Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Un concert italian Orchestra Română de Tineret la Catedrala Sf. Iosif pe 05 decembrie
(Muzică)
Orchestra Romana de Tineret va sustine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci in seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucuresti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucuresti si Centrul National de Arta Tinerimea Romana.
Programul va cuprinde cele mai cunoscute si indragite teme ale barocului italian, de la A. Vivaldi – Concertul pentru vioara si orchestra de coarde “Iarna”, A. Marcello – Concertul pentru oboi si orchestra de coarde in re minor, T. Albinoni - Concertul pentru oboi si orchestra de coarde in re minor, L. Boccherini - Fandango pentru orchestra de coarde, D. Cimarosa - Concert pentru oboi si orchestra de coarde, O. Respighi - Antiche arie e danze. Suita nr. 3.
   
Adevarati specialisti ai acestui minunat stil muzical, membrii Orchestrei Romane de Tineret nu sunt la primul proiect de acest gen, anul trecut avand o remarcabila prezenta dedicata muzicii italiene pe prestigioasa scena Santa Cecilia din Roma.

Organizator:  Centrul National de Arta „Tinerimea Romana"

Pentru  informatii detaliate legate de activitatea Centrului National de Arta „Tinerimea Romana“ si de Orchestra Romana de Tineret puteti accesa www.tinerimearomana.ro

ORT_Sf.Iosif_WEB_2_Foto_Virgil Oprina
Foto Virgil Oprina

Orchestra Romana de Tineret s-a format in anul 2008 la initiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic dedicat formarii la cel mai inalt nivel profesional al tinerelor generatii de muzicieni sprijinit de Fundatia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov“ si Lanto Communication. Din 2014, functioneaza sub egida Centrului National de Arta „Tinerimea Romana“. Acest proiect reuneste cei mai buni tineri muzicieni din Romania pentru o experienta artistica unica care are ca scop atingerea unui inalt nivel de performanta. Orchestra Romana de Tineret este considerata cea mai buna orchestra din tara din ultimii ani, care s-a remarcat in scurt timp si pe plan muzical international, apreciata de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.
De la inceput, Cristian Mandeal s-a preocupat de formarea ansamblului. Sub conducerea sa artistica, orchestra a devenit o poveste de succes din lumea muzicala romaneasca. Prin perfomanta de a transforma fiecare concert intr-un eveniment memorabil, daruieste astfel tarii o orchestra de nivel international care impune un standard prin excelenta.
   
In prezent, proiectul „Orchestra Romana de Tineret – spirit enescian si traditie europeana“ implica diverse activitati de dezvoltare creativa. Scopul programului este de a oferi posibilitatea de formare a muzicienilor in orchestra, de a asimila un bogat repertoriu prin participarea la masterclass-uri, si cel mai important, de a cultiva placerea cantatului in ansamblu alaturi de dirijori,compozitori si solisti de renume international precum: Cristian Macelaru, Lawrence Foster, Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Vladimir Cosma, Kristjan Järvi, Bogdan Bacanu, Sarah Chang, Amanda Forsyth, David Garrett, Stefan Geiger, Andrei Ionita, Roman Kim, Elizabeth Leonskaja, Ivan Ludlow, Plamena Mangova, Valentina Nafornita, Olga Pasichnyk, Wave Quartet, Peter Sadlo, Olga Scheps, Emmanuel Séjourné, Aleksey Semenenko si Pinchas Zukerman.
   
Rezultatul – o orchestra unica, aclamata la concertele cu sala plina de la Ateneul Roman, Sala Radio, Festivalul International „George Enescu“ si pe scene intenationale precum: l’Auditorium Parco della Musica din Roma, Festivalul de la Ravello si Festivalul Mahler de la Toblach – Italia, „March Music Day“ de la Ruse, Festivalul Orchestrelor de Tineret de la Milano, Festivalul de la Aix en Provence, Konzerthaus Berlin si Filarmonica din Berlin, Musikverein si Konzerthaus din Viena, Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris, sala Bozar din Bruxelles, Elbphilharmonie din Hamburg, Rose Theater din Lincoln Center din New York  s.a..
   
Din noiembrie 2011 ansamblul este membru al Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret – EFNYO. In cadrul acestui organism international Orchestra Romana de Tineret este participant activ al programului MusXchange, menit sa asigure o cat mai buna circulatie a celor mai valorosi tineri muzicieni in cadrul programelor derulate de orchestrele de tineret din Europa.
   
Considerat un proiect artistic ajuns la maturitate, Orchestra Romana de Tineret isi continua calatoria in lumea muzicii de calitate si a recunoasterii internationale, fiind un ansamblu educat in spirit profesionist intr-un mediu artistic exceptional.

Radu Dunca_WEB_ORT_Foto_Virgil Oprina_2017_03_27


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate