Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Ziua profesorului de franceză în România și în Țările din Europa Centrală și Orientală
(Viață)
Le «Jour du prof de français» va fi sarbatorita pentru prima data pe 28 noiembrie 2019 in intreaga lume. Intalnirile, competitiile, pregatirile, distinctiile vor pune in centrul atentiei profesorii de franceza din Europa Centrala si de Est.
Obiectivele acestei celebrari sunr valorizarea meseriei de profesor de limba franceza, consolidarea legaturii si solidaritatii dintre ei, dar si promovarea culturii francofone.

Tema din acest an este «Innovation et créativité» (Inovatie si creativitate).

Mai multe activitati sunt coorganizate in Romania de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Federatia Internationala a Profesorilor de Franceza (FIPF), Asociatia Romana a Profesorilor Francofoni (ARPF), Institutul francez din Romania, Agentia Universitara a Francofoniei (AUF) si Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF) prin Biroul sau regional pentru tarile Europei Centrale si de Est (BRECO).

In cifre

• Cu 300 de milioane de vorbitori, franceza este a cincea cea mai vorbita limba din lume dupa chineza, engleza, spaniola si araba

• Limba de predare pentru un numar de peste 80 de milioane de oameni din 36 de tari si teritorii

• Limba straina invatata de peste 50 de milioane de oameni

• Peste 6000 de profesori de franceza in Romania si aproape 1,1 milioane de studenti

Celebrarea evenimentului  «Jour du prof de français» in Romania

09h30 - 11h30 - ZIUA PROFESORILOR DE FRANCEZA LA BUCURESTI


Profesorii se vor intalni la Institutul francez din Bucuresti pentru un moment de intrevedere intre ei. Cu aceasta ocazie, librariile Kyralina si Sitka vor oferi cadrelor didactice de franceza o reducere de 20% la carti si vor instala standuri expozitionale.
Locul: Institutul francez al Romaniei (Bucuresti)

10h - 13h: TRANSMISIE LIVE CU RFI

RFI Romania va difuza o emisiune live despre predarea limbii franceze. Actorii si profesorii francofoni din regiune vor fi intervievati de Mihaela Dedeoglu, Directoare de program.

14:00 - 15:00: CONFERINTA

O conferinta intitulata „Si lumea va vorbi franceza”, sustinuta de Roger Pilhion - Specialist al Francofoniei, va fi organizata de Institutul Francez din Iasi in parteneriat cu Inspectoratul Scolar din Iasi si Asociatia Romana a Profesorilor Francofoni.
Locatie: Colegiul National Costache Negruzzi, Iasi

17h00 (UTC + 2): WEBINAR PENTRU PROFESORII DE FRANCEZA

Un webinar cu tema „De la youtube la sala de clasa, mod de utilizare. Profesor la  adolécrans cu documente autentice ”, condusa de Emilie Lehr, va fi organizata de BRECO prin Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrala si de Est (CREFECO) si Institutul francez din Romania. Aceasta sesiune va permite profesorilor sa-si inoveze metodele de predare.
Inscrieri : https://forms.gle/UpXCcAJNKYKuHpnd9

ABONAMENTE OFERITE PROFESORILOR

OIF va oferi un abonament de un an la site-ul «Le français dans le monde» (LFDM) profesorilor de franceza care au pregatit elevii castigatori ai celei de-a 5-a editii a Olimpiadei Internationale de Franceza care a avut loc in Republica Moldova. In acest abonament sunt incluse accesul personalizat la fisele educationale, la sunetele si imaginile de pe site, stiri despre didactica limbilor si o revista practica pentru utilizare la clasa.

CONCURS DE SCRIERE CREATIVA «Merci, mon prof»

Pentru a pune in valoare profesorii de franceza, dar si pe cei care predau in limba franceza in universitatile sale membre, Agentia universitara a Francofoniei in Europa centrala si orientala (AUF in ECO) a lansat un concurs de scriere creativa intitulat «Merci, mon prof». Laureatul va fi anuntat in data de 28 noiembrie pe site-ul www.auf.org. Cel mai bun articol va fi recompensat cu un premiu oferit de AUF atat studentului castigator, cat si profesorului sau.

CONCURS DE POEZIE

Pentru a da cuvantul profesorilor de franceza din Europa Centrala si de Est, BRECO a organizat concursul de poezie pe tema « Ma langue française ». Castigatorii vor fi anuntati pe 28 noiembrie in cadrul intalnirii de la Institutul francez din Romania, marele premiu fiind un sejur la Tunis, oferit de OIF, in cadrul Congresului Mondial al FIPF. Detaliile referitoare la acest concurs sunt disponibile pe site-ul https://crefeco.org/display.php?en/PoesieContest

Comunicarea despre evenimentul Le Jour du prof de français
Intrucat tema acestei celebrari este inovatia, comunicarea va fi in mare masura axata pe domeniul digital.

COLABORARE CU RADIO FRANCE INTERNATIONALE
• In fiecare vineri, RFI transmite o emisiune in colaborare cu OIF intitulata «  En français, s’il vous plait ». Programarea si ecoul evenimentului Le Jour du prof de français vor fi in centrul acestei emisiuni vineri, 29 noiembrie.

OPERATIUNI PE RETELE SOCIALE
• Elevii vor putea sa multumeasca profesorilor lor prin publicarea unui text, unei fotografii sau unui videoclip pe retelele de socializare (Facebook, Twitter si Instagram) folosind hashtag-ul #MerciMonProf
 
• De asemenea, profesorii de franceza isi vor putea impartasi experientele, iar hashtag-ul va fi #MoiJenseignelefrançais

• Va fi creat un cadru special pentru fotografia de profil si toti profesorii de franceza din regiune vor fi invitati sa il foloseasca.
 
COLAJ DE FOTOGRAFII APARTINAND ELEVULUI SI PROFESORULUI

Persoanele publice sunt rugate sa faca un colaj cu fotografiile proprii cu profesorii lor de limba franceza si apoi sa le publice pe Instagram in forma de mozaic.

Contam pe sprijinul dvs. pentru o difuzare la scara larga a acestor informatii.
Pentru a vizualiza activitatile organizate in intreaga lume pentru aceasta celebrare, accesati site-ul https://www.lejourduprof.com/

K3993_Banniere-web_JPF-AO2
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate