Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Slim Khalbous îi urmează în funcție lui Jean-Paul de Gaudemar la conducerea Agenției universitare a Francofoniei
(Viață)
Slim Khalbous, profesor universitar in domeniul managementului si Ministru al Invatamantului Superior si Cercetarii in Tunisia din august 2016 pana in decembrie 2019, a fost investit in functia de Rector al Agentiei universitare a Francofoniei (AUF) incepand cu 8 decembrie 2019. Ales de Consiliul de administratie al AUF pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea unei singure reinnoiri, Profesorul Slim Khalbous va prelua conducerea generala executiva a Agentiei.
Slim Khalbous a fost in paralel sef interimar al Ministerului Educatiei (invatamant primar si secundar) timp de cinci luni in 2018. A desfasurat activitate didactica din 1995 in universitatile tunisiene si a fost profesor invitat in mai multe universitati din Franta, Maroc si Liban. A fost director general – Decan al Institutului de Înalte Studii Comerciale din cadrul Universitatii Carthage in perioada 2011-2016.

Este titularul unui Doctorat in domeniul managementului (2000), unei Diplome de Studii Aprofundate (DEA) in administrarea afacerilor la Universitatea din Toulouse (1994) si unei Diplome de Studii Aprofundate in stiinte politice la Institutul de Studii Politice din Toulouse (1996).

Profesorul Slim Khalbous a publicat mai multe articole in domenii precum managementul intercultural, spiritul antreprenorial si comunicarea de marketing. Are totodata o prezenta activa in mai multe asociatii stiintifice si neguvernamentale. A fost printre altele fondator si redactor-sef al publicatiei Revue Tunisienne de Marketing (Revista Tunisiana de Marketing). De asemenea, Slim Khalbous este antreprenor si fondator a doua companii in domeniul dezvoltarii strategice, studiilor de piata, comunicarii si TIC.

Slim Khalbous ii urmeaza in functie lui Jean-Paul de Gaudemar, profesor de stiinte economice, care s-a aflat la conducerea Agentiei universitare a Francofoniei din 2015 pana in 2019. Printre functiile ocupate anterior s-a numarat cea Consilier al prim-ministrului Jean-Marc Ayrault in domeniul educatiei, intre 2012 pana 2014. La incheierea acestui mandat a ocupat functia de Consilier special pe langa Secretarul de Stat insarcinat cu Învatamantul superior si cercetarea din Franta, Geneviève Fioraso, succedata de Najat Vallaud-Belkacem si Thierry Mandon. A fost de asemenea director al Delegatiei pentru planificare regionala si actiune regionala, rector al circumscriptiilor academice din Strasbourg (1991-1997), Toulouse (1997-2000) si Aix-Marseille (2004-2012) si director pentru invatamantul scolar pe langa Ministerul Educatiei Nationale (2000-2004).

„Tin sa aduc un omagiu colegului meu, Jean-Paul, care a intruchipat in mod desavarsit spiritul Agentiei in timpul mandatului sau. Datorita activitatii sale si a echipei sale, AUF si-a mentinut atractivitatea, apropiindu-se de 1000 de membri in 2019. De asemenea, Agentia a adoptat si a inceput sa implementeze o strategie ambitioasa 2017-2021 pentru dezvoltarea Francofoniei universitare”,
a declarat Slim Khalbous in timpul ceremoniei de predare-primire a functiei intre cei doi rectori, eveniment organizat de Presedintele AUF, Sorin Mihai Cimpeanu, la Universitatea din Montreal, care gazduieste sediul Agentiei de la crearea acesteia.

Slim Khalbuos doreste sa continue „alaturi de intreaga echipa a Agentiei implementarea acestei strategii si sa elaboreze urmatorul plan pentru perioada 2021-2024. O strategie care ar trebui sa permita Agentiei sa-si confirme schimbarea dinamicii pentru a deveni un actor-cheie in spatiul Francofon in materie de cunoastere si de dezvoltare a competentelor la nivel mondial. Noul rector isi propune sa dezvolte intr-o mai mare masura temele transversale predilecte ale Agentiei si ale Francofoniei in general, si anume digitalizarea, modernizarea sistemelor de educatie, insertia profesionala, inovatia si spiritul antreprenorial. Nu in ultimul rand, Slim Khalbous va cauta sa puna AUF in slujba promovarii Francofoniei universitare, stiintifice si profesionale in randul tinerilor de pretutindeni.”

Presedintele AUF, Sorin Mihai Cimpeanu, a adresat ”multumiri Rectorului aflat la final de mandat si felicitari noului rector pentru alegerea sa si i-a urat mult succes in noua functie.

Photo Recteur AUF

Despre AUF
Creata in urma cu aproape 60 de ani, Agentia Universitara a Francofoniei (AUF) este una dintre cele mai importante asociatii internationale de institutii de invatamant superior si de cercetare cu aproape 1000 de membrii provenind din 116 tari de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul Francofoniei pentru invatamantul superior si cercetare. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitara solidara, angajata in dezvoltarea economica, sociala si culturala a societatilor. AUF acompaniaza institutiile membre pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta: calitatea formarii, a cercetarii si a guvernarii academice; insertia profesionala si angajarea absolventilor de invatamant superior; implicarea in dezvoltarea societatilor. AUF actioneaza in 10 regiuni ale lumii, inclusiv in Europa centrala si orientala. Pentru mai multe informatii: www.auf.org

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate