Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Monolog cu valiză: Epopeea unui mim vorbăreț de/cu Guérassim DICHLIEV
(Cinema)
Creat acum patru ani spectacolul «Monolog cu valiza» a fost jucat de o suta de ori. In Bulgaria, Franta, Columbia, Finlanda, Guatemala, Seychelles, Israel, Serbia, Italia, Nigeria, Macedonia, Republica Zambia, Panama, Angola, Argentina, Ecuador, Bolivia si a fost invitat in festivaluri, spectacole de circ, sali de spectacole mici si mari, camine de batrani, inchisori, centre culturale, biblioteci (mediateci).
Intotdeauna si peste tot pe unde a fost prezentat oamenii au plecat emotionati, zambitori, cuprinsi de amintiri, cu gandul la casa natala, la drumul parcurs, la vise. Au scris in “Cartea cu impresii” cuvinte atat de personale, de calduroase si pline de dragoste.

Un spectacol care povesteste cum un tip bulgar, mim-idealist, a ajuns acum douazeci de ani la Paris in «orasul – lumina». Intr-o oarecare masura este un spectacol auto-bio-fictiune. 
Valiza este elementul central. De nedespartit de omul care o poarta: un artist care-si paraseste tara natala, Bulgaria, pentru a merge in Europa.

Un om si o valiza.  Oare el este cel care duce valiza sau valiza il poarta? 

Un Western al Estului in care lacrimile se transforma in ras, in care ironizarea propriului destin nu este altceva decat speranta zilei de maine...

«Monolog cu valiza» va fi jucat in aceasta toamna pe tot traseul Paris – Svilengrad (orasul sau natal in Bulgaria) traversand toate frontierele – din Franta pana in Bulgaria. El va reuni arta, ecologia si sportul pentru ca la realizarea lui contribuie un mim entuziast pe bicicleta insotit de stafful lui in masina electrica. Timp de 34 de zile vor fi organizate (acesta este visul lui Guérassim) 34 de reprezentatii care vor vizita astfel 34 de orase din sapte tari europene.
De ce ?
Pentru a impartasi un sentiment personal care a devenit destin comun pentru sute de milioane de europeni.
Pentru a cere respectul intre culturi si traditii, comunitati si indivizi, nationalitati si etnii, demonstrand ca arta creeaza predispozitii pozitive.

Pentru a aminti faptul ca artistul este un veritabil ambasador al ideilor nobile, in stransa legatura cu ecologia, cu un mod de viata sanatos, in scopul unei bune convietuiri. Valori care se dovedesc a fi singurul nostru viitor.
Pentru a invita cetatenii Europei sa transmita mesajele lor unii catre ceilalti si sa le inspire curajul de a trece frontierele.
 
Guéro (Guérassim Dichliev) («necunoscut la nivel mondial» asa cum se autodefineste) a absolvit cursurile scolii Internationale de Mimodrama «Marcel Marceau» din Paris. Dupa obtinerea diplomei a fost invitat de celebrul Marcel Marceau sa lucreze cu el, devenind astfel asistentul sau si profesor in scoala. in cariera sa a jucat alaturi de Mimul Marceau, Magali Noël, Jacques Higelin, Emmanuel Vacca, Marie Trintignant, Michaël Youn, Raphaël, Madona Bouglione.
  
Monolog cu valiza a primit in 2009 Premiul I la Festivalul International de Mima si Teatru Fizic de la Skopje, Macedonia.

Pret bilet : 20 RON
Rezervari la telefon: 0773/849342

Dupa spectacol (care dureaza o ora) Guéro ii invita pe spectactori la o discutie amicala.

AFFICHE-A3-light-Monologue-


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate