Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Seară de poveste – un spectacol muzical educativ și de solidaritate pentru copiii din mediul rural
(Muzică)
Vineri, 13 decembrie 2019, copii, parinti si bunici sunt invitati sa petreaca o Seara de poveste in inima Bucurestiului, la sala de spectacole ARCUB. Povestea muzicala  a celor mai indragite colinde ale lumii va fi interpretata de Corul Bravissimo si impartasite de actorii Cristina Deleanu si Eugen Cristea.
Evenimentul dedicat copiilor are scop educativ si caritabil in acelasi timp, fiind organizat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei in prag de Sarbatoare, pentru a strange fondurile necesare pentru sustinerea educatiei copiior din mediu rural.

Povestile colindelor Silent Night, Jingle Bells, Rudolph, Adeste Fideles sau La Vitleem colo-n jos fac parte din repertoriul muzical al serii, interpretat de spectaculosul grup de copii ai Corului Bravissimo, laureat al concursului de televiziune Next Star, dirijati de Elena Radu. Doi indragiti actori ai teatrului romanesc vor dezvalui legendele si obiceiurile care isi au originile in jurul colindelor. In cadrul evenimentului, vor fi expuse spre vanzare cadouri de sezon cu scop caritabil, in colectie limitata, precum caleidoscoape, cani, insigne sau carti tematice pentru copii. 

Participarea la eveniment se poate realiza in baza unei rezervari pe www.eventbook.ro, iar fiecare bilet achizitionat reprezinta o donatie pentru programul national Investitie in Mediul Rural. Generozitatea publicului va fi rasplatita cu momente magice.

Spectacolul este recomandat copiilor cu varsta peste 5 ani.

De-a lungul celor 30 de ani de existenta, Fundatia Regala Margareta a Romaniei a derulat programe menite sa asigure copiilor drepturile lor fundamentale - o viata alaturi de familia biologica, ingrijire medicala sau educatie si dezvoltare.

Despre programul national Investitie in Mediul Rural

Abandonul scolar si parasirea timpurie a scolii sunt fenomene curente in mediul rural, iar lipsa de oportunitati ii condamna pe copii la saracie si perpetuarea unor modele nocive la care sunt expusi in jurul lor. Centrele sociale de tip scoala dupa scoala sunt esentiale pentru copiii proveniti din mediul rural, oferindu-le oportunitatea de a primi sprijin educational si a se dezvolta mai presus de mediul sarac din care provin. Programul strategic Investitie in Mediul Rural urmareste prevenirea si reducerea abandonului scolar, prin imbunatatirea substantiala a frecventei scolare, a abilitatilor si a rezultatelor obtinute la scoala de catre copiii inclusi in program. In anul scolar 2019-2020, peste 350 de copii beneficiaza de sprijin in cadrul a 8 centre sociale de tip „scoala dupa scoala”  in judetele Bistrita-Nasaud, Neamt, Teleorman, Constanta, Maramures, Ialomita, Ilfov si Alba. 

Seara de Poveste - afis

Despre Fundatia Regala Margareta a Romaniei
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala de elita care sprijina copii, tineri si varstnici prin interventii durabile bazate pe schimbul de experienta si valori intre generatii. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a fost infiintata in 1990 de catre Majestatea Sa Margareta a Romaniei impreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I. Pentru detalii accesati: www.frmr.ro

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate