Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Vodafone introduce cartele SIM cu dimensiune înjumătățită pentru a reduce deșeurile plastice
(Viață)
• Vodafone se angajeaza sa reduca toate materialele plastice neesentiale din magazinele si spatiile sale de birouri pana in aprilie 2020.
• Noile accesorii ecologice “Rosul iubeste Verdele” vor fi disponibile in magazine incepand cu Craciunul 2019.
Vodafone inlocuieste cartelele SIM de marimea unei carti de credit cu un nou model de dimensiune ce reduce la jumatate cantitatea de plastic utilizata pentru producerea SIM-urilor. Acest lucru este parte a unei strategii la nivel de grup privind reducerea consumului de materiale plastice neesentiale.

Incepand cu sarbatorile de Craciun din 2019, magazinele Vodafone vor oferi clientilor o serie de accesorii ecologice sub cinceptul „Rosul iubeste Verdele” (“Red loves Green”). Acestea constau, de exemplu, in carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile si confectionate din plastic refolosit ce provine din deseurile aruncate in oceane, dar si baterii mobile externe produse din materiale sustenabile in ambalaje fara plastic. Vodafone intentioneaza sa-si extinda gama de produse „Rosul iubeste Verdele” disponibile spre comercializare pe parcursul anului 2020. 

„Prin reducerea la jumatate a impactului asupra mediului, nu doar abordam anumite probleme materiale precum emisiile de carbon si deseurile electronice generate, dar luam masuri in alte zone de impact, cum ar fi materialele plastice neesentiale sau de unica folosinta pe care le folosim in magazinele si birourile noastre. Bazandu-ne pe numeroasele initiative Vodafone lansate in diferite piete, ne dorim sa avem o abordare consistenta oriunde ne desfasuram activitatea. Un prim pas in acest sens il reprezinta lansarea SIM-urilor cu dimensiuni reduse la jumatate, reducerea consumului de materiale plastice neesentiale din spatiile noastre de birouri si oferirea de accesorii ecologice clientilor nostri”,
a declarat Joakim Reiter, Director External Affairs, Vodafone.

Aceste initiative se aliniaza scopului Vodafone de a imbunatati vietile a peste 1 miliard de oameni si de a reduce, in acelasi timp, impactul produs asupra mediului pana in 2025. Acest angajament al Vodafone include reducerea emisiilor de carbon si achizitionarea de energie electrica provenita exclusiv din surse regenerabile pana in anul 2025.  De asemenea, Vodafone si-a propus sa reutilizeze, revanda sau recicleze 100% din deseurile sale din retea si sa ii ajute pe clienti sa prelungeasca durata de viata a dispozitivelor pe care le detin. 

Noile cartele SIM de dimensiuni reduse vor fi furnizate clientilor nostri din cateva tari europene incepand cu primele luni ale anului 2020 si vor inlocui cardurile SIM de dimensiuni standard in toate cele 24 de tari unde Vodafone este prezent pana la finalul anului 2020.

Aceasta initiativa va reduce deseurile de plastic ale Vodafone cu peste 340 de tone anual si va elimina cu pana la 15 tone emisiile de CO2 din timpul productiei si transportului, cu  fiecare tona de plastic economisita – in total, o reducere de peste 5.000 de tone de C02 pe an.

Eliminarea materialelor plastice din magazine si din spatiile de birouri
Bazandu-se pe initiative implementate in cateva tari, Vodafone si-a luat angajamentul de a elimina toate materialele plastice inutile si alte articole de unica folosinta, acolo unde exista alternative cu impact redus, in toate magazinele si birourile Vodafone din cele 24 de tari unde activeaza, pana la sfarsitul lui martie 2020.

Cele 7.700 de magazine Vodafone din toata lumea nu vor mai utiliza pungi de plastic de unica folosinta. De asemenea, se vor elimina sau reduce materialele plastice pentru marketing sau promotionale, acestea fiind inlocuite cu articole alternative care au un impact mai mic asupra mediului.

In birourile Vodafone, consumabilele de birou din plastic utilizate frecvent – printre care pixuri si dosare – vor fi inlocuite, acolo unde este fezabil, cu papetarie de birou reutilizabila si reciclabila. Vodafone se va asigura, de asemenea, ca sticlele, tacamurile, farfuriile si paiele din plastic de unica folosinta utilizate pentru catering sunt eliminate, incurajand totodata folosirea sticlelor, canilor si a paharelor reutilizabile.

De asemenea, Vodafone isi incurajeaza furnizorii sa reduca, elimine sau recicleze ambalajul excesiv pentru a minimiza cantitatea de plastic din depozite.

SIM Vodafone de dimensiuni reduse

O selectie de imagini cu noul mini-SIM poate fi gasita in libraria de imagini de aici:  https://www.flickr.com/gp/vodafonegroup/g81n6d

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 24 de tari, 42 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 19 tari. La 30 septembrie 2019, Vodafone Group avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix si 22 milioane de clienti ai serviciilor TV, incluzand toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate