Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Zilele Filmului Kazah, la ediția a V-a
(Cinema)
Ambasada Republicii Kazahstan in Romania, in parteneriat cu KMG International, prezinta Zilele Filmului Kazah, eveniment aflat la cea de-a cincea editie. Doua filme de arta lansate in 2019, opere reprezentative pentru cinematografia kazaha, vor fi prezentate publicului roman, in cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente de acest tip, gazduit de cinematograful Elvire Popesco, pe 11 si 12 decembrie, de la 20:30.
"Cooperarea pe plan cultural este esentiala pentru dezvoltarea relatiilor dintre state. Acest eveniment este o oportunitatea foarte buna de a prezenta cultura kazaha, istoria si traditiile noastre publicului cinefil roman. Organizam Zilele Filmului Kazah in preajma celebrarii a 28 de ani de independenta pentru Republica Kazahstan intrucat ne dorim sa aducem cele doua natiuni cat mai aproape una de cealalta."- a declarat Excelenta Sa Dl. Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania.

“Parteneriatul cultural romano-kazah reprezinta una dintre principalele directii de implicare pe care compania noastra l-a dezvoltat in ultimii 11 ani. Am sustinut numeroase proiectele culturale  conexe culturii romanesti si kazahe si continuam sa contribuim la dezvoltarea armonioasa a generatiilor viitoare prin sustinerea educatiei prin cultura."
- Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al Grupului KMG International.

Pe durata celor doua zile de festival, vor fi vizionate urmatoarele filme:
Miercuri, 11 decembrie, 20:30 – Hanatul Kazah: Tronul de Aur (2019)
Joi, 12 decembrie, 20:30 – Fantana adanca
Trailer-ul evenimentului poate fi urmarit aici (https://youtu.be/y3nAvo-x7FA).

La sfarsitul proiectiilor, criticul de film Irina Margareta Nistor se va alatura publicului pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Partenerii evenimentului sunt Institutul Francez/Cinematograful Elvire Popesco si Studioul Kazakhfilm.
Biletele, in valoare de 10 lei, pot fi achizitionate de la casieriile cinematografului Elvire Popesco sau online de pe site-urile de vanzare bilete. Accesul publicului este gratuit pe 11 decembrie, la gala de deschidere a festivalului.

Parteneri media: Adevarul, Agentia de carte, A List Magazine, Bookhub, Catavencii, Ceasca de cultura, Modernism.ro, e-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, Femei in tendinte, i-tour, Radio Romania Cultural, Romania libera, Scena9, Zile si nopti.

2019 KFF afis EN

De mai bine de 12 ani, KMG International dezvolta proiecte ce promoveaza cultura si identitatea romaneasca in Kazahstan (prin intermediul parteneriatului cu Asociatia Dacia - fondata de kazahii de origine romana, care traiesc in regiunea Karaganda din Kazahstan), precum si cultura kazaha in Romania, prin evenimente precum Festivalul Filmului Kazah (a cincea editie in 2018), Festivalul orasului Astana, gazduit de Muzeul Satulului “Dimitrie Gusti”. Grupul sustine si promoveaza, prin parteneriatul sau cu organizatorii Concursului International George Enescu - tinerele talente, laureati ai Concursului International George Enescu de origine kazaha (Erzhan Kulibaev - vioara, Amir Tebenikhin - pian).

Despre Kazahstan

Istoria bogata a acestui stat situat in Asia Centrala dateaza din epoca de piatra, cand triburile nomade au inceput popularea regiunii, dar abia la inceputul secolului al XV-lea a luat nastere identitatea kazaha. Cultura kazaha a fost puternic influentata de stilul de viata nomad al populatiei, de traditii islamice si turcesti, precum si de alte culturi (rusa si chineza) ce au contribuit la dezvoltarea sa.

In prezent, Republica Kazahstan se situeaza pe locul 9 in clasamentul tarilor cu cele mai intinse suprafete, avand o populatie diversa, cu peste 130 de grupuri etnice si peste 18 milioane de locuitori. Kazahstan este de asemenea cea mai puternica economie din Asia Centrala, detinand 60% din PIB-ul regiunii. Capitala sa, Nur-Sultan, este unul dintre cele mai modernizate orase din regiune si gazduieste numeroase cladiri futuriste proiectate de arhitecti renumiti.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate