Gala Voluntarului Iesean este o competitie locala pentru miscarea de voluntariat prin recunoastere a meritelor VOLUNTARIATULUI la nivelul Iasului Aceasta competitie isi propune sa ofere o binemeritata recunoastere publica a persoanelor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a se implica in comunitatea din care fac parte.
Categoriile in cadrul carora vor fi premiate proiectele si initiativele de voluntariat in anul 2019 sunt: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, coordonatorul de voluntariat al anului si organizatia anului. De asemenea, pentru a doua categorie mentionata se poate opta pentru unul dintre domeniile: social, sanatate, cultura, sport, educatie, tineret, activism civic si mediu.
• Social: vor fi premiate proiectele care sustin implicarea si dezvoltarea tinerilor in societate, pornind de la implicarea acestora in activitati de binefacere.
• Sanatate: vor fi premiate proiectele care promoveaza a unui stil de viata sanatos, de prevenire a unor boli sau dependente, de actiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care sufera de diferite boli.
• Cultura: vor fi premiate proiectele in care tinerii organizeaza si/sau sunt beneficiari in activitati culturale si interculturale.
• Sport: vor fi premiate proiectele in care tinerii sunt implicati direct in activitati sportive, in evenimente sportive in calitate de voluntari.
• Educatie: vor fi premiate proiectele care promoveaza metode inovative de educatie formala si non-formala, la nivel universitar si preuniversitar.
• Tineret: vor fi premiate proiectele care au avut in prim-plan actiuni de tineret.
• Mediu: vor fi premiate proiectele care promoveaza educatia ecologica, protejarea mediului inconjurator, formarea unei atitudini responsabile fata de mediu.
• Activism civic: vor fi premiate proiectele care promoveaza implicarea civica in comunitate.
Formularele de candidatura vor fi evaluate de catre evaluatori din domeniu. Juriul este ales in functie de experienta si expertiza fiecaruia, in domeniul voluntariatului si a domeniului pentru care a efectuat evaluarea. Membrii juriului sunt reprezentanti ai societatii civile, ai companiilor si ai institutiilor publice.
Din juriu fac parte: Dorina Ticu, reprezentant Primaria Municipiului Iasi, Ana Maria Schiopu, reprezentant SC Salubris. SA, Maria Pruteanu, reprezentat al Facultatii de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului Iasi, Delia Rosu, reprezentant al Ateneului National din Iasi, Emilian Marcu, scriitor, Mihaela Cojocaru, reprezentant al Casei de Cultura a Studentilor din Iasi.
Viziunea Casei de Cultura a Studentilor din Iasi este o miscare acceptata, sustinuta si recunoscuta pentru contributia sa la coeziunea, incluziunea si solidaritatea sociala si la respectul pentru oameni si mediu, pe baza asumarii la nivel individual si institutional a responsabilitatii sociale manifestate prin voluntariat. Casa de Cultura a Studentilor, prin proiectele sale a contribuit, a initiat si a dezvoltat numeroase instrumente si demersuri care sa vina in ajutorul cresterii miscarii de voluntariat din Iasi.
. |