Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Proiectul Artă și Artiști Români
(Viață)
Un grup de tineri artisti timisoreni din cadrul Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest Timisoara au demarat un proiect unic, menit sa aduca impreuna creatorii si iubitorii de arta. Proiectul Arta si Artisti Romani are o motivatie pur educationala.

Scopul proiectului e a fi un liant care sa conglomereze in jurul sau artisti romani si iubitori de arta”, arata unul din initiatorii proiectului, Robert Gombos.

Proiectul se prezinta (momentan) sub forma unui portal  cu informatii despre arta contemporana romaneasca (dar nu numai) oferind artistilor posibilitatea sa isi prezinte CV-urile si portofoliile si, mai departe, facilitandu-le legatura cu galeriile interesate, cu  organizatorii de evenimente, cu alte institutii de profil.

Astfel, pe langa faptul ca artistii isi pot promova online propriile lucrari, proiectul e un forum care faciliteaza discutii libere si  prezentare de evenimente culturale.
Initiatorii proiectului sunt Robert Gombos si Andrada Usvat, amandoi doctoranzi ai Facultatii de Arte si Design din Timisoara. Ei cred ca acest proiect are capacitatea de a acoperi o arie esentiala din lumea artistica moderna, si anume aceea de networking (facilitarea comunicarii intre artisti si institutii). Autorii portalului spun ca, prin acesta aduc un aport viitoarei Capitale Europene a Culturii.

Cum functioneaza? Artistii isi pot crea gratuit un profil care poate contine CV, anunturi importante, portofoliu, descrierea lucrarilor s.a. De asemenea ei pot redacta articole, pot interactiona intre ei, pot participa la discutii online, dezbateri tematice etc.
Proiectul Arta si Artisti Vizuali nu apartine si nu este afiliat niciunei institutii publice sau private si isi propune sa mentina acest statut.

"E adevarat, am stat pe ganduri si am cantarit cu atentie daca o platforma creata de artisti, care sa vorbeasca despre arta si artisti, isi are locul in oceanul de date care se gaseste in sfera online. Suntem constienti de rolul imens pe care il joaca educatia in zilele noastre, cu atat mai mult cu cat contextul socio-politic din ultimii ani a aratat rezultatele ingrijoratoare ale precaritatii acesteia. Am crezut mereu, cu inversunare, in libertatea informatiei si in accesul direct la aceasta. Astfel, haideti sa ne cunoastem intre noi si sa impartasim cine suntem - ca artisti - si ceea ce cunoastem. La urma urmei, arta trebuie sa fie libera de orice impovarare pentru ca ea sa fie expresie curata", arata Robert Gombos.

Utilizatorii ii pot gasi pe artisti online la adresa: https://artasiartistivizuali.ro/ dar si pe unul dintre portalurile majore de social-media la adresa: https://www.facebook.com/artistivizuali/

80272613_481974385836348_7393433561774161920_n


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate