De asemenea, pentru categoria proiectul de voluntariat al anului au fost acordate premii pentru domeniile: social, sanatate, cultura, sport, educatie, tineret, activism civic si mediu. Conditia principala pentru nominalizari a fost ca toti candidatii sa isi fi derulat activitatea pe durata anului 2019.
In cadrul galei au fost decernate si zece premii speciale partenerilor si jurnalistilor care au sprijinit constant activitatile desfasurate la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi pe tot parcursul anului 2019.
Candidaturile competitiei au fost evaluate de: Dorina Ticu, reprezentant Primaria Municipiului Iasi, Delia Rosu, reprezentant Ateneul National din Iasi, Maria Pruteanu, reprezentant al Facultatii de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului, Ana Maria Schiopu, reprezentant Salubris SA, Emilian Marcu, scriitor, Mihaela Cojocaru, reprezentant al Casei de Cultura a Studentilor din Iasi.
Pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Iasi au evoluat in cadrul celei de-a doua editii tinerii artisti: Paulina Popa, Ana Alexia, Theodor Huma, Andrei Tabarna, Trupa „The Sky”, Tupa „Quasar Dance”, Marinica Botea, Ansamblul Folcloric Studentesc „Doina Carpatilor”, si Trupa „Siamanto”.
Castigatorii competitiei „Gala Voluntarului Iesean 2019”
Alexia Bursuc a fost declarata „Voluntarul anului 2019”, in cadrul Galei Voluntarului Iesean 2019.
Cu zambetul mereu pe buze si pozitiva, ea reuseste sa tina echipa din care face parte mereu unita, sustinandu-i mereu pe cei din jur sa progreseze si sa isi indeplineasca obiectivele. De asemenea, ea face fata si din pozitia de coordonator, avand multiple proiecte la activ care ii port amprenta pe diferite departamente. Pe langa rezultatele remarcabile pe care le are in cadrul Asociatiei Moldavia, ea a devenit un adevarat lider si in cadrul scolii unde a empatizat cu problemele elevilor din functia de presedinte al Consiliului Scolar al Elevilor. In cadrul proiectelor scolare a dovedit calitati de gestionare si organizare, de reprezentare a nevoilor studentilor, dar si un inalt nivel de creativitate, reusind sa promoveze educatia nonformala in cadrul Liceului Teoretic ,,Dimitrie Cantemir’’ Iasi.
Alexia Bursuc
„Mi s-a parut minunat ca am reusit sa “sarbatorim” Ziua Internationaa a Voluntariatului in acest mod. In seara aceasta mi s-a dovedit din nou ca voluntariatul reprezinta iubirea in miscare. Premiul acesta pentru mine reprezinta un pas inainte in evolutia mea pe care nu as fi reusit sa il obtin fara colegii mei din Asociatia Moldavia. Pot spune ca sunt mandra ca am reusit sa imi las “amprenta” in comunitate prin acest mod si ca am fost remarcata pentru acest lucru”,
a consemnat Alexia Bursuc, voluntarul anului.
Madalin Gabriel Florea, membru al Asociatiei Culturale Moldavia a obtinut titlul de „Coordonator de voluntari a anului 2019” la cea de-a doua editie a Galei Voluntarului Iesean .
Madalin Gabriel Florea este o persoana dedicata, asumata si implicata in cadrul evenimentelor si proiectelor. Ascensiunea frumoasa pe care a avut-o in cadrul Asociatiei Moldavia este o alta dovada care denota ambitia si perseverenta de care da dovada in tot ceea ce intreprinde. Este o persoana cu abilitati de comunicare bine dezvoltate, fiind capabil sa interactioneze cu orice tip de persoana, datorita proiectelor de schimb de tineri Erasmus+. De asemenea, experienta lui in lumea voluntariatului isi spune cuvantul, avand foarte bune aptitudini de organizare si coordonare de voluntari.
„Daca vrei, poti - pe acest principiu ne bazam la Asociatia Moldavia. Fiecare voluntar este incurajat sa devina un lider, prin asumare si implicare. Trecand si eu prin acest proces, am ajuns sa primesc distinctia de la Gala Voluntarului Iesean 2019, pentru care sunt recunoscator si multumesc intregii noastre echipe de voluntari, viitori lideri”,
a declarat Madalin Gabriel Florea, coordonatorul de voluntari al anului.
Madalin Gabriel Florea
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani – Filiala Iasi a fost declarata la Gala Voluntarului Iesean „Organizatia anului 2019”.
ASCOR este o organizatie de tineret nonguvernamentala (ONG), cu caracter crestin, apolitica si non-profit, cu filiale in toate centrele universitare din tara: Bucuresti, Alba-Iulia, Bacau, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara, etc. ASCOR - Iasi s-a infiintat la 14 octombrie 1990 din initiativa unui grup de studenti de la Universitatea "Al. I. Cuza" si Universitatea Agronomica din Iasi, cu sprijinul si binecuvantarea Prea Fericitului Daniel, patriarhul Romaniei, la aceea vreme mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Misiunea organizatiei este promovarea credintei si a spiritualitatii ortodoxe in randul tinerilor, cu precadere in mediul universitar.
PROIECTUL DE VOLUNTARIAT AL ANULUI 2019
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Activism civic” a fost acordat proiectului „DONARE DE SANGE” implementat de LIGA STUDENTILOR ELECTRONISTI DIN IASI.
Activism civic: a fost premiat proiectul care promoveaza implicarea civica in comunitate.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Educatie” a fost acordat proiectului „ZILELE BOBOCULUI IESEAN” implementat de LIGA STUDENTILOR ELECTROTEHNISTI DIN IASI.
Educatie: a fost premiat proiectul care promoveaza metode inovative de educatie formala si non-formala, la nivel universitar si preuniversitar.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Cultura” a fost oferit proiectului „InZIDerabilii” implementat de ASOCIATIA CULTURALA MOLDAVIA. Cultura: a fost premiat proiectul in care tinerii au organizat si/sau sunt beneficiari in activitati culturale si interculturale.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Social” a fost oferit proiectului „Impreuna ridicam o casa” implementat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani – Filiala Iasi.
Social: a fost premiat proiectul care sustine implicarea si dezvoltarea tinerilor in societate, pornind de la implicarea acestora in activitati de binefacere.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Sport” a fost obtinut de proiectul „SPORT N IASI” implementat de ASOCIATIA CULTURALA MOLDAVIA. Sport: a fost premiat proiectul in care tinerii sunt implicati direct in activitati sportive, in evenimente sportive in calitate de voluntari.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Tineret” a fost acordat proiectului „GEOmondIS” implementat de LIGA STUDENTILOR DE LA GEOGRAFIE SI GEOLOGIE IASI. Tineret: a fost premiat proiectul care a avut in prim-plan actiuni de tineret.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Sanatate” a fost oferit proiectului „RUNNING IASI” implementat de CATALIN COJOCARU. Sanatate: a fost premiat proiectul care promoveaza a unui stil de viata sanatos, de prevenire a unor boli sau dependente, de actiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care sufera de diferite boli.
Titlul de Proiectul anului 2019 la categoria „Mediu” a fost obtinut de proiectul „MARATON BLESSING HEARTS” implementat de ASOCIATIA BLESSING HEARTS. Mediu: a fost premiat proiectul care promoveaza educatia ecologica, protejarea mediului inconjurator, formarea unei atitudini responsabile fata de mediu.
Emanuel Buta - ASCOR
. |