Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
6 iunie 2020
Recomandări
Slow Food Viscri Pop-up Shop & Tasting-Miercurea Minților Creative
(Viață)
De Miercurea Mintilor Creative 2019, Acuarela aduce la Bucuresti arome si merinde transilvanene autentice selectate de Slow Food Viscri si Viscri 32 - White Barn and Blue House. Deschidem (larg) portile la 12:00 si degustam tihnit intreaga zi pana spre orele 23:00.
Evenimentul va cuprinde o degustare si un pop-up shop de branzeturi, carnuri, zacusca si dulceturi curatoriate asezonate de echipa din Sura Alba de la Viscri 32 si Acuarela.

Bunatatile sunt culese din satele Mesendorf, Saschiz, Crit, Cund, Barsau, Viscri, Rotbav si cuprind o selectie reprezentativa pentru mai multe ferme de familie, fundatii si producatori mici, imposibil sau greu de gasit in Bucuresti. Branzeturile, carnurile, zacusca, siropurile si dulceturile vor fi grupate tematic in 5 tipuri de platouri de degustare care poarta oaspetele intr-o calatorie pe dealuri, pe la stana, prin fostul grajd de bivoli transformat in bucatarie la Viscri 32.

Invitatii speciali de la aceasta editie sunt Adrian si Oana de la Mesendorf 65 care ne vor dezvalui secretele branzei maturate din lapte de Baltata Romaneasca.

Echipa Viscri 32 va fi prezenta pentru a povesti pe indelete despre fiecare ingredient.

Mesendorf 65
Mesendorf 65

> In Mesendorf, in mijlocul satului, la numarul 65, un cuplu mutat de la oras lucreaza cu un cuplu de sateni pentru a prelucra laptele de Baltata Romaneasca intr-o branza maturata minim 6 luni. Branza lor este recomandata de comunitatea Slow Food Viscri si este produsa exclusiv cu lapte crud.

> Sura Alba de la Viscri 32 - White Barn and Blue House este un spatiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara si Alexu, un avocat si un designer) relocati in Viscri de la oras. Proiectul functioneaza din multe puncte de vedere ca un business social, avand doar angajati din sat, ingrediente de la fermieri si tarani din zona si retete transilvanene inspirate de bunica Marei.

> Acuarela este o casa plina de lucrari de arta si obiecte vintage reciclate, o gradina de vara plina de umbrele colorate si un mic bistro boem pentru comunitatea de creativi.

> Ferma Catean continua o traditie de peste 300 de ani si este cunoscuta pentru efortul de promovare a produselor traditionale romanesti. Intreaga familie este implicata in continuare in viata de zi cu zi a fermei.

> Fundatia Adept Transilvania colaboreaza cu fermieri, comunitati locale, universitati si alte ONG-uri; precum si cu Ministerele Guvernului Romaniei pentru a gasi solutii la problemele care ameninta biodiversitatea si supravietuirea peisajelor remarcabile si a comunitatilor locale de fermieri din Transilvania. Fundatia Adept produce printr-un proiect social amplasat intr-o casa saseasca veche din centrul Saschiz-ului o serie de dulceturi specifice zonei.

Mesendorf 65
Mesendorf 65

"Degustari din sura" este un demers Viscri 32 de promovare a fermierilor, taranilor si micilor producatori de merinde autentice si a miscarii Slow Food din Romania.

Proiectul este sustinut de Asociatia Imbold si degustat de RADIO GUERRILLA.

Parteneri: Slow Food Viscri, Microgreens Romania, Villa Vinea
Miercurea Mintilor Creative la Acuarela, Polona 40.

4 Decembrie, 12:00 - 23:00, Rezervari: 0745662889

Slow Food Viscri Pop-Up cover-01

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate