Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Recviemul de Verdi: Concert In memoriam – 30 de ani de la Revoluţia din 1989 la Sala Radio
(Muzică)
Vineri,  20 decembrie (19.00), Sala Radio va fi scena unui concert-eveniment emotionant: In memoriam – 30 de ani de la Revolutia din 1989.
Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiana DAVID CRESCENZI - in prezent dirijor invitat al Operei din Düsseldorf (Germania) - va interpreta una dintre partiturile monumentale ale muzicii clasice: Recviemul de Verdi. Acesta si-a compus Recviemul in memoria poetului si romancierului italian Alessandro Manzoni si premiera a avut loc in Biserica San Marco din Milano, in 1874.

Solisti aplaudati in tara, dar si pe scenele internationale, sosesc la Bucuresti pentru eveniment: TEODORA GHEORGHIU – soprana, MARIA MIRON – mezzosoprana, OVIDIU PURCEL – tenor si MARIUS BOLOS  - bas. Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio (dirijor: Ciprian Tutu).

In deschiderea concertului, Editura Casa Radio va lansa audiobook-ul de marturii „Silvia Iliescu, Carmen Ionescu, Octavian Silivestru, Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989“. Evenimentul va avea loc in foaierul Salii Radio, de la ora 18.50. La implinirea a 30 de ani de la Revolutia din 1989, Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 se constituie intr-o restituire-document care tezaurizeaza marturiile si vocile care au transpus pe unde istoria la Radio Romania in acele zile fierbinti de incertitudine, cutezanta si speranta. Despre semnificatia acestor marturii si despre ideea si proiectul albumului vor vorbi Carmen Ionescu, managerul Agentiei de Presa RADOR si Silvia Iliescu, coautoare ale albumului. Detalii despre album se regasesc pe site-ul www.edituracasaradio.ro.

Coperta-I-Radio-Istorii


David Crescenzi


DAVID CRESCENZI are o pregatire muzicala complexa: pianist, dirijor de orchestra si de cor. Printre realizarile sale cele mai semnificative se numara colaborarea cu Teatrul Operei din Cairo, Egipt, in calitate de dirijor invitat (1998 – 2003), unde a pregatit si dirijat opere de Rossini, Donizetti, Puccini si Verdi. La Doha, in Quatar, a dirijat de trei ori: in anul 2002 Aida de Verdi, in anul 2003 Ibn Sina de Michiel Borstlap, iar in anul 2005 Aspire de David Krane, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice Asiatice. In ianuarie 2012 a intreprins un turneu in Germania si Franta cu Bergische Symphoniker, in acelasi an a colaborat cu Opera din Rio de Janeiro si a fost dirijor al Festivalului de la Solothurn din Elvetia.

Teodora Gheorghiu


Cariera TEODOREI GHEORGHIU a fost marcata de intâlnirea cu celebrul José Carreras, care a remarcat-o in cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition - Spania. Dupa acest concurs, Carreras i-a oferit o bursa de studii care i-a influentat definitiv cursul carierei. A câstigat mai multe competitii, fiind laureata, intre altele, a Concursului International George Enescu si a prestigioasei Competitii Regina Elisabeta – Bruxelles. A debutat la Opera Nationala Bucuresti in rolul Regina Noptii din Flautul fermecat de Mozart, fiind apoi invitata sa evolueze pe importante scene din Europa precum Théâtre de la Monnaie - Bruxelles, Grand-Théâtre - Geneva, Théâtre de Champs-Elysées - Paris, Opera din Lucerna. In anul 2004 a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar intre 2007 si 2010 a evoluat constant pe aceasta scena.

Maria Miron


MARIA MIRON a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, la clasa prof. Georgeta Stoleriu. A participat la cursuri de perfectionare organizate in colaborare cu Accademia di Teatro alla Scala si ateliere sustinute de mari artisti precum: Ileana Cotrubas, Viorica Cortez, Luciana Serra. Repertoriul de opera si vocal-simfonic pe care l-a abordat cuprinde roluri ca: G. Rossini – Barbierul din Sevilla - Rosina, La Cenerentola - Angiolina, W. A. Mozart - Nozze di Figaro - Cherubino, Don Giovanni - Zerlina, Cosi fan tutte - Dorabella, G.Puccini - M. Butterfly - Suzuki, P. I. Ceaikovski - Evgheni Oneghin – Olga etc. A sustinut spectacole si concerte atât in tara cat si in strainatate: Danemarca, Italia, Bulgaria, Ungaria, Belgia.

Ovidiu Purcel


Tenorul OVIDIU PURCEL este angajat al Operei din Düsseldorf (Deutsche Oper am Rhein). Absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima Cluj-Napoca, clasa conf.univ.dr. Marius-Vlad Budoiu, a câstigat numeroase competitii nationale de interpretare vocala.  Este invitatul Operei Nationale Române Cluj-Napoca, iar alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca a sustinut un turneu in Tel Aviv. In stagiunea 2011-2012, a fost membru al Studioului de Opera din cadrul Deutsche Oper am Rhein unde a interpretat roluri precum Paolino - Il matrimonio segreto, Müller - El gato con botas, Fisherman - Le rossignol, Tamino - Flautul fermecat. 

Marius Bolos


MARIUS BOLOS este solist al Operei Nationale Bucuresti din anul 2006. Absolvent al Universitatii din Oradea cu doua specializari, Muzica si Teologie, a urmat cursuri de maiestrie artistica sustinute de Ionel Pantea, Nelly Miricioiu, Viorica Cortez, Mariana Nicolesco, Leontina Vaduva. În anul 2006 a fost bursier al Studioului de Opera din cadrul Operei Nationale din Budapesta si a luat lectii particulare de canto cu maestrul Pompeiu Harasteanu. Marius Bolos a debutat pe scena Operei Nationale Romane Cluj-Napoca in rolul Comandorului din opera Don Giovanni de Mozart, in anul 2004. În iulie 2005 a fost finalist la Concursul International de Canto Hariclea Darclée de la Braila, iar in 2007 a obtinut Premiul Special al Juriului la aceasta competitie. La Opera Nationala Bucuresti a debutat cu rolul Monterone din Rigoletto de Giuseppe Verdi.

Recviemul lui Verdi 20 dec 2019_ Sala Radio


Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio România Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio. Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate