Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Scurtmetrajul „The Cry Of Silence” va avea premiera la Iași
(Cinema)
”The Cry Of Silence”, cel de-al patrulea scurtmetraj semnat de Mara Cracaleanu, poate fi vizionat in premiera, pe 31 ianuarie 2020, de la ora 18.00, la Cinema Ateneu.
La Proiectia de Gala va participa o parte din echipa filmului, alaturi de Irina-Margareta Nistor, in calitate de critic de film si invitat de onoare. Evenimentul va fi moderat de Andrei Giurgia, coordonatorul activitatii cinematografice a Ateneului.

”The Cry Of Silence” este un film despre doua surori, o poveste care urmareste fragmente din vietile lor si momente decisive pe care trebuie sa le parcurga. Este o meditatie asupra vietii si a mortii, a contrastului dintre tristete, durere, bucurie si euforie. Titlul, tradus „Strigatul Tacerii”, ilustreaza conceptul de suferinta si durere muta.
Din distributie fac parte actori de la Teatrul National din Iasi si studente de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi.

Am ales povestea a doua surori pentru ca legatura este una foarte puternica, dar poate fi oricine, un membru din familie, un prieten, un animal de companie, ceva din tine care s-a rupt. Am avut norocul sa lucrez cu o echipa de oameni foarte talentati, care m-au ajutat mult cu acest proiect.
De asemenea, am avut sprijinul unei case de productie din Londra. Am lucrat la film cateva luni, pana a iesit asa cum mi-am propus si sper ca acest proiect sa arate evolutia mea fata de scurtmetrajul anterior. Filmarile s-au desfasurat pe durata a patru zile intense de lucru. Am fost pe platouri incepand cu ora patru dimineata, in unele zile, si am terminat tarziu in noapte.
M-am gandit ca tema pierderii si a resemnarii nu este abordata foarte des in cinematografie si ideile au venit de la sine. Am scris scenariul timp de cateva luni si mi-am concentrat imaginatia pentru a realiza acest scurt”, spune regizoarea scurtmetrajului, Mara Cracaleanu.

The-Cry-of-Silence1

The-Cry-of-Silence3

„Mirrorcide”, cel de-al treilea scurtmetraj semnat de Mara Cracaleanu, a castigat pana in prezent 32 de premii internationale si a fost proiectat pe mai multe continente, la festivaluri de film prestigioase, precum Rhode Island International Film Festival, Los Angeles Film Awards, New York Film Awards, Best Shorts Competition, Calcutta International Cult Film Festival.
   
La premiera scurtmetrajului „The Cry Of Silence”, publicul se poate intalni cu o parte din echipa filmului:
Actori: Ada Lupu, Sorana Esanu, Marina Munteanu, Sara Tayari, Georgiana Florea, Ioana Ivanescu, Andreea Andrei;
Echipa tehnica: Cringuta Pinzaru - director de imagine, Radu Afloarei - asistent de camera, Relu Tabara - operator secund, Marius Cucuteanu - operator steadicam, Alice Moisa - asistent regie, Dimitrie Ioanidis - producator on set, Charlie McKenzie - producator, Octavian Saramet - editor, Marian-Mina Mihai - colorizare & VFX, Ana-Teodora Popa - sound designer, Darius Galbinasu - asistent sunet, Otilia Spridon - costumier, Valentina Vidrascu - designer costume, Rodica Todirascu - make-up artist, Adeline Prisacariu - make-up artist, Ioana Marguta Jdanov - hairstylist, Maria Sofragiu - body painter.

Biletele au fost puse in vanzare pe https://cinemaiasi.ro/film/the-cry-of-silence/ si la Casa de bilete a Ateneului National din Iasi.

The Cry of Silence

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate