproape imposibil sa o atinga fara sprijinul unor specialisti. Bursele oferite timp de 11 ani au fost o rampa de lansare pentru artisti care astazi sunt valorosi ambasadori culturali ai tarii.

Parteneri: Kaufland Romania, Fundatia Globalworth
Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, PPG Romania, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.

Afis Selectie TT 2020

Despre Fundatia Regala Margareta a Romaniei

Fundatia Regala Margareta a Romaniei (FRMR) a fost infiintata in 1990 de catre Regele Mihai I al Romaniei si Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundatia Regala Margareta a Romaniei sprijina copii, tineri si varstnici prin interventii durabile, bazate pe schimbul de experienta si valori intre generatii. De-a lungul timpului, Fundatia s-a implicat in numeroase proiecte sociale, culturale si de sustinere a educatiei si talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.frmr.ro..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate